Home » , » Στην Εντατική ο Δημήτρης Κουφοντίνας! - SS, SS, βασανιστές, αστοί πολιτικοί και δικαστές

Στην Εντατική ο Δημήτρης Κουφοντίνας! - SS, SS, βασανιστές, αστοί πολιτικοί και δικαστές

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 17 Μαΐου 2019 | 4:35 μ.μ.


Πηγή: "ΚΟΝΤΡΑ"

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Κρατικού Νοσοκομείου Βόλου μεταφέρθηκε σήμερα ο Δ. Κουφοντίνας. Λόγω της συνεχούς επιβάρυνσης της κατάστασης της υγείας του, οι γιατροί έκριναν επιβεβλημένη τη μεταφορά του στη ΜΕΘ.

Παραθέτουμε στη συνέχεια το σχετικό άρθρο της Κόντρας που θα κυκλοφορήσει αύριο.

SS, SS, βασανιστές, αστοί πολιτικοί και δικαστές

«Ο ανωτέρω ασθενής απέχει από τη σίτιση από 2/5/2019. Σε αυτό το χρονικό διάστημα παρουσιάζει μείωση σωματικού βάρους 12,5 Kg - ποσοστιαία 15%. Παρουσιάζει γενικευμένη αδυναμία και καταβολή, ορθοστατική υπόταση. Επίσης εμφανίζει σημεία αφυδάτωσης και απίσχνασης. Με βάση τα ανωτέρω η κατάστασή του κρίνεται σταθερά επιβαρυμένη».

Πίσω από τη στεγνή υπηρεσιακή γλώσσα του επιμελητή Α' Παθολογίας Χαράλαμπου Μάνδρου, μπορεί κανείς να διακρίνει τα σημάδια από το βασανιστήριο της πείνας, στο οποίο η αστική εξουσία υποβάλλει τον πολιτικό κρατούμενο Δημήτρη Κουφοντίνα. Αυτά τα συμπτώματα θα ήταν ανησυχητικά ακόμα και για έναν νέο άνθρωπο. Πόσω μάλλον για έναν άνθρωπο 61 χρόνων, με βεβαρυμένη μάλιστα υγεία, καθώς πριν από ένα χρόνο είχε αναγκαστεί να πραγματοποιήσει άλλη μια πολυήμερη απεργία πείνας, για τον ίδιο λόγο.

Και δεν είναι μόνον αυτά που κατέγραψε ο παθολόγος στην Ιατρική Βεβαίωση-Γνωμάτευση, η οποία -σημειωτέον- εκδόθηκε μετά από έγγραφο αίτημα της οικογένειας του Δ. Κουφοντίνα, καθόσον η Διοίκηση του Νοσοκομείου, εκτελώντας κυβερνητικές εντολές, δεν εκδίδει, ούτε προτίθεται να εκδώσει, ιατρικά ανακοινωθέντα για την κατάσταση της υγείας ενός απεργού πείνας, η υπόθεση του οποίου αποτελεί μια από τις πρώτες ειδήσεις σε όλα τα ΜΜΕ!

Ο νεφρολόγος Παύλος Μαλινδρέτος ενημέρωσε την οικογένεια του Δ. Κουφοντίνα, ότι ο απεργός πείνας παρουσιάζει υπεροξέωση (αυξημένη παρουσία οξέος  στο αίμα) και πτώση του Ph, συμπτώματα που είναι επικίνδυνα για την πρόκληση νεφρικής ανεπαρκείας  και  βλαβών που μπορεί να είναι μη αναστρέψιμες.

Την προηγούμενη μέρα, ο ίδιος γιατρός, που είναι και πρόεδρος της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Μαγνησίας, είχε δηλώσει στην Κόντρα ότι η κατάσταση της υγείας του Δημήτρη Κουφοντίνα είναι κρίσιμη, ενώ απαντώντας σε ερώτημά μας για το αν υπάρχει κίνδυνος μη αναστρέψιμων βλαβών στην υγεία του απεργού πείνας, είπε πως αν περάσουν μερικές μέρες ακόμα μπορεί να υπάρξουν μη αναστρέψιμες βλάβες.

Από την Τετάρτη που δόθηκαν αυτά τα ιατρικά στοιχεία μέχρι το πρωί της Παρασκευής που κλείνει η ύλη της εφημερίδας μας πέρασαν δύο ακόμα μέρες. Ο Δ. Κουφοντίνας βρίσκεται στη 16η μέρα απεργίας πείνας και είναι προφανές ότι η υγεία του έχει επιβαρυνθεί περαιτέρω (αρκεί να σκεφτούμε ότι με βάση τα ιατρικά στοιχεία χάνει περίπου ένα κιλό βάρους ημερησίως!).

- Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου ζήτησε από την Παρασκευή 10 του Μάη το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου του Βόλου, την έκθεση της κοινωνικής λειτουργού της φυλακής και τον ιατρικό φάκελο του Δ. Κουφοντίνα, για να δει αν θα ασκήσει αναίρεση κατά της απόφασης που απέρριψε την αίτηση του πολιτικού κρατούμενου για άδεια. Τα έλαβε αυθημερόν. Πέρασε μια βδομάδα και δεν έκανε τίποτα!

- Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου είχε όλη την άνεση να καταθέσει μια απλή τροπολογία (στο νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις, που έγινε σουρωτήρι από κάθε είδους κυβερνητικές τροπολογίες), για να καταργήσει το έκτρωμα Δένδια που θεσπίζει το εισαγγελικό βέτο στις άδειες των κρατούμενων, και να τελειώσει έτσι το ζήτημα οριστικά, με την επαναφορά του καθεστώτος που ίσχυε για χρόνια και που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε δεσμευτεί ότι θα επαναφέρει. Δεν το έκανε, αποδεικνύοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε και σ' αυτό ψέματα. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δε θέλει την παραμικρή σύγκρουση με τους σταυροφόρους της τρομοϋστερίας, με την οικογένεια Μητσοτάκη και τον εσμό της Ακροδεξιάς, με την αμερικάνικη πρεσβεία, με τα λυσσασμένα σκυλιά των αστικών ΜΜΕ.

Θέλουν τον Κουφοντίνα νεκρό; Πιστεύουν ότι θα βρουν επίορκους γιατρούς που θα προχωρήσουν σε υποχρεωτική σίτιση, παρά την εκπεφρασμένη προφορικά και γραπτά θέληση του απεργού πείνας να μη του παρασχεθεί καμιά ιατρική βοήθεια σε περίπτωση που χάσει τη συνείδηση; Ας δώσουν οι ίδιοι τις απαντήσεις. Εκείνο που είναι πέραν κάθε αμφιβολίας είναι ότι αυτή τη στιγμή βασανίζουν τον Δ. Κουφοντίνα, μη δίνοντας καμιά απάντηση στο αίτημά του. Οπως γράψαμε στο προηγούμενο φύλλο, θυμίζουν τους γιατρούς που παρίσταντο στα άντρα βασανιστηρίων της χούντας και εξέταζαν τους βασανιζόμενους για να δουν τις αντοχές τους, δίνοντας οδηγίες στους βασανιστές για την εξέλιξη των βασανιστηρίων.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

17 Μαΐου 2019 στις 8:55 μ.μ.

Η σταση του κυβερνειου σε οτι αφορα τον
ανθρωπο Κουφοντινα μου θυμιζει το ναζιστι
κο τερας Josef Mengele που πειραματιζοταν
στους εγκεφαλους και τα αλλα μελη σωματος
των αιχμαλωτων προκειμενου να βγαλει τα αρω
στα ``επιστημονικα``συμερασματα του
Αυτος ειναι ο ``αριστερος`` συριζα ενας συγ
χρονος Josef Mengele

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger