Home » , » Σε εξέλιξη η επίθεση των κατασταλτικών μηχανισμών με στόχο τον "Ρουβίκωνα"

Σε εξέλιξη η επίθεση των κατασταλτικών μηχανισμών με στόχο τον "Ρουβίκωνα"

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 4 Ιουνίου 2019 | 9:46 μ.μ.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επίθεση των κατασταλτικών μηχανισμών με στόχο τα μέλη του "Ρουβίκωνα", Εναυσμα αποτέλεσε η ακτιβιστική πράξη μελών της συλλογικότητας το να ρίξουν κάποιες μπογιές στο κτίριο της βουλής, σαν πράξη αλληλεγγύης στον τότε απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα.

Το τί επακολούθησε μας το λέει μια δήλωση της δικηγόρου Αννυς Παπαρρούσου, τότε που επιβλήθηκε μια υπέρογκη εγγύηση 30.000 ευρώ σε μέλος του "Ρ" για να μην προφυλακιστεί: "Μία ψευδεπίγραφη ποινική δίωξη που επιχειρεί να εντάξει μία αμιγώς πολιτική οργάνωση στο διωκτικό πλαίσιο των ρυθμίσεων που έχουν τεθεί για τη δίωξη όσων επιβουλεύονται την εν γένει πολιτιστική κληρονομιά, με μόνο σκοπό να ασκηθεί για πρώτη φορά κακουργηματική δίωξη.

Ο ποινικός καταναγκασμός που επιχειρείται μέσω της υπέρογκης εγγύησης, υπερβαίνει τα όρια της κρινόμενης υπόθεσης και στοχεύει στην αθέμιτη τιμώρηση της πολιτικής συλλογικότητας με μέσο τον ευτελή εκβιασμό μέσω της οικονομικής αξίωσης ...  Γίνεται σαφές ότι το μήνυμα που δίνεται στη δρώσα κοινωνία, είναι η πρόθεση κορύφωσης της καταστολής με ελεύθερη χρήση οποιουδήποτε πρόσφορου δικονομικού μέσου.", ανέφερε μεταξύ άλλων σε δήλωσή της, η νομική  συμπαραστάτρια της αναρχικής ομάδας.

Την καινούρια εξέλιξη της υπόθεσης την πληροφορούμαστε από ανάρτηση που έκανε στο Facebook το μέλος του "Ρουβίκωνα" Γιώργος Καλαϊτζίδης:

Παρουσιάστηκα σήμερα στην ανακρίτρια. Πήρα προθεσμία για να "απολογηθώ" την Πέμπτη το πρωί.

Ανεξαρτήτως της όποιας κατάληξης, ο Ρουβίκωνας αυτό που είναι να κάνει θα το κάνει. Πέρα από ανακριτές, κακουργήματα, συλλήψεις και εγγυήσεις δεκάδων χιλιάδων ευρώ, η ομάδα έχει βάλει μπροστά της ένα πρόγραμμα και θα το τηρήσει.

Η αλληλεγγύη που εξελίσσεται γύρω από την υπόθεση μας σε Ελλάδα και εξωτερικό είναι μεγάλη και το σίγουρο είναι πως θα βγούμε πιο δυνατοί από αυτήν την ιστορία.

Αν στο μεταξύ μπει και κανένας φυλακή για κάποιο διάστημα τι να κάνουμε "πόλεμο έχουμε θα καούν και δύο χωριά".
Δεν θα τα βάψουμε μαύρα, άλλωστε φυλακή έχουμε ξανακάνει και με τον μισό ποινικό κώδικα στο σβέρκο.

Όσον αφορά τους νεοδημοκράτες που χαίρονται γιατί θα ανέβουν στην εξουσία, και νομίζουν πως θα πέσουμε τ'ανάσκελα από τον φόβο μας ας χαλαρώσουν λίγο. Τα πράγματα είναι πολύ πιο περίπλοκα από ότι νομίζουν.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger