Home » , » Αίμα ανθρώπινο, για να χορτάσουν οι θεοί του κέρδους και του μίσους...

Αίμα ανθρώπινο, για να χορτάσουν οι θεοί του κέρδους και του μίσους...

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 19 Μαρτίου 2019 | 10:00 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Σήμερα, με αφορμή τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη, θα μιλήσουμε για μια μάχη στην Ασία. Τι σχέση έχει; Θα δείτε.

Η μάχη (πολιορκία) του Marawi.  

Σφοδρές συγκρούσεις διεξάχθηκαν μεταξύ του ISIS και του στρατού των Φιλιππίνων από 23 Μαΐου ως τις 23 Οκτωβρίου 2017 στην πόλη Marawi.

Η μάχη ξεκίνησε κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης στην πόλη για να συλληφθεί ο Isnilon Totoni Hapilon, αρχηγός μιας οργάνωσης που συνδέονταν με τον ISIS. Μαχητές της συγκεκριμένης ομάδας και άλλων φανατικών ισλαμιστών άνοιξαν πυρ. Σύντομα κατόρθωσαν να καταλάβουν κτήρια (όπως το δημαρχείο, τη φυλακή) και δρόμους. Έβαλαν φωτιά σε ένα χριστιανικό ναό ενώ πήραν πολλούς ομήρους.

Ορισμένοι μαχητές του ISIS ήταν ξένοι, ενώ σύμφωνα με την κυβέρνηση ήθελαν να φτιάξουν επαρχία του ισλαμικού κράτος. Βέβαια, το πως θα κατόρθωναν κάτι τέτοιο σε μια χώρα που η πλειοψηφία είναι χριστιανοί, είναι άγνωστο.

Η πόλη πάντως κατοικούνταν από πολλούς μουσουλμάνους οι οποίοι είναι συγκεντρωμένοι στο νησί Μιντανάο των Φιλιππίνων. Κάποτε υπήρχαν εκεί Σουλτανάτα πριν την κατάκτηση από τους Ισπανούς. Οι Μαγκιντανάο ή Μόρο, είναι μία από τις μεγάλες εθνότητες των Φιλιππίνων. Μουσουλμάνοι είναι το 36%, ενώ σε όλες τις Φιλιππίνες το Ισλάμ ασπάζεται μόνο το 5% του πληθυσμού.

Η μάχη έληξε ουσιαστικά με το θάνατο των αρχηγών Omar Maute στις 16 και του Isnilon Hapilon στις 17 Οκτωβρίου, ενώ τυπικά στις 23/10/2017. Οι απώλειες ήταν μεγάλες. Συνολικά 978 από τους 1000 περίπου τζιχαντιστές σκοτώθηκαν. Άλλοι 12 συνελήφθησαν. Εντούτοις οι επιθέσεις σε αμάχους συνεχίζονται, αλλά τα ΜΜΕ της Δύσης σκοτίστηκαν. Οι απώλειες του στρατού ήταν 168 νεκροί και πάνω από 1400 τραυματίες. Συνολικά ενεπλάκησαν 6.500 στρατιωτικοί.

Πέθαναν επίσης 87 πολίτες. 1.100.000 όμως ΕΚΤΟΠΙΣΤΗΚΑΝ. Να σκεφτείτε πως η πόλη είχε μόλις 200.000 πληθυσμό. Το Marawi έγινε σωρός από ερείπια χάρη στους συνεχείς βομβαρδισμούς ιδιαίτερα από αεροπλάνα. Μάλιστα για να εξοντώσουν μια τρομοκρατική οργάνωση βομβάρδισαν μια μεγάλη πόλη. Επίτηδες.

Ποιος κέρδισε. Η μεγαλοαστική τάξη. Ένα και πλέον εκατομμύρια απελπισμένοι πρόσφυγες, που έχασαν τα πάντα και που οι άλλοι τους βλέπουν με μισό μάτι, είναι πρώτης τάξεως ευκαιρία για εκμετάλλευση. Και οι φασίστες πολιτικοί, σαν τον Τούρκο Σουλτάνο, σαν τους ακροδεξιούς Χριστιανούς, που βρήκαν αφορμή να κάνουν εθνοκάθαρση κατηγορώντας για τρομοκρατία τα θύματά τους ώστε να δημιουργήσουν συνθήκες απόλυτης φτώχειας. Τι κάνουν οι εξαθλιωμένοι; Συμβιβάζονται με λιγότερα. Άλλη μια ευκαιρία του μεγάλου κεφαλαίου και των αδίστακτων πολιτικών. Φυσικά η άγρια εκμετάλλευση της μειονότητας δεν έγινε τώρα γι αυτό και βρέθηκαν 1.000 ηλίθιοι του ISIS που καπηλεύτηκαν την κατάσταση.

Υποψιάζομαι πως το Κεφάλαιο ψήνει ένα νέο Παγκόσμιο Πόλεμο. Αν όμως τα ισχυρά καπιταλιστικά κράτη (Ρωσία - Κίνα - ΗΠΑ) πιαστούν μεταξύ τους, δεν θα υπάρχει κέρδος, αφού δεν θα μείνει σχεδόν τίποτα και κανείς. Διαφορές όμως - δόξα τα λεφτά - υπάρχουν. Και να που ανασύρονται ξανά. Νέοι πόλεμοι, νέοι σκλάβοι. Και αίμα.
Αίμα ανθρώπινο, για να χορτάσουν οι θεοί του κέρδους και του μίσους... 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger