Home » , , » Αλληλεγγύη στον αγώνα των ντελιβεράδων, που απεργούν την Πέμπτη 11/4

Αλληλεγγύη στον αγώνα των ντελιβεράδων, που απεργούν την Πέμπτη 11/4

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 10 Απριλίου 2019 | 8:48 μ.μ.

Τα "δικά μας παιδιά", η νέα εργατική βάρδια, που γι' αυτή ο εργασιακός μεσαίωνας δεν είναι κάτι το θεωρητικό, αλλά μια κατάσταση που βιώνουν καθημερινά στο πετσί τους, απεργούν αύριο.
Αναφερόμαστε φυσικά στους ντελιβεράδες, στους εργαζόμενους στον κλάδο της εστίασης και της ταχυμεταφοράς.

Για τις άθλιες συνθήκες εργασίας, καθώς και για το πόσο επικίνδυνο είναι το επάγγελμα του ντεριβερά, έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές.
Και σαν να μην έφταναν αυτά υπάρχουν περιπτώσεις που η εργοδοτική τρομοκρατία, φτάνει στα επίπεδα τραμπουκισμού, ειδικά σε όσους ντελιβεράδες τολμήσουν να καταγγείλουν τον εργοδοτικό μεσαίωνα που τους επιβάλλουν οι εργοδότες τους.

Και μόνο η θλιβερή στατιστική που υπάρχει και αναφέρει ότι τα δυο τελευταία χρόνια είχαμε 15 θανάτους-δολοφονίες ντελιβεράδων, οι οποίοι έχασαν την ζωή τους προσπαθώντας να κερδίσουν ένα πενιχρό μεροκάματο, τα λέει όλα.

"Τα κλεμμένα μεροκάματα, τα μισά ή καθόλου ένσημα, η τρομοκρατία των αφεντικών, οι εξαντλητικοί ρυθμοί και οι δολοφονίες στον δρόμο αποτελούν την καθημερινότητα για τους/τις εργαζόμενους/εργαζόμενες με μηχανάκι. Οι αιχμές της απεργίας είναι τα αυτονόητα: εταιρικό μηχανάκι, βαρέα-ανθυγιεινά ένσημα, ενιαία ειδικότητα και μέσα ατομικής προστασίας" σημειώνει σε ανακοίνωση της η .Συνέλευση Βάσης Εργαζόμενων Οδηγών Δικύκλου (ΣΒΕΟΔ). 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger