Home » , » Η βουλευτική έδρα σαν περιουσιακό κληρονομικό στοιχείο.

Η βουλευτική έδρα σαν περιουσιακό κληρονομικό στοιχείο.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019 | 1:17 π.μ.

Πέρα από τους "άριστους" -τύπου Σταμάτη Πουλή- που δεσπόζουν στα ψηφοδέλτια των προσεχών εθνικών εκλογών της Ν.Δ, έχουμε και μια άλλη ιδιαίτερη κατηγορία ονομάτων που "κοσμούν" τα ψηφοδέλτια της συντηρητικής παράταξης.

Αυτά τα άτομα, λοιπόν, έχουν σαν βασικό προσόν την οικογενειακή τους καταγωγή.
Κι αυτό για να μην ισχυρίζονται ορισμένοι ότι οι δεξιοί λησμονούν τις παραδοσιακές τους αξίες.  Όπως ο καπιταλιστής αφήνει στα παιδιά του τις επιχειρήσεις του, για να συνεχίσουν το έργο του, έτσι και οι βουλευτικές έδρες πρέπει να έχουν τον ίδιο χαρακτήρα. Να κληρονομούνται.

Οπως διαβάζουμε σε έντυπο, εκτός από τους γνωστούς γόνους που βρίσκονται ήδη στο κοινοβούλιο, έρχεται και νέα φουρνιά για να μη μείνει κανείς παραπονεμένος.
Ενδεικτικά πλασάρονται για μια θέση στα ψηφοδέλτια της ΝΔ ο Δημήτρης Κούβελας, γιος του πρώην δημάρχου και βουλευτή Θεσσαλονίκης Σωτήρη Κούβελα, ο Στάθης Φουντουκίδης, γιος της πρώην βουλευτή Πέλλας Παρθένας Φουντούκιδου, ο δισέγγονος βουλευτή Τρικάλων και γιος του πρώην υπουργού και βουλευτή Σωτήρη Χατζηγάκη, Μικέλης Χατζηγάκης,.
Στην ίδια ρότα και η Ιωάννα Γκελεστάθη, κόρη του πρώην υπουργού Νίκου Γκελεστάθη, η Ντάρα Πάλλη, κόρη της πρώην υπουργού Φάνης Πάλλη-Πετραλιά.

Υ.Γ: Θυμάστε όταν ο Κυριάκος είχε αστράψει και βροντήξει κατά της οικογενειοκρατίας όταν ο Γιάννης Τραγάκης είχε ανακοινώσει ότι την έδρα στη Β' Πειραιά θα την πάρει -ποιος άλλος; - ο γιος του; Τότε ο αρχηγός της Ν.Δ είχε ενοχληθεί και με το δίκιο του που ο πρώην βουλευτής του έδωσε την βουλευτική έδρα στον γιο του χωρίς να τον ρωτήσει καν. Αν και παλιά καραβάνα στο πολιτικό κουρμπέτι ο Τραγάκης, ξέχασε ότι πρέπει να τηρούνται και κάποια προσχήματα.   
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger