Home » , » Η απίστευτη υποκρισία της Δύσης απέναντι στους διεστραμμένους Σεΐχηδες της Σαουδικής Αραβίας

Η απίστευτη υποκρισία της Δύσης απέναντι στους διεστραμμένους Σεΐχηδες της Σαουδικής Αραβίας

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 2 Αυγούστου 2019 | 4:40 μ.μ.

Γράφει ο  mitsos175

Οι γυναίκες πάνω από 21 χρονών στη Σαουδική Αραβία θα μπορούν επιτέλους να αποκτούν διαβατήριο και να ταξιδεύουν στο εξωτερικό χωρίς τη συγκατάθεση κάποιου άνδρα.
"Θα δίνεται διαβατήριο σε κάθε υπήκοο της Σαουδικής Αραβίας που το ζητεί", Αυτό ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση της Μεσαιωνικής Σαουδικής Αραβίας.

Μέχρι σήμερα, οι γυναίκες στο βασίλειο ήταν υποχρεωμένες να εξασφαλίζουν την άδεια ενός άνδρα - κηδεμόνα (του πατέρα, του συζύγου ή άλλου, είτε συγγενή ή υπεύθυνου γι’ αυτές), προκειμένου να έχουν διαβατήρια, να ταξιδεύουν στο εξωτερικό, ή να παντρεύονται! 

Αυτό το αυτονόητο δικαίωμα βαφτίζεται "μεταρρύθμιση" και χαιρετίζεται από τα πουλημένα ΜΜΕ. Γιατί η Σαουδική Αραβία, που είναι πιο πίσω κι από το Μεσαίωνα, έχει πετρέλαιο και κυβέρνηση φιλική στις ΗΠΑ. Αν δεν είχε τις δυο παραπάνω προϋποθέσεις, θα ήταν και επίσημα η πιο οπισθοδρομική χώρα του πλανήτη.

Τα δικαιώματα όλων είναι απλά ανύπαρκτα. Η ζωή όμως ιδιαίτερα για τις γυναίκες είναι αφόρητη, γεμάτες απαγορεύσεις. Μπροστά στη Διεθνή κατακραυγή για σωρεία παραβιάσεων στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι Σεΐχηδες αναγκάζονται να δίνουν μερικά ψήγματα Ελευθερίας για δυο κυρίως λόγους:

1) Για να μη φέρνουν σε δύσκολη θέση τους πολιτικούς της Δύσης οι οποίοι κάνουν συμφωνίες με τους διεφθαρμένους εγκληματίες,, της Σαουδικής Αραβίας, οι οποίοι δεν διαφέρουν σε τίποτε από τους τρομοκράτες του ISIS, όσον αφορά τα πιστεύω τους.

Αλήθεια, τι έγινε με τη δολοφονία του δημοσιογράφου Αχμάντ Τζαμάλ Χασόγκτζι (Κασόγκι); Αν ήταν εχθρική χώρα προς τις ΗΠΑ ήδη θα βομβαρδίζονταν. Όμως ακόμα και οι κυρώσεις του Κογκρέσου προσέκρουσαν στο veto του Προέδρου Τραμπ.

Μέχρι πριν λίγο οι γυναίκες απαγορεύονταν να βγαίνουν έξω μόνες τους. Ακόμα και τώρα που τους δίνουν την άδεια, ελάχιστες τολμούν καθώς οι απειλές, οι ξυλοδαρμοί, οι βιασμοί, οι εξευτελισμοί, οι βασανισμοί, ακόμα και οι δολοφονίες, είναι η "κανονικότητα" στη χώρα αυτή, που θεωρεί τις γυναίκες "πράγματα". 

2) Ο κόσμος αλλάζει, προχωρά. Η τεχνολογία φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά. Οι γυναίκες στις ισλαμικές χώρες βλέπουν πως ζουν οι γυναίκες σε άλλες χώρες. Είναι αδύνατο να μη γίνουν συγκρίσεις. Κι αν η χώρα έχει πετρέλαιο, ένα χρυσό κλουβί παραμένει κλουβί.

Οι γυναίκες στις χώρες που επικρατεί η θεοκρατία, ζουν χειρότερα από φυλακή. Είναι απομονωμένες, βιάζονται, δέρνονται, υβρίζονται και βασανίζονται. Πολλές φορές ακρωτηριάζονται, σακατεύονται, σημαδεύονται, ακόμα και δολοφονούνται. Δεν έχουν δικαίωμα καν να κυκλοφορήσουν στο δρόμο. Δεν μπορούν να παντρευτούν όποιον θέλουν, ακόμα και να ντυθούν όπως επιθυμούν. Μόνο με απομόνωση σε φυλακές τύπου Γ συναντάμε τέτοια άθλια κατάσταση. 

Η υποκρισία της Δύσης είναι απίστευτη. Κατηγορούν κράτη που οι κυβερνήσεις τους αντιστέκονται στα ιμπεριαλιστικά τους σχέδια ως αυταρχικές ενώ κάνουν τα στραβά μάτια στους σεΐχηδες της Σαουδική Αραβίας που ουσιαστικά συντηρούν τη δουλεία.

Μόνο μια Λαϊκή Δημοκρατία μπορεί να εγγυηθεί πλήρως τα ανθρώπινα δικαιώματα κι όχι αδίστακτοι δικτατορίσκοι και διεστραμμένοι τύραννοι, που το παίζουν "μεταρρυθμιστές"
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger