Home » , » Πώς αλλάζουν οι άνθρωποι!

Πώς αλλάζουν οι άνθρωποι!

Από giorgis , Σάββατο 10 Αυγούστου 2019 | 11:34 μ.μ.

Του Γ.Γ.

Δεν πέρασε πολύς καιρός από τότε που είχαμε μια ανάρτηση την οποία τιτλοφορούσαμε «Τι άλλο θα δούμε! Η κυβέρνηση "θεσμοθετεί" προπαγανδιστές, δημοσιογράφους της που θα τους πληρώνει ο ελληνικός λαός!».

Σήμερα σε Κυριακάτικη εφημερίδα -στο "Documento"- διαβάζουμε κάποια ονόματα δημοσιογράφων που σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας θα στελεχώσουν τον επικοινωνιακό μηχανισμό του Μεγάρου Μαξίμου, ή θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε διάφορα υπουργικά γραφεία τύπου.
Και ομολογώ την δυσάρεστη έκπληξη μου διαβάζοντας κάποια ονόματα δημοσιογράφων τους οποίους είχα σε εκτίμηση.

Κι αυτό γιατί μπορεί να θεωρήσει κανείς αυτονόητο ότι δημοσιογράφοι με γνωστές συντηρητικές απόψεις όπως ο Δημήτρης Μητρόπουλος, πρώην διευθυντής της εφημερίδας "Τα ΝΕΑ" θα καταλήξει από μυστικοσύμβουλος του Μητσοτάκη να αμείβεται -με χρήματα του ελληνικού λαού, για να μην ξεχνιόμαστε- σαν επιτελικό προπαγανδιστικό φερέφωνο του Μεγάρου Μαξίμου.   
Το ίδιο και για άλλα ανάλογης ποιότητα άτομα τα οποία παριστάνουν τους "λειτουργούς της ενημέρωσης" όπως ο Κώστας Ζούλας, η Μαρία Χούχλη  και η Χριστίνα Ταχιάου.

Αλλά ρε γμτ, τυχαίνει να έχω πουρέψει και να έχω μια ηλικία που μου επιτρέπει να θυμάμαι το παρελθόν και τις προσωπικές απόψεις που κοινοποιούσαν κάποιοι δημοσιογράφοι.
Πώς να χωνέψω δηλαδή ότι ο Γιάννης Βλαστάρης πολλά χρόνια διευθυντής της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας» επί εποχής Χρήστου Τεγόπουλου,  ένας δημοσιογράφος με ξεκάθαρη αριστερή πολιτική τοποθέτηση, εύστοχη πένα και αντιδεξιό προσανατολισμό. έφτασε τώρα, σαν συνταξιούχος πλέον να "γοητευτεί" από τα "ηγετικά προσόντα" του Κούλη, και να "λύνει και να δένει στα θέματα επικοινωνίας της Ν.Δ" όπως αναφέρει το δημοσίευμα.
Μάλιστα όπως διαβάζουμε "οι πληροφορίες τον θέλουν να διορίζεται νέος επικεφαλής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, αν βεβαίως η αμοιβή που θα του προταθεί είναι τέτοιου ύψους που θα δεχθεί α αναστείλει τη σύνταξη του".

Εντάξει, οι άνθρωποι και οι αντιλήψεις τους αλλάζουν, αλλά είναι να μην εντυπωσιάζεσαι όταν βλέπεις ένα άτομο με μαχητικό αντιδεξιό παρελθόν να γίνεται προπαγανδιστικό φερέφωνο μιας κυβέρνησης που μεθοδεύει να επαναφέρει κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες εποχών ΕΡΕ;

Την ίδια δυσάρεστη έκπληξη -σε μικρότερο βαθμό- αισθάνθηκα και για τον δημοσιογράφο της "Εφημερίδας των Συντακτών" Γιώργο Σταματόπουλο, ο οποίος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ που αναφέραμε θα μισθοδοτείται από υπουργικό γραφείο τύπου.
Επιφανειακή άποψη έχω για τον συγκεκριμένο δημοσιογράφο, αλλά τα κείμενα του μου είχαν σχηματίσει την αίσθηση ότι δεν θα μπορούσε να έχει καμιά σχέση με το δεξιό υπηρετικό προσωπικό των πλουτοκρατών
Προφανώς έπεσα έξω. 

Υ.Γ: Εξυπακούεται ότι οι εκτιμήσεις μου ισχύουν αν έχει βασιμότητα το ρεπορτάζ του Documento
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger