Home » , » Αναμένοντας την απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου για το αίτημα άδειας στον Δ. Κουφοντίνα

Αναμένοντας την απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου για το αίτημα άδειας στον Δ. Κουφοντίνα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019 | 6:11 μ.μ.

Γράφαμε χτες για την πρωτοφανή μεθόδευση σε βάρος του Δ. Κουφοντίνα ώστε να του στερήσουν την άδεια που δικαιούται από τις φυλακές.
(Προκλητικά και αυθαίρετα  ο Δ. Κουφοντίνας κατηγορείται ως απλός συνεργός "διά ψυχικής συνδρομής",  μια κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος επειδή συνυπέγραψε ανακοίνωση συμπαράστασης με συγκρατουμένους του στη στάση κρατουμένων που που είχε γίνει σε άλλο κτίριο της φυλακής).

Σήμερα συνεδρίασε το Δικαστικό Συμβούλιο για το νέο αίτημα άδειας που έχει υποβάλλει ο  Δ. Κουφοντίνας,
Ο Δ.Κ υπέβαλε δια της συνηγόρου του, Γιάννας Κούρτοβικ, αίτημα αναβολής της συζήτησης προκειμένου το θέμα να εξεταστεί με βάση το νέο Ποινικό Κώδικα, ο οποίος χαρακτηρίζει πλημμέλημα τη «στάση κρατουμένων», αδίκημα για το οποίο ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος του Δημ Κουφοντίνα.

Το Δικαστικό Συμβούλιο των φυλακών δεν απεφάνθη επί του αιτήματος αναβολής και δεν έχει γίνει σαφές αν αυτό θα το κάνει σήμερα ή τις επόμενες ημέρες.

Θα παρακολουθήσουμε την πορεία της εξέλιξης
Πάντως δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε το "ατράνταχτο επιχείρημα" που προέβαλλε  ένα άτομο το οποίο  θεωρείται "Πατριάρχης του νεοφιλελευθερισμού" για να "κατατροπώσει" όσους/ες αγωνιζόμαστε για να πάρει μια ανάσα ελευθερίας από τις φυλακές το μέλος της 17 Νοέμβρη.   
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger