Home » , » Ψάχνοντας ήθος και σοβαρότητα

Ψάχνοντας ήθος και σοβαρότητα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 23 Ιουλίου 2019 | 11:29 π.μ.

Γράφει ο mitsos175 

Ας υποθέσουμε πως, ο Κούλης ο Βορίδης, ο Άδωνης, κάποιος φασίστας από αυτούς τέλος πάντων, πιάνει φωτιά. Ας υποθέσουμε πως περνάω από κει και προσφέρομαι να τον βοηθήσω. Ξέρω, αρχίζετε να με αγριοκοιτάζετε, αλλά περιμένετε.

- "Τι ψηφίζεις" με ρωτάει ο καιγόμενος κηφήνας.

- "ΚΚΕ" του απαντάω.

- "Καλύτερα να καώ παρά να με σώσει κομμούνι" μου φωνάζει.

- "Όπως θέλεις" του λέω και φεύγω. Είδατε, δεν επέμενα καθόλου.

Στην παραπάνω υπόθεση ο φασίστας έχει κάθε δικαίωμα να αρνηθεί τη βοήθεια μου. Δικό του το τομάρι, ας κάνει ότι θέλει. Όμως όταν πρόκειται για άλλους - κι εδώ θέλω να καταλήξω - οφείλει να δεχτεί τη βοήθεια από όπου κι αν προέρχεται.

Το 2007 ξέσπασαν φονικές πυρκαγιές στις οποίες έχασαν τη ζωή τους 84 άνθρωποι.
Η Βόρειος Μακεδονία είχε προσφερθεί να στείλει βοήθεια. Μάλιστα είπε να στείλει περισσότερο προσωπικό κι από την ισχυρή και πλούσια Γαλλία, αν και η Γαλλία έστειλε - όπως ήταν φυσικό - καλύτερο εξοπλισμό (ελικόπτερα κλπ).
Η Βόρειος Μακεδονία προσέφερε 26 πυροσβέστες, τρία οχήματα και 60 διασώστες, σύνολο 86 άτομα. Ένα ικανό μέρος της μικρής πυροσβεστικής της δύναμης. Ανάλογη βοήθεια σε προσωπικό έστειλε η Κύπρος - την ευχαριστούμε. Αλλά και άλλες χώρες που επίσης εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας.
Όμως η κυβέρνηση είχε ζητήσει βοήθεια καθυστερημένα. Επίσης απόρριψε τη βοήθεια της γειτονική χώρας!

Εκείνο που θα πω είναι πως, όταν υπάρχει μια καταστροφή, πρέπει να αφήνεις κατά μέρος τα πολιτικά. Αν δεν είμαστε ικανοί να προλάβουμε, τουλάχιστο να μη κάνουμε κουταμάρες, όταν συμβεί το κακό.

Οι πυρκαγιές και άλλες καταστροφές έχουν αιτίες στην πολιτική, όπως πολλές φορές έχουμε αναφέρει. Όμως τη στιγμή που συμβαίνει η συμφορά, οφείλουμε να συνεργαζόμαστε όλοι, για να υπάρξουν όσο το δυνατό λιγότερες απώλειες. Η ανθρώπινη ζωή πάνω από όλα.

Η ΝΔ τότε δέχτηκε τα πυρά κυρίως του ΠΑΣΟΚ. Με τη σειρά της καπηλεύτηκε τους 102 νεκρούς στο Μάτι. Κάποιοι φασίστες μάλιστα χάρηκαν, γιατί βρήκαν αφορμή να κατηγορήσουν το ΣΥΡΙΖΑ για κάτι πολύ σοβαρό. Λέω πως χάρηκαν μετά βεβαιότητας και λύπης.

Η πολιτική όμως που είναι αιτία των καταστροφών παραμένει η ίδια. Υπάρχει μια αθλιότητα, μια υποκρισία. Με κάποια δήθεν μέτρα τα οποία είναι εντελώς ανεπαρκή η σημερινή κυβέρνηση μας θυμίζει πως παρέλαβε καμένη γη. Δυστυχώς καμένη γη θα παραδώσει κι η ίδια. Αφού τίποτε δεν αλλάζει ουσιαστικά.

Ζητείται πάνω από όλα ήθος και σοβαρότητα. Που να τα βρούμε όμως; Σίγουρα όχι στα αστικά κόμματα.

Τα συλληπτήρια μας σε όλα τα θύματα της ανθρωποφάγου πολιτικής. Που μένει ίδια κι απαράλλαχτη με όλες τις κυβερνήσεις. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger