Home » » Συνέντευξη με τον Γκούφυ.

Συνέντευξη με τον Γκούφυ.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 11 Αυγούστου 2019 | 5:44 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Καλημέρα. Σήμερα ο Γκούφυ θα μας απαντήσει σε κάποιες απορίες μας.

- Πείτε μας, Γκούφυ, δεν κινδυνεύουμε πλέον από τα Σκόπια; Τι λέτε τώρα για τη Συμφωνία; 

-...

- Η σιωπή σου προς απάντηση μας. Θες κι άλλο νεράκι για τη γαργάρα; 
Πείτε μας τώρα κάτι άλλο. Για τους Τούρκους πχ. 

- Όμως εκείνο που δεν πρόκειται να αλλάξει στους αιώνες των αιώνων, είναι ότι η Τουρκία θα είναι στη θέση της, δηλαδή θα είναι το γειτονικό μας κράτος και θα αποτελεί πάντα στοιχειώδη ανάγκη και για τους δυο μας να συζήσουμε όσο γίνεται πιο ειρηνικά και -γιατί όχι;- φιλικά. Εξ άλλου οι λαοί μας δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν. Φτάνει οι ηγέτες να φέρονται με υπευθυνότητα και ρεαλισμό.

- Στο ότι οι λαοί μας δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν είμαστε απόλυτα σύμφωνοι. Να υποθέσω, σου πέρασε ο εθνικιστικός πυρετός; Περαστικά, σιδερένιος.

- Και τώρα έρχομαι στους υδρογονάνθρακες. Καλέσαμε την Κυβέρνηση να κηρύξει την ελληνική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, ώστε να διαφυλαχθούν τα κοιτάσματα που ανήκουν στην Ελλάδα και που η αξία τους υπολογίζεται σε πολλά τρισεκατομμύρια ευρώ. Η δική μου άποψη είναι ότι η Τουρκία περιβάλλεται από τη θάλασσα και αισθάνεται ασφυξία όταν για τον άλφα ή βήτα λόγο υπάρχουν ουσιαστικά εμπόδια όπως είναι τα νησιά μας, που ακυρώνουν την συμμετοχή της στην εκμετάλλευση του υποθαλάσσιου πλούτου, πράγμα που θα επιθυμούσε ως χώρα περιβαλλόμενη από θάλασσα.

- Τα νησιά τι φταίνε; Εγώ πάλι όταν περιβάλλομαι από θάλασσα, κάνω μπάνιο. Εξαρτάται τη θάλασσα βέβαια. Ίσως, αν η Τουρκία σταματούσε τα μακροβούτια, αισθάνονταν καλύτερα. Χαίρομαι πάντως που είστε λογικός, μακάρι να δείχνατε την ίδια κατανόηση και για τη Βόρειο Μακεδονία. 

- Άλλωστε ο πλούτος αυτός είναι τόσο μεγάλος, ώστε αξίζει τον κόπο να προσπαθήσουμε να μεταβάλουμε την Τουρκία από ανταγωνιστή σε συνεταίρο.

- Έτσι κι αλλιώς στους Αμερικάνους θα καταλήξουν όλα. Και τους υπόλοιπους τοκογλύφους. Προκειμένου να γίνει πόλεμος, ας τα βρούμε, αλλά έχω μια απορία. Γιατί τα λέτε αυτά ΤΩΡΑ και γιατί δεν λέγατε παρόμοια για τη Βόρεια Μακεδονία;

-...

- Δεν μιλάς Γκούφυ. Να σου πω εγώ; Γιατί πριν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τώρα η ΝΔ. Ψήνεται λοιπόν, ελέω Αμερικής, μοίρασμα, αυτό που λένε συνεκμετάλλευση και κάνεις το λαγό του Μητσοτάκη. Λυπάμαι ειλικρινά, όχι για όσα λες τώρα, αλλά τις κινήσεις σου ΠΡΙΝ και κυρίως γι αυτά που ΔΕΝ λες. Για την κατάντια ενός πολύ μεγάλου ανθρώπου, που θαύμαζα. Κρίμα! Από Μίκης, Γκούφυ, κι από Γκούφυ, Μπαγκς Μπάνι.

- Υπολογίζω ότι αυτή η ώρα είναι η τελευταία μας ευκαιρία εάν θέλουμε να επωφεληθούμε από τον δικό μας πλούτο που θα αναδείξει τον ταλαίπωρο λαό μας και την χώρα μας σ’ αυτό που της αξίζει, δηλαδή σε μια χώρα αυτάρκη και ανεξάρτητη, με οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη.

- "Η τελευταία μας ευκαιρία". Πως, αμέ; Μίκη, θα σου πω ότι είπες στο Μπιθικώτση. Μην τραγουδάς τέτοια τραγούδια, ξεφτιλίζεσαι, κράτα την αξιοπρέπεια σου. Τουλάχιστο παραδέξου το λάθος, που ήσουν δίπλα σε φασισταριά. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger