Home » , » Μια αποτίμηση της συγκέντρωσης για το "μεταναστευτικό-προσφυγικό" στην Μυτιλήνη

Μια αποτίμηση της συγκέντρωσης για το "μεταναστευτικό-προσφυγικό" στην Μυτιλήνη

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020 | 9:38 μ.μ.

Αρχικά πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι η ρατσιστική προπαγάνδα, πρωτόγνωρη με μέγεθος και διάρκεια που υπήρξε στην Λέσβο, βρήκε ανταπόκριση.
Οχι φυσικά όση περίμεναν οι εμπνευστές της και oι οργανωτές της σημερινής συγκέντρωσης στην Μυτιλήνη.

Μπορεί να ακούσαμε από δημοσιογράφο της τηλεόρασης του Αντένα ότι οι συγκεντρωθέντες ξεπέρασαν τις 10.000, η αλήθεια είναι όμως ότι δύσκολα πλησίαζαν τους 7.000. 

Οποιος παρακολούθησε την σημερινή συγκέντρωση, γνωρίζει ότι τον τόνο έδωσαν οι συγκεντρωμένοι μπροστά στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, όπου όντος υπήρχε μαζικότητα σε μια συγκέντρωση που εκτιόταν από το κτίριο της Περιφέρειας μέχρι το ύψος περίπου της Εθνικής Τράπεζας.
Με μια αντικειμενική ματιά θα έλεγε κανείς ότι κάλυπτε περίπου 3.500 τετραγωνικά μέτρα και αν υποθέσεις ότι η μέση πυκνότητα ήταν 2 άτομα ανά τ.μ, καταλήγεις στον αριθμό που αναφέραμε.

Αν πάρεις υπ' όψιν σου ότι για μέρες είχε κινητοποιηθεί όλος το κομματικός μηχανισμός της Ν.Δ., που υπάρχει στο νησί με περιοδείες του σε όλα τα χωριά της Λέσβου, είναι συζητήσιμο αν αυτή η Πανλεσβιακή μάζωξη μπορεί να θεωρηθεί επιτυχημένη.

Αυτή όμως είναι η μια πλευρά του θέματος. Η άλλη και η πιο βασική είναι το επίπεδο πολιτικής συνείδηση των κατοίκων αυτούς του Αιγαιοπελαγίτικου νησιού. 
Τα χωριά του ερημώνουν, από εσωτερική μετανάστευση και επιλογή αρκετών νέων παιδιών να αναζητούν την τύχη τους στο εξωτερικό.
Ο λόγος είναι ότι η οικονομία του νησιού έχει ελάχιστα έσοδα από τον τουρισμό -κι αυτά περιορίζονται στις περιοχές της Πέτρας και του Μολύβου- ενώ η πρωτογενή αγροκτηνοτροφική παραγωγή έχει μαραζώσει λόγω των εξευτελιστικών τιμών που δίνουν οι έμποροι στους παραγωγούς λαδιού και γάλακτος.

Κι ενώ έχουν χίλιους λόγους να κατεβούν στους δρόμους οι κάτοικοι της Λέσβου να κινητοποιηθούν και να διεκδικήσουν, δεν το κάνουν, αφήνοντας ανοιχτό το πεδίο σε κάθε λογής ακροδεξιό στοιχείο, να προπαγανδίζει χύνοντας το ρατσιστικό του δηλητήριο.

Ιδιαίτερο ρόλο σ' αυτή την υπόθεση παίζουν ο βουλευτής της Ν.Δ., Χαράλαμπος Αθανασίου και ο Περιφερειάρχης, στέλεχος του κυβερνητικού κόμματος Κ. Μουτζούρης, συνεπικουρούμενος από γνωστά στην κοινωνία της Μυτιλήνης άτομα για τις ναζιστικές τους αντιλήψεις.

Διαβάστε επίσης: Διχόνοια ανάμεσα στα θύματα τους, σπέρνουν ...
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger