Home » , , » Ο αγώνας του πολιτικού κρατουμένου Δ. Κουφοντίνα και το Μητσοτακέικο

Ο αγώνας του πολιτικού κρατουμένου Δ. Κουφοντίνα και το Μητσοτακέικο

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 24 Μαΐου 2019 | 6:49 μ.μ.

Γράφει ο Panos Flow

Η σκληρή  απεργία πείνας και το κίνημα αλληλεγγύης και δράσης ήταν αυτά που έφεραν την εξέλιξη σχετικά με την άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα .Κι αυτό δεν μπορεί παρά να είναι μία νίκη.
Μια νίκη ενάντια στο κράτος, στον Συριζα, στην οικογένεια Μπακογιάννη-Μητσοτάκη και στην Αμερικάνικη Πρεσβεία.

Όμως τα πράγματα έχουν πολλές προεκτάσεις και δεν τελειώνουν εδώ. Για άλλη μία φορά τα γεγονότα μας λένε αυτό που δεν λένε ποτέ τα κομματικά επιτελεία. Ότι η πολιτική διαμορφώνεται  Απ τον δρόμο - Στον δρόμο. ΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας βρίσκεται περίπου 17 χρόνια υπό καθεστώς εξαίρεσης ως όμηρος του κράτους. Ο Συριζα δεν θέλει να χρεωθεί τον θάνατο του όχι επειδή νοιάζεται για την ζωή του αλλά επειδή θα του κοστίσει πολιτικά.
Δεν θα είχε κανένα πρόβλημα με κάποια μόνιμη ζημιά στην υγεία του εξ αιτίας την απεργίας πείνας.

Οι οικογένειες Μητσοτάκη-Μπακογιάννη και η Αμερικάνικη Πρεσβεία δεν είναι αμέτοχοι στα γεγονότα και αυτό το καταλαβαίνει ο καθένας.
Απ' την πλευρά του ο Δημήτρης Κουφοντίνας ζητάει αυτό που μπορεί να ζητήσει ως όμηρος του κράτους και δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο απ' το να τους αντιμετωπίσει με τα ίδια τους τα όπλα.
Tο ίδιο το κράτος και οι δικαστές έχουν διαμορφώσει αυτά τα δεδομένα όταν το 2002 έβγαζαν ειδικούς νόμους για να αντιμετωπίσουν την 17Ν μαζί με το όργιο της καταστολής, της ρουφιανιάς και της κρατικής προπαγάνδας εκείνων των ημερών.

Όσοι όμως είμαστε απ έξω δεν μπορούμε να ζητάμε μόνο αυτά που προσφέρει το κράτος και μας επιτρέπει να ζητήσουμε γιατί εμείς σε αντίθεση με τον Δημήτρη Κουφοντίνα μπορούμε και πρέπει να δράσουμε διαφορετικά. Να παλέψουμε για την ελευθερία του όπως και την ελευθερία κάθε πολιτικού κρατούμενου και ομήρου του κράτους.

Το αίτημα και η επιδίωξη μας λοιπόν, δεν θα πρέπει περιορίζεται στην υλοποίηση  των όσων προβλέπει ο δικός τους "νομικός πολιτισμός". 
Αυτό είναι το αίτημα ενός πολιτικού κρατούμενου που το διεκδίκησε, βάζοντας σε κίνδυνο την ίδια του την ζωή, αφού δεν μπορούσε να κάνει κάτι το διαφορετικό.
Οταν μπορούσε να κάνει αλλιώς, όλοι θυμόμαστε πως πολεμούσε και ποιον δρόμο είχε επιλέξει να αντισταθεί στην καπιταλιστική βαρβαρότητα.
Καλύτερα απ όλους βέβαια το θυμούνται οι ταξικοί εχθροί του που ακόμα τον φοβούνται.

Το δικό μας σύνθημα θα πρέπει να είναι ένα. ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ.
Αυτό θα πρέπει να συμβολίζουν οι δράσεις, οι ενέργειες, η ρητορική και η παρουσία στον δρόμο.

Οι δύο οικογένειες που εδώ και δεκαετίες κρατάνε όμηρο την κοινωνία κάνουν ''βαρυσήμαντες δηλώσεις'' εν όψη εκλογών.
Μητσοτάκηδες και Μπακογιάννηδες που έχουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε ελληνικές, Ελβετικές,Γαλλικές και Γερμανικές τράπεζες οι οποίες σώθηκαν χάρη στον οικονομικό θάνατο των -από τα κάτω- και στις τοκογλυφικές συμβάσεις που υπέγραψαν, ζορίζονται με την προσωρινή ελευθερία του μεγαλύτερου εφιάλτη τους -Δ.Κουφοντίνα- και ανακοινώνουν με απειλητικό ύφος τι θα κάνουν μόλις αναλάβουν την εξουσία και πάλι.

Η ΝΔ σε ανακοίνωση της περιέγραψε μελλοντικό πολιτικό πραξικόπημα και χειραγώγηση της δικαιοσύνης που ας μην κοροϊδευόμαστε, δεν ήταν, δεν είναι και δεν θα είναι ποτέ ανεξάρτητη.
Λέει λοιπόν η ΝΔ πως δεσμεύεται να αλλάξει τον νόμο για τις άδειες σε "αμετανόητους δολοφόνους".
Ομολογεί, δηλαδή, πως θα στερήσει με το έτσι θέλω και με τον τσαμπουκά το δικαίωμα της άδειας όχι μόνο από τον Δ. Κουφοντίνα αλλά απ όλους τους κρατουμένους που κατά την άποψη της Ν.Δ., είναι "επικίνδυνοι".

Χαρακτηρίζει "αμετανόητο" τον Δ. Κουφοντίνα δηλαδή και επειδή δεν έκανε δήλωση μετάνοιας κάτι που η ΝΔ το απαιτεί θα τον "τιμωρήσει".
Σε άλλη δήλωση του δε, ο Μπακογιάννης είπε πως ο Δ. Κουφοντίνας εκβιάζει 10 εκατομμύρια έλληνες ενώ ο Μητσοτάκης χαρακτήρισε ''30 τραμπούκους'' όσους υποστηρίζουν τον Δ.Κουφοντίνα έμπρακτα, στον δρόμο.

Ο Μπακογιάννης και ο Μητσοτάκης είναι επαγγελματίες ψεύτες και ίσως είναι το μόνο στο οποίο είναι επαγγελματίες.
Αν θέλουμε να θέσουμε τα πράγματα στην σωστή τους βάση με όρους κοινωνικής και πολιτικής πραγματικότητας, η αλήθεια είναι πως ο Δ. Κουφοντίνας και οι χιλιάδες που τον στηρίζουν, τρομοκρατούν την ελίτ που εκπροσωπούν αυτές οι δύο οικογένειες.

Μητσοτάκης και Μπακογιάννης μαζί με όσα πρεσβεύουν, τρομοκρατούν -εκβιάζουν- απειλούν 10 εκατομμύρια Έλληνες, καθώς και μετανάστες, πρόσφυγες, που ζουν στην χώρα μας.
 Ο γιος του ''εφιάλτη της δημοκρατίας'' και ο εγγονός του και γιος της Ντόρας Μπακογιάννη, μιλάνε για εκβιασμό της κοινωνίας.
Γελάνε και οι πέτρες. Όλη αυτή η έπαρση όμως που προβάλλουν προς τα έξω και οι απειλές για περισσότερη καταστολή με την πολιτική μάσκα της τάξης και της ασφάλειας, απευθύνεται στο συντηρητικό εκλογικό ακροατήριο
Το επικοινωνιακό επιτελείο της Ν.Δ., προσπαθεί να ψαρέψει ακροδεξιούς ψηφοφόρους. Στην πραγματικότητα ισχύει αυτό που έγραφε ο Οδυσσέας Ελύτης: "Όταν ακούς «τάξη», ανθρωπινό κρέας μυρίζει".  

Πρόσφατα σε συνέντευξη του Μητσοτάκη στον Αlpha, όταν ακούστηκε η λέξη ''ανομία'' από τον Σρόιτερ αμέσως η κουβέντα πήγε στα Εξάρχεια. Όχι στην πολιτική-επιχειρηματική-οικονομική διαφθορά και διαπλοκή αλλά στα...Εξάρχεια.
Θα περίμενε κανείς ότι ο Μητσοτάκης θα αρχίσει να λέει για τα μπάχαλα, τις φωτιές και τις συγκρούσεις, για την ασφάλεια και την ανάγκη για περισσότερους μπάτσους. Και ομολογουμένως θα ήταν  εύκολο να το κάνει και κάτι τέτοιο, θα ήταν πολύ ελκυστικό για την εκλογική του πελατεία.

Δεν έκανε όμως αυτό. Ο Μητσοτάκης  περιέγραψε  τα ''μελλοντικά Εξάρχεια'' που έχει στο μυαλό του. Το ΜΕΤΡΟ,τους ιδιώτες και τις εταιρίες που θα έρθουν, την "ανάπτυξη-ανάπλαση-αλλαγή" της περιοχής, μαζί φυσικά με την κατάργηση του ασύλου.
Ξεκαθάρισε δηλαδή με ποιον τρόπο φιλοδοξεί να ξεριζώσει το πολιτικό παρελθόν της περιοχής που τόσο πολύ τον ενοχλεί.
Η δικαιολογία είναι έτοιμη και δεν είναι άλλη από τα ναρκωτικά που κατά το ''Κούλη ευαγγέλιο'' υπάρχουν μόνο στα Εξάρχεια.

Ο Μπακογιάννης διάλεξε έναν πιο εύκολο και πολιτικά ανέξοδο δρόμο. Μάζεψε για υποψήφιο ότι άφησε η ναζιστική αυγή και κάνει προπαγάνδα επάνω σε ζητήματα που ερεθίζουν αυτά τα ακροατήρια όπως την Πάταξη του παραεμπορίου" που ισχυρίζεται ότι κάνουν οι μετανάστες έξω απ' το κτίριο της ΑΣΣΟΕ.
Ποιος δεν σκέπτεται ότι δεν εννοεί μια αστυνομική επέμβαση ή ακόμα και την μόνιμη  εγκατάσταση μπάτσων μέσα στην ΑΣΣΟΕ,
Η κατάργηση που πανεπιστημιακού ασύλου, όπως προανήγγειλε ότι θα κάνεις ο Κ. Μητσοτάκης, σε περίπτωση εκλογικής του επικράτησης κανείς δεν ξέρει τι μορφή θα πάρει.

Εκτός απ αυτό έχουμε ακούσει κι άλλα απ τον επίδοξο εξουσιαστή σχετικά με το ποιος θα πρέπει να πηγαίνει στο πανεπιστήμιο και ποιος θα πρέπει να γίνεται ψυκτικός, ποια θα πρέπει να είναι η θέση της γυναίκας και τον ορισμό για το πως θα πρέπει να είναι τα ''άριστα-εναλλακτικά και ήσυχα Εξάρχεια".

Δεν μπορεί να περιμένει κανείς από τον Μπακογιάννη "πολιτική διορατικότητα" ούτε πρόβλεψη κοινωνικών αυτοματισμών καθώς αυτά προϋποθέτουν παρουσία στο πεδίο που γεννιούνται οι ανισότητες, γνώση των κοινωνικών συνθηκών από πρώτο χέρι και βαθύτερη ανάλυση των αιτιών και των συμπτωμάτων των παραπάνω.
Yπερηφανεύεται στα social media -και όχι μόνο-, για την αμόλυντη και "ανεξάρτητη¨πορεία του στην πολιτική και απειλεί πως οι Αναρχικοί θα πρέπει να κάνουν τον σταυρό τους αν βγει δήμαρχος.
Αυτό που δεν καταλαβαίνει ο Μπακογιάννης είναι πως αν συμβεί αυτό, εκείνος που θα πρέπει να κάνει τον σταυρό του πρωί-μεσημέρι-βράδυ, είναι μόνο ο ίδιος.

Ζήτω η όξυνση των Αντιθέσεων

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

25 Μαΐου 2019 στις 7:28 π.μ.

μαζί σου!

25 Μαΐου 2019 στις 7:21 μ.μ.

Δυστυχώς όποιος και να είναι ο Μπακογιάννης και ο Μητσοτάκης, ότι γνώμη και να έχει κανείς γι'αυτόν, ο Κουφοντίνας ούτε νομιμοποιείται ούτε γίνεται ήρωας.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger