Home » , » Ο Α. Αραβαντινός και οι ανθρωποφύλακες-ναρκέμποροι

Ο Α. Αραβαντινός και οι ανθρωποφύλακες-ναρκέμποροι

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 22 Απριλίου 2019 | 3:06 μ.μ.

Πριν μερικές μέρες και συγκεκριμένα στις 17 Απρίλη, μετά από έλεγχο ανδρών του λιμενικού,  συνελήφθη στο λιμάνι της Σούδας ένας 35χρονος σωφρονιστικός υπάλληλος -αλήθεια,γιατί δεν γνωστοποιούν το όνομα του;- ο οποίος είχε παραλάβει από πλοίο ένα ασυνόδευτο δέμα το οποίο περιείχε ηρωίνη και χασίς.

Προφανώς ο ανθρωποφύλακας στα πλαίσια του "σωφρονισμού" των κρατουμένων που είχε αναλάβει, θα ήταν να πουλάει και ηρωίνη σε όσους φυλακισμένους είχαν πέσει στην λούμπα της "παραμύθας".

Φυσικά αυτή είναι μια δραστηριότητα στην οποία επιδίδονται πολλοί δεσμοφύλακες για να "συμπληρώνουν το εισόδημα τους". Αλλωστε είναι γνωστό ότι ο τζίρος από την διακίνηση ναρκωτικών στις φυλακές είναι τεράστιος και τα κέρδη των κυκλωμάτων που τα διακινούν ασύλητα.

Πρόχειρα θυμόμαστε τις συλλήψεις ανθρωποφυλάκων - ναρκέμπορων στις φυλακές Διαβατών στην Θεσσαλονίκη καθώς και στις φυλακές Μαλανδρίνου.

Αντιλαμβάνεται κανείς ότι αυτές οι περιπτώσεις που βγαίνουν στον αφρό, είναι σταγόνες στον ωκεανό, σχετικά με την επικερδή δράση αυτή των δεσμοφυλάκων.
Είναι κατανοητοί οι λόγοι, ώστε να είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις που αναγκάζονται να λογοδοτήσουν γι' αυτές τις εγκληματικές ενέργειες τους, όσοι ανθρωποφύλακες είναι μπλεγμένοι σε τέτοια κυκλώματα.

Παίρνοντας αφορμή την περίπτωση που αναφέραμε αρχικά, το Δίκτυο Αλληλεγγύης Κρατουμένων σε ανακοίνωσή του τονίζει μεταξύ άλλων: «Εδώ και αρκετές μέρες ο ανθρωποφύλακας Αντώνης Αραβαντινός στο Σκάι βγαίνει σε εκπομπές και ειδήσεις και λέει με νόημα "ότι στις φυλακές μόνο τανκ δεν μπαίνει και αυτό γιατί δεν χωράει από την πόρτα", η αλήθεια όμως είναι ότι το τανκ δεν μπαίνει γιατί οι Σωφρονιστικοί υπάλληλοι δεν έχουν βρει ακόμα τρόπο να το σηκώσουνε για να το βάλουν μέσα!».

Με καυστικό τρόπο δηλαδή, το Δίκτυο Αλληλεγγύης Κρατουμένων, λέει ακριβώς την κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό των φυλακών και στο ρόλο που επιτελούν οι ανθρωποφύλακες. Το μόνο που μπορεί να συμπληρώσουμε εμείς είναι να σας θυμίσουμε ποιος είναι ο Α. Αραβαντινός που μας παρουσιάζεται για άλλη μια φορά να ενδιαφέρεται για την καλή λειτουργία του "σωφρονιστικού" συστήματος. Διαβάστε αυτή μας την ανάρτηση.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger