Home » , » Μαζικές διαδηλώσεις και εγκλήματα του καθεστώτος της Χιλής (Βίντεο) - Που εξαφανίστηκε ο Πιπίνης να μας ενημερώσει;

Μαζικές διαδηλώσεις και εγκλήματα του καθεστώτος της Χιλής (Βίντεο) - Που εξαφανίστηκε ο Πιπίνης να μας ενημερώσει;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019 | 7:19 μ.μ.


Εντυπωσιακό είναι το πόσο επιδερμικά περνάει από τα ΜΜΕ της χώρας μας τα συγκλονιστικά γεγονότα που συμβαίνουν αυτές τις μέρες και ώρες στην Χιλή.
Υπάρχει το twitter στο οποίο ανεβαίνουν συνέχεια βίντεο από του χρήστες που υπάρχουν στην χώρα του Σεμπαστιάν Πινιέρα, αλλά πέρα απ' το οπτικό υλικό, δεν έχουμε την δυνατότητα να μεταφράσουμε τα κείμενα που υπάρχουν.

Αφού, λοιπόν, παραθέτουμε ένα χαρακτηριστικό βίντεο που ανέβηκε τώρα στο διαδίκτυο και το οποίο μας δείχνει τις σημερινές πολύ μαζικές διαδηλώσεις και το όργιο καταστολής που υπάρχει, παραθέτουμε κάποιες πληροφορίες από τα αστικά ΜΜΕ.

Δεν έπεισαν κανέναν οι εξαγγελίες του Πινιέρα ότι θα αυξηθεί κατά 20% η κατώτερη σύνταξη, καθώς και ότι θα παγώσει η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος. Ετσι σήμερα το κάλεσμα που έκανε η μεγαλύτερη συνομοσπονδία εργατικών συνδικάτων της Χιλής, η CUT, και άλλες 18 οργανώσεις, για απεργίες και  διαδηλώσεις στο Σαντιάγο είχε τεράστια ανταπόκριση.

Οπως βλέπουμε και στο παρακάτω βίντεο όσο μαζική είναι η συμμετοχή των διαδηλωτών στις συγκεντρώσεις άλλο τόσο μεγάλο είναι και το όργιο καταστολής που υπάρχει.

Δεν ξέρουμε που μπορεί να καταλήξει η συνεχιζόμενη κοινωνική έκρηξη στην Χιλή και τι αποτελέσματα μπορεί να έχει.
Το μόνο δεδομένο που έχουμε είναι ότι έχουμε ένα δολοφονικό, κατασταλτικό όργιο. Το πόσο εργατικό αίμα που έχει χυθεί μέχρι τώρα δεν ξέρουμε.
Το καθεστώς της Χιλής μας λέει ότι μέχρι τώρα υπάρχουν 15 νεκροί, αδιευκρίνιστος αριθμός τραυματιών και 2.643 συλλήψεις.

Εχουμε και μια απορία. Που βρίσκεται αυτή η ψυχή ο Ιάσονας Πιπίνης; Σαν σύμβουλος του πρωθυπουργού σε θέματα Λατινικής Αμερικής, δεν θα έπρεπε να μας ενημερώσει για τα εγκλήματα του καθεστώτος της Χιλής;

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger