Home » , » Ρουβίκωνας: Επίθεση με μπογιές στο υπουργείο περιβάλλοντος & ενέργειας.

Ρουβίκωνας: Επίθεση με μπογιές στο υπουργείο περιβάλλοντος & ενέργειας.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 17 Μαρτίου 2019 | 6:33 μ.μ.

Αλλη μια δράση, αυτή την φορά με στόχο το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στη λεωφόρο Μεσογείων, πραγματοποίησε σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες ο "Ρουβίκωνας".

Μέλη της αναρχικής ομάδας πέταξαν μπογιές στην πρόσοψη του κτιρίου και με ανάρτησή του στο indymedia αιτιολογούν την δράση τους "γιατί η λεηλασία του περιβάλλοντος δεν σταματά στους ΧΥΤΑ, παρά συνεχίζεται με τις εξορύξεις υδρογονανθράκων σε Ήπειρο, Ιόνιο και Κρήτη".

 "Το περιβάλλον απειλείται σοβαρά από τα συμφέροντα κράτους και κεφαλαίου που θέλουν να «στύψουν και τις πέτρες» για να βγάλουν κέρδος. Για αυτό, το περιβάλλον της Ηπείρου και του Ιονίου «παίζεται» σε παρτίδες μεταξύ ανελέητων εκμεταλλευτών γνήσιων παιδιών του καπιταλισμού, που στο όνομα του κέρδους δε λογαριάζουν τίποτα άλλο", τονίζεται στην ανακοίνωση του "Ρουβίκωνα", ενώ υπογραμμίζεται ότι "Σε περίπτωση ατυχήματος πέρα από την περιβαλλοντική καταστροφή που το φυσικό κόστος της θα είναι τεράστιο, θα πληγούν και οι τοπικές κοινωνίες και η γενικότερη οικονομία. Με το περιβάλλον κατεστραμμένο, ο τουρισμός και η παραγωγή ντόπιων προϊόντων θα πέσουν στα τάρταρα".

 "Αποδεικνύεται για άλλη μία φορά ότι το κράτος θα είναι πάντα εκεί για να υπερασπίζεται τα συμφέροντα κάθε εκμεταλλευτή που στο βωμό του κέρδους και του κεφαλαίου λεηλατεί εξίσου το περιβάλλον και τις ζωές μας. Δε θα παρακολουθούμε όμως, να καταστρέφετε το περιβάλλον και το μέλλον μας. Δε θα αφήσουμε ανενόχλητο το αδηφάγο τέρας που έχετε αφήσει ελεύθερο να αφανίσει κάθε τι όμορφο ούτε και όσες εταιρείες νομίζουν ότι θα περνάει για πάντα το δικό τους", καταλήγει το κείμενο του ¨Ρ¨.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger