Home » , , » Μπάτσοι του Α.Τ Ομονοίας ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου Νιγηριανό μετανάστη;

Μπάτσοι του Α.Τ Ομονοίας ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου Νιγηριανό μετανάστη;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019 | 11:54 μ.μ.

Αν ισχύει η παρακάτω είδηση είναι συγκλονιστική. Επειδή η καταγγελία είναι επώνυμη -προέρχεται από την Οργάνωση Ενωμένων Γυναικών Αφρικής και δημοσιεύεται στο διαδίκτυο- την παραθέτουμε, ενώ ένα τηλεφωνικό ρεπορτάζ που επιχειρήσαμε τώρα ελάχιστα απέδωσε.
Συγκεκριμένα το κείμενο της γυναικείας οργάνωσης μεταναστών και προσφύγων που αναρτήθηκε στο facebook καταγγέλλει πρόσφατη δολοφονία από μπάτσους ενός μετανάστη από την Νιγηρία ενώ προσθέτει ότι είναι σε γνώση τους ότι και στο παρελθόν άλλα δυο άτομα από την κοινότητα τους έχουν δολοφονηθεί από μπάτσους.

"Αρμόδιος" στην ΓΑΔΑ για να πληροφορήσει δημοσιογράφο που ζητούσε να ενημερωθεί αν υπήρξε τέτοιο περιστατικό, δεν υπάρχει αυτή την ώρα, ενώ και από το Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας δηλώνουν άγνοια γι΄αυτό το γεγονός.
Αναφέρουμε το κακόφημο Α.Τ Ομονοίας το οποίο «Διατηρεί τη φήμη ως φωλιά κτηνών, ψυχανώμαλων και φασιστών», γιατί ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που συγκεντρώσαμε, μας λένε ότι σ' αυτό υπηρετούν οι μπάτσοι που ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου τον μετανάστη.
(Συγχυσμένες είναι οι πληροφορίες για τον χώρο που συνέβη αυτή η δολοφονία).   

Σε κάθε περίπτωση είναι ένα θέμα που θα το ψάξουμε και ελπίζουμε να συγκεντρώσουμε περισσότερες πληροφορίες. Προς το παρόν παραθέτουμε την καταγγελία της Οργάνωση Ενωμένων Γυναικών Αφρικής:

Ένας άντρας από τη Νιγηρία, από την κοινότητά μας, δολοφονήθηκε πριν λίγες μέρες στην Ομόνοια από την ελληνική αστυνομία.

Χρειάζεται να βγούμε έξω και να φωνάξουμε.
Πρέπει να κάνουμε κάτι τώρα πριν χαθούν ακόμη περισσότερες ζωές.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Γνωρίζουμε ήδη δύο άτομα ακόμη από την κοινότητα μας που έχουν δολοφονηθεί πρόσφατα από την αστυνομική βία. Και πολλά ακόμη άτομα έχουν χάσει τις ζωές τους εδώ και χρόνια αντίστοιχα και δεν το μαθαίνουμε ποτέ.
Aκούμε καθημερινά για ξυλοδαρμούς από την αστυνομία ατόμων αφρικανικής καταγωγής όπου τους εγκαταλείπουν στο δρόμο μετά για να πεθάνουν. Οι δολοφονίες αυτές αποσιωπούνται.

Ο Ebuka ήταν πατέρας 2 παιδιών, το ένα νεογέννητο. Τον πενθούν οι γυναίκα του, τα παιδιά του, η κοινότητά του. Στεκόμαστε αλληλέγγυα με την οικογένειά του και τα αγαπημένα του πρόσωπα.

Η αστυνομία δεν μας προστατεύει. Ως Αφρικανική Κοινότητα στην Ελλάδα αισθανόμαστε συνεχώς ότι οι ζωές μας είναι σε κίνδυνο.

Απαιτούμε δικαιοσύνη για τον Ebuka!
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger