Home » , » Νέα Δημοκρατία - Νέα Χαράτσια.

Νέα Δημοκρατία - Νέα Χαράτσια.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019 | 5:40 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Η αριθμητική είναι αμείλικτη. 1+1 = 2. Οποιαδήποτε άλλη απάντηση θεωρείται λάθος σε αυτό το μάθημα. Κι ενώ στην έκθεση μπορεί να γράψεις ότι θέλεις, στην αριθμητική υποχρεώνεσαι να γνωρίζεις τουλάχιστο τις τέσσερις πράξεις.

Η ΝΔ ξέρει καλά μόνο την αφαίρεση. Άλλο ένα χαράτσι από τις Τράπεζες. Από σήμερα Δευτέρα χαρατσώνονται περισσότερο τα μετρητά για όσους χρησιμοποιούν την χρεωστική τους κάρτα για να κάνουν ανάληψη από ΑΤΜ άλλης τράπεζας από αυτή που έχει εκδοθεί.
Οι τραπεζίτες λεν πως είναι τάχα "κίνητρο", παρόμοιες δηλαδή ανοησίες που έλεγε επί Σαμαρά ο Άδωνις για τον ΕΝΦΙΑ. Όσοι θέλουν μετρητά θα πρέπει να αναζητούν ATM της τράπεζας που εξέδωσε την κάρτα.

Γιατί όλα αυτά; Γιατί οι Τράπεζες μπορούν, γιατί έχουν το ελεύθερο, γιατί τους το επιτρέπουν οι κυβερνήσεις. Κάθε τράπεζα προσαρμόζει την τιμολογιακή της πολιτική στους κανονισμούς της ΕΕ που προβλέπουν πως "όλοι οι κάτοχοι καρτών, πρέπει να πληρώνουν το ίδιο όταν πραγματοποιούν συναλλαγές από το ΑΤΜ ενός πιστωτικού ιδρύματος που δεν είναι όμως ο εκδότης της κάρτας τους". 
Πόσο αυξάνεται η προμήθεια; Στην Εθνική πχ από 1,3 ευρώ για ποσά μέχρι 150 ευρώ, έως 5 ευρώ ανά συναλλαγή.

Όπως λένε στελέχη τραπεζών, "ο πελάτης δεν επηρεάζεται καθόλου εφόσον επιλέγει το ΑΤΜ της δικής του τράπεζας". Όμως αυτό είναι προς το παρόν. Η νοοτροπία και δικαιολογίες δεν είναι καθησυχαστικές, κάθε άλλο.

Πρώτα θα υποχρεώσουν όλους να βγάλουν κάρτες κι έπειτα θα βάζουν χαράτσια αβέρτα. Ότι και όποτε τους καπνίσει. Μην ξεχνάμε πως χρεοκοπήσαμε λόγω αυτών των ιδιωτικών καταστημάτων. Πως έχουμε Μνημόνια εξ αιτίας των δανεικών κι αγύριστων που έδιναν στα κόμματα, τους πολιτικούς, τους συγγενείς αυτών και τους φίλους.

Χρέη που ποτέ δεν πλήρωσαν οι κηφήνες, αλλά κληθήκαμε να πληρώσουμε εμείς.
Η Νέα Δανειοκρατία χρωστά εκατομμύρια τόσο στις τράπεζες όσο και στις ΔΕΚΟ. Ήρθε στην εξουσία με σκοπό να μας στείλει το λογαριασμό, για όσα έφαγαν τρώνε και θα φαν τα γαλάζια στελέχη.

Κι εγώ είμαι κατά της φοροδιαφυγής. Φοροδιαφεύγουν όμως μόνο οι "μεγάλοι". Αυτοί βγάζουν τα λεφτά έξω. Κι αυτοί ευνοούνται τόσο από πολιτικούς όσο κι από τους φίλους τους τραπεζίτες και τους δικαστικούς.
Η νοοτροπία της νεοφιλελέ συμμορίας θα χρεοκοπήσει ξανά τη χώρα. Και τη νύφη θα την πληρώσουμε όλοι μας.

Αλλά τα ΜΜΕ πανηγυρίζουν για τις μειώσεις που ΘΑ γίνουν. Αφήστε πρώτα να έρθει το χαρτί του ΕΝΦΙΑ και μετά το γλεντάμε. Γιατί προς το παρόν μόνο χαράτσια βλέπουμε.

Ότι και να λεν τα κανάλια οι αριθμοί είναι αμείλικτοι. Αν στο τέλος το ταμείο θα είναι μείον, θα μας λείπουν από την τσέπη μας περισσότερα, τότε θα είμαστε σαν τους Αρχαίους Αθηναίους, που την πάτησαν με κείνο τον απατεώνα που έλεγε ότι δήθεν νίκησαν σε ναυμαχία, ενώ είχαν πάθει πανωλεθρία. Κι όταν του ζήτησαν οργισμένοι εξηγήσεις βλέποντας τα απομεινάρια στόλου, τους είπε με θράσος: Σας χάλασε που πανηγυρίζατε τρεις μέρες;
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger