Home » , » Ράδιο ξεφτίλα

Ράδιο ξεφτίλα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 16 Μαΐου 2019 | 10:10 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί είναι μαγαζιά. Έχουν δε αφεντικά. Οι επιχειρήσεις αυτές προφανώς εξυπηρετούν τα συμφέροντα των ιδιοκτητών τους. Οι υπάλληλοι σ' αυτά τα μαγαζιά ή συμμορφώνονται με τις εντολές των αφεντικών ή φεύγουν.
Βεβαίως υπάρχουν και οι κόλακες, οι τσανακογλείφτες. Αυτοί που θα γίνουν φίλοι με τον ιδιοκτήτη, που θα κάνουν μαζί τις βρομοδουλειές. Πολλοί πιστεύουν πως οι συγκεκριμένοι τύποι πάνε μπροστά με τη μέθοδο του σαλίγκαρου: Γλείφοντας, σέρνοντας και με τα κέρατά τους. Δεν αποκλείεται όμως να έχουν και κάποιο ταλέντο. Κυρίως αυτό της υποκρισίας.

Ο Κανάκης κι η παρέα του ξεκίνησαν ως υπάλληλοι ενός τηλεοπτικού σταθμού. Στην πορεία ο Αντώνης απέκτησε πολλά χρήματα. Ο ίδιος άλλωστε το έχει δηλώσει ως "αναπόφευκτο μετά από τόσα χρόνια ενασχόλησης". Θα μου επιτρέψει να διαφωνήσω ως προς το "αναπόφευκτο". Κι άλλοι έχουν ασχοληθεί, λίγοι όμως έγιναν ιδιοκτήτες σταθμών. 

Ο Κανάκης λοιπόν είναι πλούσιος, φίλος ιδιοκτήτη σταθμού, επομένως τα συμφέροντα του δεν είναι ίδια με των απλών εργαζομένων. Αυτό είναι όντως αναπόφευκτο. Στα συμφέροντα λοιπόν αυτά εξηγείται η στήριξη του Νίκου Μαστοράκη.
Ο Νίκος Μαστοράκης ήταν ένα είδος δημοσίου ανακριτή. Πολλοί τον θυμόμαστε από τη "συνέντευξη" - ανάκριση που πήρε από τους συλληφθέντες φοιτητές στο Πολυτεχνείο. Οι φοιτητές αυτοί μετά την προσπάθεια του παρουσιαστή να τους ειρωνευτεί, να τους εξευτελίσει, βασανίστηκαν άγρια από την ΕΑΤ - ΕΣΑ.

Η ίδια η συνέντευξη ήταν κατά παραγγελία της Χούντας, ενώ ο Μαστοράκης την κοπάνησε με την πτώση της δικτατορίας, καθώς πολλοί τον χαρακτήριζαν με όλα αυτά τα "κοσμητικά" επίθετα τα οποία συνόδευαν τους ρουφιάνους και τα καθάρματα, που συνεργάζονταν στενά με τους βασανιστές.

Ο κύριος Κανάκης λοιπόν αποπειράθηκε να βγάλει ένα δύσκολο λεκέ. Προσπάθησε να ξεπλύνει το Μαστοράκη. Παραδέχομαι πως κάθε ένας έχει δικαίωμα να καλεί όποιον θέλει στην εκπομπή του. Δεν έχει όμως μετά δικαίωμα να μας δουλεύει. Ο Κανάκης έκανε την επιλογή του. Όχι τώρα, εδώ και χρόνια.
Λέει πχ για τις ομορφιές της Χαλκιδικής αλλά δεν είπε ποτέ για το ποιος καταστρέφει το δάσος στις Σκουριές. Κάνει δήθεν σάτιρα με όλους, ακόμα και με τους εργοδότες, έντεχνα όμως περνά τα μηνύματα "τι καλό αφεντικό έχουμε στον ΑΝΤ1".
Εσχάτως δήλωσε πως η 13η σύνταξη είναι "δωροδοκία", πράγμα που με ανάγκασε να απαντήσω, πως δεν υπάρχει κανένα "δώρο" σε μέρος κλοπιμαίων που έχουν επιστραφεί. Δείχνει όμως πως αντιλαμβάνεται τα πράγματα κάποιος πλούσιος, κάποιος που δεν τον πολυενδιαφέρει η αύξηση των συντάξεων. Αν μάλιστα έχει κι εργαζόμενους δεν τον συμφέρει καθόλου. Το συνεφέρει η δουλεία απλά μερικοί ντρέπονται να το πουν.

Φυσικά το μεγάλο υποκριτικό του ταλέντο εκτιμήθηκε δέοντος από το ΣΚΑΙ. Τι να έκανε εκεί, αν δεν έπλενε τους φασίστες;
Είναι ο κρυφός άσος του καναλιού, ο κράχτης, αυτός που θα παρουσιαστεί ως δήθεν ανεξάρτητος και αντικειμενικός. Και μέσω αυτής της υποτιθέμενης ανεξαρτησίας, θα ξεπλύνει το φασισμό, τη χούντα, τα εγκλήματά της.
Τα πολιτικά πιστεύω του καθενός (εκτός των εγκληματιών φασιστών φυσικά) είναι σεβαστά. Όταν όμως παρουσιάζεται κάποιος ως κάτι που δεν είναι, εκεί οφείλουμε να του πούμε, πως τον πήραμε χαμπάρι. Και τότε υπάρχει μια πολύ απλή κίνηση, που μπορούμε να κάνουμε.
Αλλάζουμε κανάλι, ή ακόμα καλύτερα κλείνουμε το χαζοκούτι. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger