Home » , , » Μαζικό και μαχητικό συλλαλητήριο αγροτών και κτηνοτρόφων Χανίων

Μαζικό και μαχητικό συλλαλητήριο αγροτών και κτηνοτρόφων Χανίων

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020 | 9:59 μ.μ.

 Πηγή: 902

Μαζικό, μαχητικό συλλαλητήριο πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι των Χανίων, μετά από κάλεσμα της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Χανίων (ΕΟΣΧ) και των Αγροτοκτηνοτροφικών Συλλόγων του νομού.

Αρχικά έγινε συγκέντρωση στην πλατεία Αγοράς όπου οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι παρέταξαν τρακτέρ και αγροτικά οχήματα. Εκεί μίλησαν ο Μανούσος Σταυριανουδάκης και ο Γιώργος Πατεράκης, πρόεδρος και οργανωτικός γραμματέας, αντίστοιχα, της ΕΟΑΣΧ

Στη συνέχεια φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πανό, με τους αγροτοκτηνοτρόφους στην κεφαλή και πίσω τα αγροτικά μηχανήματα, πραγματοποίησαν δυναμική πορεία με κατάληξη το κτίριο της Αντιπεριφέρειας, όπου συμβολικά έριξαν στην είσοδό της γάλα, διαμαρτυρόμενοι για τις εξευτελιστικές τιμές του.


Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη στον οποίο επέδωσαν το ψήφισμα με τα αιτήματά τους. Παράλληλα ανέδειξαν και τις ευθύνες της Αντιπεριφέρειας για το πρόβλημα της δακοκτονίας απαιτώντας άμεσα μέτρα αντιμετώπισης, καθώς και αποζημίωσης των πληγέντων. Ταυτόχρονα επιδίωξαν και τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ωστόσο δεν κατέστη δυνατή, καθώς ο υπουργός επικαλέστηκε κοινοβουλευτική υποχρέωση.

Από την πλευρά τους πάντως οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού δήλωσαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τον αγώνα τους.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger