Home » , , » Νέα τροπή στην υπόθεση της δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου. Μήνυση για ανθρωποκτονία από πρόθεση εναντίων αστυνομικών, κοσμηματοπώλη και μεσίτη κατέθεσαν οι δικηγόροι της πολιτικής αγωγής

Νέα τροπή στην υπόθεση της δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου. Μήνυση για ανθρωποκτονία από πρόθεση εναντίων αστυνομικών, κοσμηματοπώλη και μεσίτη κατέθεσαν οι δικηγόροι της πολιτικής αγωγής

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019 | 4:26 μ.μ.

Είναι γνωστό ότι οι δολοφόνοι του Ζακ Κωστόπουλου δεν έχουν βρεθεί ούτε μια μέρα στην φυλακή, ενώ ακόμα και αστοί δημοσιογράφοι κάνουν λόγιο για "λειψή δικογραφία της ντροπής", αναφερόμενοι στην ποινική δίωξη που άσκησε ο εισαγγελέας στους δολοφόνους του Ζακ.

Aυτή την μεθόδευση, για να πέσουν στα μαλακά οι δολοφόνοι του νεαρού ακτιβιστή - μέχρι στιγμής τους έχει αποδοθεί κατηγορία για θανατηφόρες σωματικές βλάβες και όχι για ανθρωποκτονία- η δικηγόρος της οικογένειας του Ζακ, Αννυ Παπαρρούσου την κατάγγειλε από την πρώτη στιγμή. 
«Πρέπει να καταγγελθεί ότι η αστυνομία συνειδητά δε συνεργάστηκε, δεν έδωσε πληροφορίες και στοιχεία για την υπόθεση και το γιατί το καταλαβαίνει κανείς και από τις δημόσιες δηλώσεις των εκπροσώπων των αστυνομικών. Πρέπει να καταγγελθεί και ότι η αστυνομία δε συνδράμει και τώρα με οποιονδήποτε τρόπο ώστε να συμπληρωθεί η ελλιπέστατη δικογραφία», είχε δηλώσει μεταξύ άλλων η Α. Παπαρρούσου σε ραδιοφωνική της συνέντευξη.

Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, λοιπόν, παρακολουθούμε την δικαστική τροπή που παίρνει το θέμα της δολοφονίας του Ζακ μετά την επανάληψη των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων -κατόπιν αιτήματος της υπεράσπισης των κατηγορούμενων αστυνομικών- οι οποίες επιβεβαίωσαν το αρχικό αποτέλεσμα.

Μπροστά σ' αυτό το δεδομένο οι δικηγόροι της πολιτικής αγωγής κατέθεσαν χτες εναντίον των εμπλεκομένων αστυνομικών μήνυση για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως.
Με δελτίο τύπου που έδωσαν σήμερα στην δημοσιότητα μας ενημερώνουν ότι κατέθεσαν επίσης μήνυση για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά του κοσμηματοπώλη και του μεσίτη.

Η επανάληψη των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων της σορού του Ζαχαρία Κωστόπουλου μετά από αίτημα της πλευράς των κατηγορουμένων αστυνομικών επικύρωσε τις αρχικές εξετάσεις στις οποίες βασίστηκε η ιατροδικαστική έκθεση.

Η αμφισβήτηση των επιστημονικών δεδομένων που ανέδειξαν τα αίτια του θανάτου του Ζαχαρία Κωστόπουλου, αποκάλυψε την αρχική επικοινωνιακή στόχευση της υπεράσπισης των αστυνομικών που επιχείρησε να αμφισβητήσει το πόρισμα της ιατροδικαστικής έκθεσης προκειμένου να αποσείσει τις βαριές ποινικές ευθύνες των κατηγορουμένων.

Προκειμένου να αποδοθεί η ορθή ποινική κατηγορία κατά των αρχικών κατηγορουμένων του μεσίτη και του κοσμηματοπώλη κατατέθηκε από την πλευρά της πολιτικής αγωγής στις 12/2/2019 εναντίον τους μήνυση για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως.

Δεδομένου ότι τα συμπεράσματα της ιατροδικαστικής έκθεσης οδηγούν ευθέως στην αιτιώδη συσχέτιση του θανάτου του Ζαχαρία Κωστόπουλου με τα πλήγματα που δέχθηκε, η ορθή απόδοση της κατηγορίας αποτελεί αίτημα του δικαίου και της ουσιαστικής δικαιοσύνης.

Οι πληρεξούσιες δικηγόροι πολιτικής αγωγής της οικογένειας του Ζαχαρία Κωστόπουλου

Άννυ Παπαρρούσου
Χρύσα Πετσιμέρη
Κλειώ Παπαπαντολέων
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger