Home » , » Η αμηχανία του ΚΚΕ και τα ψέματα από την katiousa για την προσχώρηση του υποψηφίου βουλευτή του ΚΚΕ, Ηλία Σαλπέα, στο ψηφοδέλτιο Μόραλη-Μαρινάκη

Η αμηχανία του ΚΚΕ και τα ψέματα από την katiousa για την προσχώρηση του υποψηφίου βουλευτή του ΚΚΕ, Ηλία Σαλπέα, στο ψηφοδέλτιο Μόραλη-Μαρινάκη

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 5 Μαρτίου 2019 | 3:31 π.μ.


Είναι γνωστό ότι εκτός τις "μεταγραφές" πολιτικών εν όψει των βουλευτικών εκλογών, έχουμε και αντίστοιχες μεταγραφές για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Μια τέτοια "μεταγραφή" που ανακοινώθηκε και συζητήθηκε αρκετά, ήταν του εκλεγμένου -και μάλιστα πρώτου σε σταυρούς, στις εκλογές του 2014- με το ψηφοδέλτιο της "Λαϊκής Συσπείρωσης", στο Πειραιά, Ηλία Σαλπέα, στο ψηφοδέλτιο Μόραλη-Μαρινάκη.

Δεν θα είχαμε κανένα λόγο να ασχοληθούμε με την περίπτωσή του, αλλά το κάνουμε με έναυσμα ένα μήνυμα που πήραμε από αναγνώστη μας.
Κάνουμε κάποιες παρεμβάσεις, -δεν είναι δυνατόν να παραθέσουμε αυτούσιο το e-mail με τον τρόπο που είναι διατυπωμένο- και το παραθέτουμε.

Χτες η ιστοσελίδα katiousa έχει μια ανάρτηση που τιτλοφορεί "Βρώμικα υπονοούμενα για υπόγεια σύμπραξη ΚΚΕ και Μαρινάκη διασπείρουν σελίδες και τρολ του Σύριζα". Σ' αυτή ανάμεσα στα άλλα γράφει ότι "είναι γνωστό πως ο Ηλίας Σαλπέας όχι απλά δεν υπήρξε ποτέ στέλεχος του κόμματος, αλλά ούτε καν απλό μέλος".

Πραγματικά δεν καταλαβαίνουμε για πιο λόγο επιλέγει να εκτεθεί ο ιστόποπος που πρόσκειται στο ΚΚΕ, αφού ο οποιοσδήποτε χρήστης του διαδικτύου με μια αναζήτηση στο διαδίκτυο θα διαπίστωνε ότι όχι απλώς ο Ηλίας Σαλπέας ήταν μέλος του ΚΚΕ, αλλά και στέλεχος του.

Αρχικά να πούμε ότι ο Η, Σαλπέας ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στην Α' Πειραιά στις εκλογές του Σεπτέμβρη 2015. Στην ιστοσελίδα μάλιστα 902 μπορεί κάποιος να βρει ηχητικά από την προεκλογική δραστηριότητα του. (Δείτε εδώ ενώ σ' αυτό παρουσιάζεται ο ίδιος να μιλάει σαν μέλος του ΚΚΕ).

Να τα προσπεράσουμε όμως τα ηχητικά γιατί κάποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι μέλος του ΚΚΕ. Θα μπορούσε να κατέβαινε στις εκλογές, με τα ψηφοδέλτια του, σαν συνεργαζόμενος. Οπως η Λιάνα Κανέλλη π.χ. Ούτε αυτό όμως ισχύει. Κι αυτό γιατί στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ Α' Αθήνας στο οποίο συμμετείχε η Λ. Κανέλλη δίπλα απ' το όνομα της έγραφε "συνεργαζόμενη". Δίπλα απ' το όνομα όμως του Σαλπέα στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ της Α' Πειραιά, δεν αναγράφεται το παραμικρό.

Εξ' άλλου υπάρχουν μια σειρά δημοσιεύματα του "Ριζοσπάστη" που δεν αφήνουν καμιά αμφιβολία ότι ο Η. Σαλπέας ήταν όχι απλώς μέλος του ΚΚΕ, αλλά στέλεχος του.
Ας πούμε σ' αυτό το δημοσίευμα του οργάνου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ διαβάζουμε για μια "Περιοδεία του ΚΚΕ" στην οποία επικεφαλής είναι η Ελπίδα Παντελάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και "στο κλιμάκιο του Κόμματος συμμετείχαν ο Ηλίας Σαλπέας, δημοτικός σύμβουλος Πειραιά, και ο σύμβουλος του Α' Διαμερίσματος Πειραιά, Στέλιος Σπηλιόπουλος, εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». 

Αντιληπτό είναι να δημιουργήθηκε μια αμηχανία στο ΚΚΕ όταν ένα στέλεχος του, πρώτης γραμμής, και υποψήφιος βουλευτής του κάνει μια τέτοια οβιδιακή μεταμόρφωση και από λαϊκός αγωνιστής συστρατεύεται με το αυτοδιοικητικό μόρφωμα Μόραλη-Μαρινάκη, που όλοι ξέρουμε τι ρόλο παίζει.

Και ρωτάμε: Είναι ότι το καλύτερο αντί το ΚΚΕ να βγει και να κάνει μια επίσημη τοποθέτηση να προσπαθεί με ψέματα μέσω φιλικών του ιστοσελίδων να δημιουργήσει εντυπώσεις;

Υ.Γ: Παραλείψαμε κάποια πράγματα απ' αυτά που αναφέρει το ηλεκτρονικό μήνυμα του αναγνώστη μας για την επιχειρηματική δραστηριότητα του Σαλπέα σε σχέση με το ΚΚΕ. 
Πέρα απ' το ότι είναι δευτερεύουσας σημασίας, δεν έχουμε τον τρόπο να διασταυρώσουμε την βασιμότητά τους.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 6 σχόλια

5 Μαρτίου 2019 στις 8:43 π.μ.

Ουδεμία έκπληξη ,απλά θυμίζω την κατάντια των γιών Μπελογιάννη, Λαμπράκη, Τεμπονέρα κλπ. Ας μας εξηγήσει κάποιος ψυχίατρος τι συμβαίνει στο μυαλό γόνων αγωνιστών και στρέφονται στην παράταξη που δολοφόνησε τους γονείς τους, κάτι σαν σύνδρομο της Στοκχόλμης ? Όσον αφορά το επίσημο ΚΚΕ δεν καταλαβαίνω γιατί να έχει πρόβλημα να διαγράψει τον Σαλπέα εφόσον ήταν μέλος του και να το ανακοινώσει επίσημα. Εξάλλου δεν είναι η πρώτη φορά και σχεδόν πάντα δημοσιοποιεί τις διαγραφές. ΓΓς

Ανώνυμος
5 Μαρτίου 2019 στις 9:18 π.μ.

Αν ο Σαλπέας ειναι συγγενης του συγχωρεμενου πρωην διαιτητη δεν μου προκαλει εντυπωση η μεταγραφη του αφου μια ζωη απο τον ολυμπιακο ζουσε η οικογενεια...

5 Μαρτίου 2019 στις 9:36 π.μ.

Όλη η Συριζαικη προπαγάνδα εναντίον του κκε ανεβαίνει στο ιστολογιο σας. Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του

5 Μαρτίου 2019 στις 12:20 μ.μ.

Σε οποιοδηποτε βρωμικο αχρηστο πολιτικο νταμαρι κι αν βρεθει οι ``Κ``ΚΕδες μπορουν
να πανε και να ψαχνουν για χρησιμα πολιτικα μεταλευματα Ειναι τετοια η αρχικη
τους κατασκευη που δεν τοχουν για τιποτα να συνεργαζονται με οτι οσμωδες και ακαθαρτο

5 Μαρτίου 2019 στις 4:54 μ.μ.

ειμαστε εμεις , αγωνιστων εγγονια , αυτονομημενα σε πολεις και χωρια, και για κοινοτισμο με δημοκρατια , θαγωνιστουμε ολοι με χαρα - δεν μας τρομαζουν τατλαντικα τα βολια , ουτε και των σταλινικων τα κνατ , τοχουμε βαλει βαθια μες τη καρδια μας , Λαοκρατια και οχι βαρκιζα. ΥΓ. ζητω το Κροκικο Κομμα Ελλαδισταν ΥΓ.2 και επειδη η επαναληψη μητηρ μαθησεως ... ΒΑΡΚΙΖΑ ΤΕΛΟΣ (και μαλιστα εδω και 9 (ΕΝΝΕΑ, nine , neuf ,neun , siete , sete..) χρονια !

5 Μαρτίου 2019 στις 5:15 μ.μ.

Ε έλεος.Και ο δημοσιογράφος Γιώργος Φιλλιπάκης ήταν υποψήφιος βουλευτής με το ΚΚΕ ο οποίος δεν υπήρξε ποτέ ούτε μέλος του ΚΚΕ πόσο μάλλον στέλεχος του.Υπάρχουν και άλλα παρόμοια παραδείγματα κατα καιρούς με υποψήφιων του ΚΚΕ.Αναπαράγετε σαίτ τις αθλιότητες που κατασκέυασαν ξεφτιλισμένα υπαλληλάκια και επίσημα μέσα του Συριζα οπου και τα ίδια στην πορεία μετά την κατακραυγή άλλαξαν την αρχική τους διατύπωση και απο μέλος και στέλεχος κατέληξαν σε απλό υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο.Λίγη ντροπή που συμμετέχετε πέρνοντας την σκυτάλη σε αυτή την βρωμία με ανυπόγραφα και ορφανά κείμενα σε αναρτήσεις σας.Αυτός ο άνθρωπος ουδέποτε υπήρξε ούτε μέλος ούτε στέλεχος και πρώτης γραμμής μάλιστα όπως βαρύγδουπα τονίζει ο κειμενογράφος για να πολλαπλασιάσει τις εντυπώσεις ο οποίος μάλλον συγκέντρωσε τις πληροφορίες του για την πρώην κομματική ειδιότητα του Σαλπέα απο τα κατάστιχα της Κουμουνδούρου.Ετσι ο εγκριτος κειμενογράφος αφου έβγαλε πόρισμα για τα ψέμετα της katiousa στην συνέχεια διαπιστωσε και αμαχανία στην στάση του ΚΚΕ διότι επίσημα δεν ασχολήτε με τους προεκλογικούς αυριανικής κοπής γκεμπελισμούς των τρόλ και των μέσων του Συριζα και το κορυφώνει καταλογίζοντας στο ΚΚΕ το ιστορικά πρωτοφανές να μην τοποθετήτε μέσο των επίσημων οργάνων του αλλά μέσο παράπλευρων φιλικών ιστοσελίδων.

Υ.Γ:Μήπως παραλείψατε να ενημέρώσετε τι σχέση έχει ο αποστελέας του ηλεκτρονικού μηνύματος με τον Συριζα;

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger