Home » , , » Η ξεφτίλα των αστικών ΜΜΕ, οι σανοτρόφοι και ο "Ρουβίκωνας"

Η ξεφτίλα των αστικών ΜΜΕ, οι σανοτρόφοι και ο "Ρουβίκωνας"

Από giorgis , Παρασκευή 24 Μαΐου 2019 | 8:01 μ.μ.


Του Γ. Γ.

Η ξεφτίλα των αστικών ΜΜΕ δεν γνωρίζει όρια. Το ίδιο και η ηλιθιότητα κάποιων ατόμων που καταπίνουν αμάσητα όσα τους σερβίρουν τα καθεστωτικά Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση αναφερόμαστε στο πώς παρουσίασαν την "είδηση", "μεγάλες" ενημερωτικές ιστοσελίδες για το τι προέκυψε μετά την παρουσία στον ανακριτή του μέλους του "Ρουβίκωνα", το οποίο είχε συλληφθεί μετά την 'εικαστική" παρέμβαση της συλλογικότητάς του, στο κτίριο της βουλής την Τρίτη.

Εγραψαν, λοιπόν ότι μετά την απολογία του, το μέλος της αναρχικής ομάδας κατέβαλλε εγγύηση 30.000 ευρώ καθώς και ότι του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι της εμφάνισης δυο φορές το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα αλλά και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και αφέθηκε ελεύθερος.

Μετά απ' αυτό ξέσπασε ένας ψιλοχαμός στο twitter. Εκατοντάδες ήταν οι σανοτρόφοι του μέσου, που θεώρησαν ότι βρήκαν την "χρυσή ευκαιρία" για να χύσουν την χολή τους ενάντια στην αναρχική ομάδα ανακαλύπτωντας "σκοτεινούς χρηματοδότες" της, και γράφοντας ένα σορό ανοησίες.

Κι εδώ δεν έχει νόημα να σταθούμε στο ότι τα ΜΜΕ, παραπληροφορούν, γράφουν ανακρίβειες και ψέματα. Το πιο εντυπωσιακό (;) είναι ότι υπάρχει τόσος κόσμος που δέχεται σαν βάσιμα όσα του προβάλλουν, χωρίς να μπει στην διαδικασία να σκεφτεί αν όντως ισχύουν.

Η πραγματικότητα είναι ότι οι δικαστές δεν είχαν νομικό πάτημα να φυλακίσουν το μέλος του Ρουβίκωνα καθώς ο νόμος που ισχύει για την κατηγορία των φθορών σε ιστορικό μνημείο που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος, δεν προβλέπει δυνατότητα προσωρινής κράτησης, ενώ έχει περιθώριο 20 ημερών να συγκεντρώσει τα χρήματα για το πρόστιμο εγγύησης που του επιβλήθηκε.

Θα επανέλθουμε μόλις υπάρξει εξέλιξη της κατάστασης.
Αν λέγαμε όμως στους νεοφιλελέδες ότι -όπως μας πληροφόρησε μέλος της αναρχικής ομάδας- ήδη υπάρχει μια συγκινητική συμπαράσταση από απλό κόσμο προς τον κατηγορούμενο αναρχικό θα μπορούσαν να το διανοηθούν; Και όταν λέμε συγκινητική εννοούμε ένα συγκεκριμένο περιστατικό που μας γνωστοποιήθηκε. Υπήρξε πολίτης που δήλωσε πρόθυμος να υποθηκεύσει το σπίτι του και να πάρει δάνειο για να πληρωθεί η εγγύηση! 
Φυσικά μια τέτοια μορφή αλληλεγγύης, είναι αδιανόητη για τους "καθώς πρέπει νοικοκυραίους".

Παραθέτουμε μια ανάρτηση του μέλους του Ρουβίκωνα Γιώργου Καλαϊτζίδη:

Τριάντα χιλιάδες ευρώ (30.000) εγγύηση επέβαλε ο ανακριτής πριν λίγο στον σύντροφό μας για την παρέμβαση στην Βουλή. Το οποίο ποσό πρέπει να πληρωθεί εντός 20 ημερών αλλιώς θα οδηγηθεί στην φυλακή. 
Σύμφωνα με την πληροφορία που υπάρχει πως έχουν ταυτοποιηθεί άλλα 3 άτομα για την συγκεκριμένη δράση, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο το συνολικό ποσό εγγυήσεων να εκτιναχθεί στα 120.000 ευρώ.
Μας είχε μπει η σκέψη μετά την τελευταία παρέμβαση να μπούμε σε μια περίοδο αποκλιμάκωσης. 

Μετά την τελευταία εξέλιξη έχω να πω το εξής: Αυτό που έγινε σήμερα θα το πληρώνετε στον αιώνα τον άπαντα. Θα σας βγάλουμε κάθε ευρώ από την μύτη. ΘΑ ΞΕΦΤΙΛΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΑΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. Και όσοι έχετε πάρει μέρος στην κατασταλτική επιχείρηση εναντίον μας θα δείτε την φάτσα σας και το όνομα σας να διακινείται πανελλαδικά.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

25 Μαΐου 2019 στις 7:29 π.μ.

μαζί τους!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger