Home » , , » Το δηλητήριο της ξενοφοβίας "χτύπησε" και στην Σάμο

Το δηλητήριο της ξενοφοβίας "χτύπησε" και στην Σάμο

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 5 Μαρτίου 2019 | 11:33 μ.μ.


Δυστυχώς το δηλητήριο της ξενοφοβίας και του ρατσισμού δεν έχει αφήσει αλώβητο ένα σημαντικό μέρος της κοινωνίας μας. Κι ακόμα πιο προβληματικό είναι το γεγονός ότι έχει στόχο ταλαιπωρημένα παιδάκια προσφυγόπουλα και τους γονείς τους.

Το τελευταίο κρούσμα μας έρχεται απ' το Βαθύ της Σάμου. Εκεί ο Σύλλογος Γονέων Νηπιαγωγείου και Δημοτικού σχολείου κάλεσε σε αποχή τους μαθητές από σήμερα και μέχρι την παρασκευή αντιδρώντας στην ένταξη 14  προσφυγόπουλων, στην εκπαίδευση.
Μάλιστα προσπαθώντας να θεωρητικοποιήσει την ρατσιστική του ενέργεια, αυτός ο σύλλογος, κάνει λόγο για την "έλλειψη υλικοτεχνικών συνθηκών και ειδικά καταρτισμένου επιστημονικού προσωπικού".
Μέχρι τώρα πάντως ο ίδιος σύλλογος δεν έχει κάνει καμιά κινητοποίηση για να βελτιωθούν οι προβληματικές μαθησιακές συνθήκες, όπως ισχυρίζεται, ενώ δεν καταλαβαίνουμε τι ειδικές γνώσεις πρέπει να κατέχουν οι εκπαιδευτικοί που θα διδάξουν τα προσφυγόπουλα.

Ευτυχώς υπήρξε άμεση αποστομωτική απάντηση από την ΕΛΜΕ Σάμου, σ' αυτή την ξενοφοβική απόφαση του Συλλόγου γονέων:

Ο λαός μας ξέρει από φτώχεια, πολέμους και προσφυγιά και η πλειοψηφία των Σαμιωτών έχει σταθεί μέχρι τώρα στο πλευρό των προσφύγων.
Υπάρχει όμως και μια μειοψηφία με ξενοφοβικές, ρατσιστικές έως και φασιστικές απόψεις, που θεωρεί κατώτερους τους ανθρώπους με διαφορετικό χρώμα, θρησκεία και πολιτισμό, ιδιαίτερα όταν αυτοί δεν έχουν γεμάτο πορτοφόλι.

Και οι απόψεις αυτές επιχειρούν να δημιουργήσουν ένα εχθρικό κλίμα, αξιοποιώντας τα δικά μας προβλήματα και τις δικές μας δυσκολίες λες και οι πρόσφυγες είναι η αιτία για τα δικά μας δεινά. Προσπαθούν να καλλιεργήσουν την ανασφάλεια και το φόβο, αξιοποιώντας υπαρκτά προβλήματα.

Ξέρουμε από πρώτο χέρι τα προβλήματα που υπάρχουν στην εκπαίδευση. Ζούμε καθημερινά τις ελλείψεις σε δασκάλους και καθηγητές, τις μειωμένες λειτουργικές δαπάνες και τα προβλήματα συντήρησης των σχολικών κτιρίων και δίνουμε συνεχώς τον αγώνα μας για την επίλυσή τους.»
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

6 Μαρτίου 2019 στις 12:30 μ.μ.

οσο δεν υπαρχει λαικη , μετωπικη, συνολικη απαντηση , θα δουμε πολλα.. Και παλι καλα , θα μπορουσε ο εκφασισμος να ειχε προχωρησει πολυ-πολυ βαθυτερα στη κοινωνια..παρα το σπρωξιμο απο πολιτικη σκηνη , ΜΜΕ , οικονομικη ανεχεια , ελλειψη ελπιδας για το μελλον , η πλειοψηφεια δεν τσιμπαει.. Συνεχιστε την πολυδιασπαση , την ελλειψη πατριωτικου δημοκρατικου προγραμματος ικανου να συσπειρωσει ΙΣοΤΙΜΑ τον λαο ( και οχι υπο την "καθοδηγηση" των πασης φυσεως μπρεζνιεφισμενων ) , και τα καλυτερα ερχονται..

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger