Home » , » Παρακολουθώντας δεκαετίες το ίδιο έργο με τις καταστροφικές πυρκαγιές

Παρακολουθώντας δεκαετίες το ίδιο έργο με τις καταστροφικές πυρκαγιές

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 13 Αυγούστου 2019 | 9:52 μ.μ.

Η δήλωση του Μητσοτάκη που υπάρχει στην εικόνα φυσικά είναι από την εποχή που ο ίδιος βρισκόταν στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Σήμερα σαν πρωθυπουργός βρέθηκε στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων για να κάνει στην κάμερα τις γνωστές ανούσιες δηλώσεις.

Ταυτόχρονα τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ μιλούν και σωστά για τις υπερπροσπάθειες των πυροσβεστών για να προσθέτουν ότι "επιτέλους λειτούργησε άμεσα ο κρατικός μηχανισμός", αναφερόμενα στην πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στην Εύβοια. (Που την είδαν την "άμεση λειτουργία του εμείς δεν ξέρουμε, αφού το πρωί το πύρινο μέτωπο είχε 3 χιλιόμετρα μήκος και τώρα διαβάζουμε έχει ξεπεράσει τα 11 χιλ. με χωριά να έχουν εκκενωθεί).

Εδώ να θυμίσουμε ένα απόσπασμα από περασμένη ανάρτησή μας, δίνοντας προκαταβολικά απάντηση στις ανακοινώσεις που θα ακολουθήσουν.

Από το μακρινό  1993 τα τρία τότε κοινοβουλευτικά κόμματα (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΚΚΕ) κατέληξαν σε ένα κοινό πόρισμα για την προστασία των δασών. Ενα πόρισμα που βρισκόταν μακριά από τις ανάγκες μιας ουσιαστικής δασοπροστασίας, όμως αντανακλούσε σ’ ένα βαθμό τις προτάσεις των δασολόγων. Περιλάμβανε κάποιες σωστές κατευθύνσεις, που αν τις ακολουθούσαν οι κυβερνήσεις τα πράγματα σήμερα θα ήταν πολύ καλύτερα.

Φυσικά, δεν έγινε τίποτα. Προπαγανδιστική αξία είχε το κοινοβουλευτικό πόρισμα και τίποτα πέραν αυτής.

Από τότε ακολούθησαν πολλές σχετικές κυβερνητικές ανακοινώσεις. Είχαν ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα. Κούφια λόγια και την πράξη απολύτως τίποτα. Και το ίδιο θα συμβαίνει όσο ο δασικός μας πλούτος, θα θεωρείται εμπόρευμα. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger