Home » , » Τι άλλο θα δούμε! Η κυβέρνηση "θεσμοθετεί" προπαγανδιστές, δημοσιογράφους της που θα τους πληρώνει ο ελληνικός λαός!

Τι άλλο θα δούμε! Η κυβέρνηση "θεσμοθετεί" προπαγανδιστές, δημοσιογράφους της που θα τους πληρώνει ο ελληνικός λαός!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019 | 7:14 μ.μ.

Πριν κάποια χρόνια, επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, κάθε δημοσιογράφος που "σεβόταν τον εαυτό του" θεωρούσε απαραίτητο να απολαμβάνει και την αργομισθία του, δαπάνες ελληνικού δημοσίου, και αυτή μεταφραζόταν με το μισθό που έπαιρνε  από κάποιο οργανισμό που επόπτευε το κράτος με το πρόσχημα ότι εργαζόταν σε γραφείο τύπου.

Αρκετές φορές μάλιστα η αργομισθία αυτή δεν περιοριζόταν από ένα μόνο οργανισμό.
Εχει μείνει διαχρονικό το προσωνύμιο "η κυρία Φως, Νερό, Τηλέφωνο", με το οποίο αποκαλούσαν οι συνάδελφοι της την Ιωάννα Μάνδρου, αφού εργαζόταν, υποτίθεται και στα τρία αυτά γραφεία τύπου.

Από τότε αρκετά πράγματα έχουν αλλάξει.
Μεγάλη "καταξίωση" για τους "λειτουργούς της ενημέρωσης" θεωρείται οι ένταξη τους σε κομματικά ψηφοδέλτια και η εκλογή τους σε βουλευτικά έδρανα.
Και αρκετοί απ' αυτούς τα καταφέρνουν. (Μπογδάνος, Γιάννης Λοβέρδος, Αρβανίτης, Μπάμπης Παπαδημητρίου Μαρκόπουλος).
Τίθεται όμως ένα "ερωτηματάκι". Αυτοί οι δημοσιογράφοι που απέτυχαν να εκλεγούν (Παπανούτσος, Φλέσσα, Τσιόδρας κ.α) θα εξακολουθούν να αρθρογραφούν και να μας παριστάνουν τους "αντικειμενικούς και αδέσμευτους", δημοσιολόγους;

Ας το προσπεράσουμε όμως αυτό και ας σταθούμε σε κάτι άλλο.
Διαβάζουμε σήμερα στην "Καθημερινή": "Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», ο σχεδιασμός, όπως υπηρετείται και από το πρώτο ν/σ που θα κατατεθεί για τη δομή και λειτουργία της κυβέρνησης και το επιτελικό κράτος, το οποίο επιμελείται ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, προβλέπει ότι κάθε υπουργός θα δικαιούται εννέα μετακλητούς υπαλλήλους και δύο δημοσιογράφους".

Νομίζουμε ότι παρόμοιο δεν έχει ξαναγίνει ή τουλάχιστον εμείς δεν το θυμόμαστε. Να "θεσμοθετούνται" θέσεις εργασίας δημοσιογράφων για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε υπουργούς.
Με απλά λόγια, και με το καλημέρα σας, αυτή η κυβέρνηση προσλαμβάνει 40 δημοσιογράφους (ξέχωρα απ' όσους θα δουλεύουν σε γραφεία τύπου οργανισμών) τους οποίους θα πληρώνει ο Ελληνικός λαός για να κάνουν προπαγάνδα υπέρ της Ν.Δ.

Μίλησε κανείς για ανεξαρτησία των δημοσιογράφων ή αναρωτιέται γιατί έχουν απαξιωθεί εντελώς τα καθεστωτικά ΜΜΕ;
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger