Home » , » Το προβατότσουρμο και άλλες ιστορίες

Το προβατότσουρμο και άλλες ιστορίες

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019 | 8:06 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Να βάζουμε τα πράγματα στην θέση τους, όσο αφορά αυτό που κυκλοφορεί και αναφέρει ότι στο Αγρίνιο, πρόβατα βόσκουν στο δρόμο...
Δεν είναι πρόβατα. Νεοδημοκράτες είναι, που πήγαιναν Θεσσαλονίκη, να πανηγυρίσουν την ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά κάτι έγινε και χάθηκαν στο δρόμο. Μην ανησυχείτε όμως, είναι καλοταϊσμένοι. Κουτόχορτο. 

Κουτόχορτο προσπαθεί να ταΐσει κι η κυβέρνηση το κόσμο. 24.000 σύνταξη έδινε ο ΣΥΡΙΖΑ λένε οι παπαγάλοι. Σοβαρά; Να τον ψηφίσω κι εγώ τότε. Ποιος έπαιρνε τόση σύνταξη ρε απατεώνες; 
Ο Σημίτης; Ο μπαμπάς του Κούλη όσο ζούσε; Για πείτε μας πόσοι και ποιοι έπαιρναν τέτοια ποσά. Αλλά ξέρω που το πάνε. Λένε υπερβολές για να χαρατσώσουν τους υπόλοιπους.
Μη φάτε νεοδημοκράτες, έχουμε γλάρο. 

Γλαρόσουπα θα φάνε κι οι μικρομεσαίοι. Το ΣΔΟΕ μπορεί να καταργήθηκε ή να υποβαθμίστηκε, όμως το χαράτσωμα όχι. Θα καταλάβουν όταν επιστρέψουν από τις διακοπές, όταν μαζί με τις μπόρες θα έρθουν κι οι απλήρωτοι λογαριασμοί.
 Ε ρε κλάμα που έχει να πέσει. Θα σπάσουμε το ρεκόρ κοψοχέρηδων.

Πρώτη λυπητερή το ρεύμα. Ηλεκτροπληξία πρόκειται να πάθουν οι καταναλωτές. Πράος και γλυκομίλητος ο Χατζηδάκης, αλλά με μια "εξυγίανση" ΝΑ! (με το συμπάθιο).
Θα ξεπουλήσει τη ΔΕΗ, με τους πελάτες της, πριν πούμε κύμινο. Να σου απαξιώσει ΔΕΚΟ και να τη χαρίσει πριν καν κάτσει σε καρέκλα! Πιο γρήγορος κι από το φως ο κερατάς.
Μωρέ τι Λούκι Λουκ και σαχλαμάρες; Παλούκι Λουκ! Σαν τίτλος από τσόντα.
"Ο Παλούκι λουκ και η μικρή ΔΕΗ". Για βιτσιόζους. 

Γιατί όταν λέω "τσόντα" σκέφτομαι πάντα το ΚΙΝΑΛ; Τέλος πάντων, για τη ΝΔ θα μιλήσουμε. Νέος σεισμός και πανηγυρίζουν τα ΜΜΕ, γιατί δεν έπεσαν τα κτήρια. Δώστε κι εσείς λίγο χρόνο στο γκαντέμη.
Τέσσερα χρόνια έχει μπροστά του να καταστρέψει την Ελλάδα, υπομονή. Δεν μπορεί να τα κάνει όλα αμέσως.

Αμέσως όμως μόλις βγήκε να συγκεντρώσει όλη την εξουσία στα χέρια του. Μου θύμισε κάτι εποχές που κοιμόμασταν με ανοιχτά παράθυρα. Και είχαμε πάντα παράθυρα και πόρτες ανοιχτά, ώστε να βλέπουν οι ρουφιάνοι τι κάνουμε κάθε στιγμή. Ακόμα και στο μπάνιο, ανοιχτές τις είχαμε τις πόρτες. Μη γίνει καμιά συνωμοσία, ή μη δούμε τα κόπρανα και σχολιάσουμε τους πραξικοπηματίες...

Που λέτε ήταν τότε που ο Παπαδόπουλος είχε αναλάβει όλα σχεδόν τα υπουργεία. Το 1971 και 1972 ήταν ταυτόχρονα: Αντιβασιλέας (1972), Πρόεδρος της Κυβέρνησης, Υπουργός Κοινοτικής Πολιτικής (1971), Προγραμματισμού (1972), Εξωτερικών, και Άμυνας!
Για τους νεότερους, δεν κάνω πλάκα, το γράφει και η εγκυκλοπαίδεια.

Εκείνη την εποχή κυκλοφορούσε - κρυφά φυσικά - το εξής ανέκδοτο:
Επισκέπτεται κάποιος Κινέζος αξιωματούχος την Ελλάδα. Τον καλούν να μιλήσει με την κυβέρνηση μπας και κάνουν καμιά συμφωνία. Πρώτα μιλάει με τον Αντιβασιλιά. Μετά με τον Πρόεδρο της κυβέρνησης. Κατόπιν με τον υπουργό εξωτερικών. Μόλις βλέπει και τον υπουργό Άμυνας, δεν κρατιέται και σχολιάζει: Για μας τους Κινέζους λέτε ότι μοιάζουμε, αλλά κι εσείς οι Έλληνες δεν πάτε πίσω. Φτυστοί είστε όλοι σας! 

Τέτοια δημοκρατία, τέτοια διαφθορά, τέτοια κατάντια, αλλά και τέτοιο γέλιο, έχουμε να κάνουμε από την προηγούμενη χούντα. Και τότε τα ΜΜΕ λιβάνιζαν.
Δεν τους έσωσε όμως το γλείψιμο κι η κολακεία. Κατανοητό Κούλη μου;
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger