Home » , » Ενισχυμένη νοθεία και συντάξεις.

Ενισχυμένη νοθεία και συντάξεις.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020 | 8:13 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Εκ πρώτης όψεως ο εκλογικός νόμος δεν έχει σχέση με τη λεηλασία του 95% των συντάξεων από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Το 5%, που θα δουλεύει 40 χρόνια, ίσως δει κάποιες αυξήσεις, αν φυσικά προλάβει να πάρει σύνταξη, καθώς θα αυξηθεί σταδιακά και το όριο ηλικίας μέχρι να μας πουν “τα πρώτα 100 χρόνια θα δουλεύετε, μετά όμως θα κάθεστε”.

Το 95% θα δει τη σύνταξή του να μειώνεται. Κάποιοι μάλιστα θα δουν άμεσα δραματική μείωση των συντάξεων. Γύρω στο ένα πεντακοσάρικο, που θα δοθεί να πάρουμε αόρατα αεροπλάνα από τις ΗΠΑ, φρεγάτες από τη Γαλλία, drones αυτοκτονίας από το Ισραήλ! Τα οποία είναι μεν φθηνά σε σύγκριση με τα άλλα, θέλουμε όμως μερικές εκατοντάδες για να αυτοκτονήσει σίγουρα ξανά η οικονομία.

Στο συνταξιοδοτικό θα γίνει του Κοινωνικού Μερίσματος! Θα πάρουν ελάχιστοι ελάχιστα, ενώ οι υπόλοιποι θα δώσουν κι άλλα, διότι οι νεοδημοκράτες πεινάνε! Τόσα χρόνια χωρίς μάσα, χωρίς λεηλασία του δημοσίου.

Σκεφτείτε λοιπόν, αν η ΝΔ δεν είχε την πλειοψηφία. Είχε 120 βουλευτές. Θα περνούσε όλους τους νόμους που περνάει τώρα; 
Την υποβάθμιση των πτυχίων πχ; Πιθανόν, γιατί έχει τις τσόντες. Όμως ακόμα και αυτές δεν θα τα ψήφιζαν όλα για το λόγο πως θα εξαφανίζονταν μετά. Άλλωστε δεν θα έφταναν τα κουκιά. Θα γλιτώναμε λοιπόν κάμποσο πλιάτσικο.

Δημοκρατία σημαίνει να αποφασίζει ο δήμος δηλαδή ο λαός. Αν ο κόσμος δεν δίνει απόλυτη πλειοψηφία σε κάποιον, έχει τους λόγους του. Η ενισχυμένη αναλογική λοιπόν είναι στην ουσία κατάργηση της δημοκρατίας.
Τα αστικά κόμματα, αν χρειαστεί συνεργάζονται, ενώ στο μόνο που τρώγονται είναι ποιος θα κρατάει την κουτάλα, ώστε να μοιράσει το φαΐ στα κομματόσκυλα του.

Ούτε τον Χίτλερ τον έφερε η απλή αναλογική, ούτε ο εμφύλιος έγινε, όπως είπε κάποιος ανιστόρητος βλάκας. (Είναι απίστευτο αυτό που ακούστηκε από τον υπουργό Γεραπετριτη ο οποίος τρομάρα του- είναι  ο οποίος μας εξήγησε πως για την άνοδο του Χίτλερ ευθύνεται η απλή αναλογική.και καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου)

Το αντίθετο! Ο Χίτλερ στις εκλογές δεν πήρε πότε το 50%, που θα χρειάζονταν, αν ίσχυε απλή αναλογική. Δεν θα γίνονταν ποτέ καγκελάριος κανονικά. Έγινε όμως καγκελάριος από τους βιομηχάνους και την πλούσια μειοψηφία που τον υποστήριξε. Το 1932 πήρε 33%. Παρόλα αυτά την επόμενη χρονιά έκανε κυβέρνηση με τη στήριξη άλλων. Ήταν οι τελευταίες ελεύθερες εκλογές όμως γι αυτό δεν έφταιγε το εκλογικό σύστημα, αλλά αυτοί που τον υποστήριξαν, χωρίς τη θέληση της πλειοψηφίας.

Ο Χίτλερ δεν εκλέχθηκε, διορίστηκε καγκελάριος, το λέμε ξανά για να το εμπεδώσουν κάποιοι ηλίθιοι νεοδημοκράτες. Ακόμα και στις τελευταίες εκλογές με τον Χίτλερ στην εξουσία οι ναζί - παρά το όργιο βίας και τρομοκρατίας - πήραν σχεδόν 44%. Που είναι το 50%;

Όσο για τον Εμφύλιο οι εκλογές με απλή αναλογική ήταν στις 31/3/1946. Τα Δεκεμβριανά έγιναν το Δεκέμβρη του 1944. Στις εκλογές το ΚΚΕ απείχε, λόγω της Λευκής Τρομοκρατίας και της ολοφάνερης νοθείας που θα γίνονταν.

“Παραδοσιακά σημείο έναρξης του Εμφυλίου Πολέμου θεωρείται η επίθεση ομάδας πρώην ανταρτών του ΕΛΑΣ υπό την ηγεσία του Αλέξη Ρόσιου («Καπετάν Υψηλάντης») στο Σταθμό Χωροφυλακής Λιτοχώρου Πιερίας την νύχτα της 30ής Μαρτίου 1946, παραμονή των εκλογών με σκοπό την απελευθέρωση ΕΛΑΣιτών και ΕΑΜιτών κρατουμένων”.
Πως λοιπόν η απλή αναλογική ευθύνεται για τον Εμφύλιο;

Η ενισχυμένη νοθεία όμως ευθύνεται για τη χρεοκοπία και τα Μνημόνια. Για το απίστευτο πλιάτσικο που έκαναν τα κόμματα που μας φαλίρισαν. Και αυτό ακριβώς το πλιάτσικο θέλουν να συνεχιστεί. Θέλουν ανενόχλητοι να συνεχίσουν το κλέψιμο.
Να ψηφίσουν ό,τι τους συμφέρει όποτε τους βολεύει. Τα δεκανίκια ψηφίζουν κι αυτά. Στην ουσία πουλάνε τους ψηφοφόρους τους καταστρέφουν τα κόμματα τους, για μερτικό στην κλεψιά, για μια μερίδα εξουσίας.

Η ΝΔ παραδέχεται ακόμα πως χάνει, πως οι δημοσκοπήσεις είναι κατασκευασμένες και εντελώς ψεύτικες. Αν είχε πραγματικά τα ποσοστά που της δίνουν, δεν θα είχε άγχος να περάσει νόμο που δίνει πλειοψηφία στο 33% και υπό κάποιες προϋποθέσεις σε ακόμα μικρότερο ποσοστό.

Βέβαια αυτό θα μπορούσε να γυρίσει εναντίον της ειδικά προς το τέλος της τετραετίας...
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger