Home » , » Απ' τους παπάδες στους μπάτσους ένα τροπάρι δρόμος

Απ' τους παπάδες στους μπάτσους ένα τροπάρι δρόμος

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 9 Αυγούστου 2019 | 7:57 π.μ.

Χαιρόμαστε πάντα όταν αναγνώστες του ιστότοπου μας, μας στέλνουν ηλεκτρονικά μηνύματα γνωστοποιώντας μας γεγονότα που δεν πέφτουν στην αντίληψη μας, ή μας ζητάνε να σχολιάσουμε κάτι από την πολιτική επικαιρότητα.
Τώρα μας έρχεται ένα e-mail από το Αγρίνιο και αναφέρετε σε ένα πρόσφατο περιστατικό που έγινε σε χωριό της περιοχής.

Δυστυχώς θα το λογοκρίνουμε, γιατί δεν μπορούμε να ξέρουμε κατά πόσο ισχύουν αυτά που μας γράφει, σχετικά με τα λεγόμενα που φέρεται να είπε ο παπάς της περιοχής και ο δεσπότης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς για το περιστατικό.
(Δεν έχουμε κανένα λόγο να μην πιστέψουμε τον επιστολογράφο μας, αφού τις "κατάρες" τις έχουν ψωμοτύρι ενάντια στους "απίστους", οι ρασοφόροι, αλλά δεν αναπαράγουμε κάτι το οποίο δεν μπορούμε να διασταυρώσουμε).

Στεκόμαστε αποκλειστικά ειδησεογραφικά στο γεγονός.
Στο κτήμα ενός αγρότη, στη Μεγάλη Χώρα Αγρινίου, υπήρχε ένα εκκλησάκι. Αυτός θέλησε να αξιοποίηση και τον χώρο που καταλάμβανε αυτό το κτήμα και με γεωργικό μηχάνημα το γκρέμισε. Οταν έγινε γνωστό αυτό το θέμα δημιουργήθηκε ένας χαμός. Θέμα σε τοπικά ΜΜΕ, αλλά και σε κεντρικά, παρουσία του τοπικού δεσπότη με συγχορδία παπάδων στο σημείο, δηλώσεις ρασοφόρων και τοπικών παραγόντων.

Και το αποκορύφωνα. Αμεση κινητοποίηση μπάτσων που με δυο περιπολικά, που ήρθαν από το Αγρίνιο -όπως μας αναφέρει ο αναγνώστης μας- συλλαμβάνουν το ζευγάρι ιδιοκτητών του κτήματος, το οποίο παραδέχτηκε την πράξη του, του φορούν χειροπέδες και σχηματίζουν δικογραφία σε βάρος του.

Μάλιστα η αστυνομία εκδίδει ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: "Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα, στη Μεγάλη Χώρα Αγρινίου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, δυο άτομα και συγκεκριμένα, ένας άνδρας και μια γυναίκα, ηλικίας 68 και 69 ετών αντίστοιχα, διότι ενεργώντας από κοινού, προκάλεσαν με γεωργικό ελκυστήρα ολοκληρωτική φθορά σε παρεκκλήσι που βρισκόταν σε αγροτεμάχιο ιδιοκτησίας του 68χρονου".

Και ρωτάει ο αναγνώστης μας και μαζί μ' αυτόν και εμείς μαζί: "Αφού το εκκλησάκι βρισκόταν στην ιδιοκτησία του αγρότη που το γκρέμισε, δεν είχε δικαίωμα να διαχειριστεί την περιουσία του όπως αυτός νομίζει; 
Δηλαδή εγώ αν έχω στο σπίτι μου κάποιες εικόνες αγίων δεν τις γουστάρω πια και τις πετάξω στα σκουπίδια, υπάρχει κανένας νόμος που θα με στείλει κατηγορούμενο;".

Τουλάχιστον εμείς απαντήσεις σ' αυτά τα ερωτήματα δεν έχουμε.  
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

9 Αυγούστου 2019 στις 8:27 π.μ.

Εκκλησια ακομη και σε παιδικη ζωγραφια δεν το ξερετε
οτι αποτελει ακινητο της εκκλησιας και κανεις δεν
εχει το δικαιωμα να την χαλασει αν δεν παρει την
αδεια απ τον παπα της ενοριας????!!!!!!!!

9 Αυγούστου 2019 στις 2:04 μ.μ.

Για να το ψάξουν λιγάκι όσοι ξέρουν νομικά. Έχει ενδιαφέρον το πράγμα.
Κατά την διάταξη του άρθρου 966 του Αστικού Κώδικα: «Πράγματα ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗΣ είναι τα κοινά σε όλους, τα κοινόχρηστα, και τα προορισμένα για την εξυπηρέτηση δημοσίων, κοινοτικών ή ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ σκοπών».
Ακόμα και οι ιδιόκτητοι Ναοί ανεγείρονται, λειτουργούν και κλείνουν κατόπιν αδείας του οικείου Μητροπολίτη. Με απλά λόγια εφόσον το Εκκλησάκι εγκαινιάστηκε, αγιάστηκε κλπ κλπ είναι σύμφωνα με την Ελληνική νομοθεσία "του Θεού" και δεν μπορεί κάποιος χωρίς άδεια να κάνει τίποτε! Αν μάλιστα είχε και παπά μόνο να του φιλάει το χέρι μπορεί και να προσεύχεται σε αυτό. Να ανάβει κανα κερί κλπ
Εδώ ο τύπος πιθανότατα είναι παράνομος. Θα μου πεις "στο κτήμα του"; Να μην χτίζονταν το εκκλησάκι εξ αρχής. Να μην έδινες τη γη να χτιστεί από την αρχή, ρε φίλε, εφόσον την έδωσες, να γίνει ο ναός τι ζητάς πίσω;
Είναι αυτό δίκαιο; Είναι αυτές ερωτήσεις; Η δικαιοσύνη ξέρουμε με ποιου το μέρος είναι. Για ψάξτε να δείτε τι ισχύει και θα βρείτε ωραία πράγματα. Εδώ έχουν δίκιο οι παπάδες σύμφωνα πάντα με τους νόμους. Βέβαια ως χριστιανοί θα μπορούσαν να συγχωρέσουν δυο γερόντια.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger