Home » , » Φτάνει το μαύρισμα στις νεοφιλελέ κι ακροδεξιές πολιτικές;

Φτάνει το μαύρισμα στις νεοφιλελέ κι ακροδεξιές πολιτικές;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 20 Μαΐου 2019 | 7:54 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Δόθηκε η 13η σύνταξη, αυτή που τρομοκρατούσε τους νεοφιλελέρες. Και ήταν λιγότερη κι από αντίδωρο, αφού όχι μόνο ήταν κουτσουρεμένη επειδή υπολογίζονταν στα μικτά κι όχι στα καθαρά, αλλά ακόμα κι σε αυτά τα ελάχιστα, κρατούσαν ένα σωρό φόρους.
Συνταξιούχος πχ που παίρνει κάπου 800 ευρώ καθαρά σύνταξη, βρέθηκε με δυο κατοστάρικα χαρτζιλίκι! Οι δικαιούχοι φυσικά δυσαρεστήθηκαν για την κοροϊδία. Δεν μπορεί να ονομάζεις "σύνταξη" αυτό το πράμα, όπως δεν μπορείς να ονομάζεις καρβέλι το ψίχουλο. Ούτε καν μια φέτα ψωμί.

Θα μου πείτε ο Μητσοτάκης δεν ήθελε να δοθούν ούτε τόσα, ενώ θέλει να κόψει κι άλλα μέχρι να γίνει πραγματικότητα το όνειρο του πατέρα του, να αφανιστούν από την πείνα οι χαμηλοσυνταξιούχοι.
Να ζουν μόνο οι κηφήνες πολιτικοί μέχρι τα βαθιά γεράματα, να μας βασανίζουν. Άλλο αυτό. Το ότι κόβει ο ένας περισσότερο δεν σημαίνει πως ο άλλος δεν κόβει. ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έκοψαν συντάξεις. Κι ας λένε ότι θέλουν στις διαφημίσεις.
Προφανώς η ΝΔ έκοψε περισσότερα, αφού βρήκε και περισσότερα. Βλέπουν τη σύνταξη μας σαν το γύρο στο ψητοπωλείο, κάθε λίγο παίρνουν το μαχαίρι και κόβουν κομμάτια. Οι ενδιαφερόμενοι επομένως θα τους κόψουν με τη σειρά τους τον κώλο στις εκλογές. Και τους δυο γλουτούς, να δούμε μετά αν θα κάτσουν ξανά σε καρέκλα εξουσίας.

Να δούμε τώρα τι λένε οι μαϊμούδες: Στις 2 με 14 μονάδες προηγούνται οι μαζοχιστές των υποκριτών, αναλόγως, αν τη δημοσκόπηση παρήγγειλαν οι ψεύτες ή οι απατεώνες.
Άλλοι ισχυρίζονται πως 3ο κόμμα βγαίνει η τσόντα ή οι ανθρωποφάγοι. Όλα αυτά είναι παραμύθια. Να μας επιτρέψουν να αμφιβάλουμε, γιατί το συντριπτικό 75% δεν απαντά σε κομπογιαννίτες.

Λογικό: Και να τους πούμε οτιδήποτε, αυτοί θα πουν τα δικά τους. Η πλειοψηφία πρόκειται να δώσει κατάλληλη απάντηση στους δήμιους που τη βασανίζουν τόσα χρόνια. Κανείς νέος δεν πρόκειται να βγάλει τα μάτια του ψηφίζοντας απολύσεις, ανεργία, ανασφάλιστη επταήμερη εργασία και χαμηλούς μισθούς.
Την απαξίωση των κόπων του την υποβάθμιση των πτυχίων του, την υποθήκευση του μέλλοντος του. Οι δε ηλικιωμένοι δεν πρόκειται να ανεχτούν άλλες κοροϊδίες, άλλες περικοπές συντάξεων σε αντάλλαγμα αντίδωρο όποτε γίνονται εκλογές.
Για τους εργαζόμενους ούτε λόγος. Είναι εξοργισμένοι με τα χαράτσια, το εξοντωτικό ωράριο, τις ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις των αφεντικών, το ότι δουλεύουν σαν σκλάβοι με μισθό δούλου. Οπότε βλέπω να πέφτει όχι απλά μαύρο, αλλά "ξύλο" στις κάλπες. Πολλές "φάπες" και μπόλικες "κλοτσιές". Σύξυλοι θα μείνουν οι παπαγάλοι γαλαζοπράσινοι ή πορτοκαλί.
Γιαυτό υπάρχει ησυχία, οι ψηφοφόροι ετοιμάζονται να "δείρουν".

Φτάνει όμως το μαύρισμα στις νεοφιλελέ κι ακροδεξιές πολιτικές; Είναι βέβαια μια καλή αρχή, αλλά δε φτάνει. Για να έχουμε καλύτερη συνέχεια, δεν θα πρέπει να περιμένουμε τις εκλογές, πρέπει να αρχίσουμε να διεκδικούμε δυναμικά πίσω τα κλεμμένα, όσα μας άρπαξαν, καθώς και αυτά που θα είχαμε όλα αυτά τα χρόνια, αν δεν μας λεηλατούσαν.

Κι η επιτυχία απαιτεί να βγούμε στους δρόμους. Διότι, ως εργαζόμενοι, ξέρουμε πως τα αγαθά κόποις κτώνται, κόπων δικών μας. Μόνο αν παλέψουμε εμείς οι ίδιοι, θα κερδίσουμε, αν περιμένουμε από πολιτικούς αντιπροσώπους, καήκαμε.
Διότι η ίδια η αστική δημοπρασία φροντίζει να διαφθείρει τους πάντες. Δεν καθαρίζει ο βόθρος με το να ρίξεις δυο τρεις καθαρούς μέσα. Βρομίζουν κι αυτοί.
Χρειάζεται ριζική λύση.

Άντε "καλό βόλι" καθώς είμαστε σε ακόμα μια κυνηγετική περίοδο άχρηστων χαραμοφάηδων πολιτικών. 
Ας ρίξουμε όλους τους κανιβάλους, ανεξαρτήτως συμμορίας, από τους θρόνους τις Βουλής, γιατί μας έριξαν στον γκρεμό.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

20 Μαΐου 2019 στις 10:48 μ.μ.

οχι , δεν φθανει, χρειαζεται και λιγη ηλιοθεραπεια

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger