Home » , » Το παπαδαριό για πρώτη φορά αναγνωρίζει την απάτη με το "θαύμα" του "αγίου φωτός" (Βίντεο)

Το παπαδαριό για πρώτη φορά αναγνωρίζει την απάτη με το "θαύμα" του "αγίου φωτός" (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 19 Μαρτίου 2019 | 4:08 π.μ.

Χρειάστηκαν κάποιοι αιώνες, μέχρι να βρεθεί ένας δημοσιογράφος - ερευνητής και ένας παπάς για να του ομολογήσει ότι αυτός είναι που ανάβει με τον αναπτήρα του το καντήλι το Μεγάλο Σάββατο στον "Πανάγιο" Τάφο στα Ιεροσόλυμα -αυτό που ονομάζουν "άγιος φως"- για να αναγκαστεί  το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων να παραδεχθεί ότι όλο αυτό το σκηνικό που μέχρι τώρα το παπαδαριό το παρουσίαζε σαν "θαύμα" δεν είναι παρά μια απάτη.

Μετά την αναστάτωση που προκάλεσε στους Χριστέμπορους το βιβλίο του Δημήτρη Αλικάκου «ΛΥΤΡΩΣΗ – Περί του Αγίου Φωτός», στο οποίο ο συγγραφέας με αδιάσειστα στοιχεία, γκρεμίζει το "θαύμα" δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά το Πατριαρχείο στα Ιεροσόλυμα και έτσι αναγκάστηκε να βγάλει ανακοίνωση και να μιλήσει για "τελετή" και όχι για "θαύμα".

Πέρα απ' τις υπόλοιπες μαρτυρίες για το κατασκευασμένο "θαύμα" που γίνεται κάθε χρόνο την ίδια ώρα και μέρα, αυτή που είναι η πιο χαρακτηριστική στο βιβλίο -υπάρχει και σε βίντεο- είναι του σκευοφύλακα του "Παναγίου" Τάφου, Ισίδωρου, ο οποίος παραδέχεται πως ο ίδιος ανάβει το φως στο καντήλι. 
«Ακούστε. Το καντήλι μπαίνει σβηστό από μένα, όλος ο κόσμος το βλέπει μέσα από την τηλεόρασή του. Όμως όταν ο Πατριάρχης εισέρχεται στον Πανάγιο Τάφο το βρίσκει αναμμένο…» «Εγώ το ανάβω…» «Με έναν αναπτήρα, τι άλλο»… μας λέει.

Το παρακάτω βιντεάκι το απαλλοτριώσαμε από την παρουσία του συγγραφέα στο facebook


Η λεζάντα που συνοδεύει το βίντεο αναφέρει:

Το επτασφράγιστο μυστικό του Αγίου Φωτός. (ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ).
- Να το πούμε στην κάμερα;
- Να το πούμε να το πούμε. Γιατί να μην το πούμε; Είναι ιστορική μαρτυρία και είναι η αλήθεια!
(και το είπε)
Είναι η πρώτη ιστορική μαρτυρία, από πρωταγωνιστή της Τελετής, που αποκαλύπτει τον τρόπο αφής του Αγίου Φωτός.
"– Το πώς ανάβει το Άγιο Φως και πώς καθαγιάζεται, είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Ο καθαγιασμός είναι το θαύμα.
– Το πώς ανάβει;
Αυτό δεν είναι θαύμα. Δεν μπορούμε να λέμε ψέματα. […] Δεν μπορούμε να λέμε ότι μπαίνει στον Πανάγιο Τάφο ο εκάστοτε πατριάρχης και προσεύχεται και ανάβει η φλόγα μόνη της."

(«ΛΥΤΡΩΣΗ – Περί του Αγίου Φωτός», σελ. 114-115. Εκδόσεις Εκκρεμές)

 Μετά απ' αυτές τις αποκαλύψεις το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Ἡ ἀπάντησις τοῦ Πατριαρχείου Ἱεροσολύμων εἰς τά περιεχόμενα τοῦ βιβλίου τοῦ κ. Δημητρίου Ἀλικάκου ἐπί τοῦ θέματος τοῦ Ἁγίου Φωτός εἶναι ἡ δοθεῖσα ἤδη εἰς ἐκεῖνον ἐκ τῆς Ἀρχιγραμματείας, πρό τῆς δημοσιεύσεως τοῦ βιβλίου αὐτοῦ, ὅτι «ἡ ἐπίσημος θέσις τοῦ Πατριαρχείου διά τήν τελετήν τοῦ Ἁγίου Φωτός εἶναι ἐκείνη, ἡ ὁποία περιέχεται εἰς τό πρόγραμμα τῆς τελετῆς τοῦ Ἁγίου Φωτός τοῦ Μεγάλου Σαββάτου ἑκάστου ἔτους, εἰς τήν ἱστοσελίδα τοῦ Πατριαρχείου, εἰς τάς μελέτας Ἁγιοταφιτῶν Πατέρων καί δή τοῦ μακαριστοῦ Ἁγιοταφίτου Καλλίστου Μηλιαρᾶ εἰς τό περιοδικόν “Νέα Σιών” καί εἰς ὅ,τι συνάγεται ἐκ τῆς Ἁγίας Γραφῆς καί τῶν Πατέρων τῆς Ἐκκλησίας». 

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη αντίληψη για να αντιληφθεί κανείς ότι το Πατριαρχείο δεν αναφέρεται πουθενά σε «θαύμα» αλλά σε τελετή…  Να πει φυσικά ότι μέχρι τώρα μας σερβίριζε μια "απάτη" σαν "θαύμα" δεν το περιμέναμε

Υ.Γ: Μην ξεχάσετε και φέτος να υποδεχθείτε το "άγιο φως" με τιμές αρχηγού κράτους ... 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger