Home » , , » Η γνώση είναι “επικίνδυνη”.

Η γνώση είναι “επικίνδυνη”.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020 | 12:01 π.μ.

Γράφει ο mitsos175

Από τα πανάρχαια χρόνια οι τύραννοι φοβόταν τη Γνώση. Έτρεμαν μήπως ο κόσμος μάθει την αλήθεια. Οι τραγωδίες δείχνουν αυτό το φόβο. “Αν θέλεις να πω το χρησμό μπροστά στο λαό, πες μου, είμαι πρόθυμος. Αλλιώς ας πάμε μέσα...” Λέει ο Κρέοντας στον Οιδίποδα.

Όσοι ξέρουν την αλήθεια, όσοι γνωρίζουν, δεν χρειάζονται τίποτε άλλο, ούτε καν να βλέπουν! Ο Τειρεσίας είναι ο τυφλός, που όμως ξέρει καλά, έτσι από τα χείλη του κρέμεται η πόλη. Ο Οιδίποδας μόλις μαθαίνει την τραγική αλήθεια, τυφλώνεται!

Η γνώση είναι “επικίνδυνη”. Στο αριστούργημα “ Το όνομα του Ρόδου”, όποιος διαβάζει το απαγορευμένο βιβλίο δηλητηριάζεται από το αρσενικό στις σελίδες του.
Κι ο ηγούμενος που βάζει το φαρμάκι βρίσκεται σε κάθε εποχή, για να απαγορεύσει το γέλιο και τη γνώση.

Σήμερα λοιπόν ένας τέτοιος "ηγούμενος" μας γράφει πως “η πληθώρα πληροφοριών όχι απλώς δεν μορφώνει, αλλά, περαιτέρω, αμορφοποιεί το εγώ και του δολοφονεί την εσωτερική ζωή”!
Γιατί το λέει; Για να ελέγχουν τη ροή των πληροφοριών και άρα τη Γνώση οι αφέντες, που θα μας δίνουν τις πληροφορίες. Θα ξέρουμε, όσα οι ίδιοι επιθυμούν να μάθουμε!

Μια λογοκρισία λοιπόν στο διαδίκτυο κρίνεται από την ελίτ “απαραίτητη”! Όταν άλλωστε δεν ξέρεις είσαι πιο ευτυχισμένος, καθώς η αλήθεια είναι πικρή.
Και βέβαια θα είμαστε πιο ήσυχοι, πιο υπάκουοι. Σαν εκείνους τους χωρικούς στο Μεσαίωνα που έκαναν ό,τι έλεγε ο κλήρος, για να συχωρεθούν οι αμαρτίες τους ώστε να γλυτώσουν από την πανώλη!

Χωρίς το διαδίκτυο ο Γρηγορόπουλος πχ θα ήταν “ο επικίνδυνος Αναρχικός που μαζί με άλλους προσπάθησαν να σκοτώσουν τους δυο αστυνομικούς, οι οποίοι σε άμυνα έριξαν στον αέρα, αλλά η σφαίρα εξοστρακίστηκε κλπ – κλπ”.

Ο Παύλος Φύσσας θα σκοτώνονταν “εξ αιτίας του ποδοσφαίρου, από ένα αριστερό”! “Καταραμένοι κομμουνιστές”!

Ο Ινδαρές θα ήταν αυτός που “προσπάθησε να πάρει το όπλο του αστυνομικού στην κατάληψη που έκανε δίπλα στο σπίτι του, και στον οποίο δεν ασκήθηκε βία”!

Το διαδίκτυο είναι Γνώση, πληροφορία. Υπάρχουν βέβαια και τα ψέματα της Νέας Δημοκρατίας, υπάρχει όμως και η αντίθετη άποψη, η οποία απουσιάζει από τα κανάλια, που είναι απλά γραφεία τύπου του κυβερνώντος κόμματος.

Θα προσπαθήσουν λοιπόν να μας φιμώσουν. Οι πρώτες απόπειρες τους είναι εντελώς αποτυχημένες. Αυτό όμως δεν πρέπει να μας εφησυχάζει. Οι επόμενες επιθέσεις τους θα πιο οργανωμένες.

Με το να ελέγχουν τις πληροφορίες, οι κυβερνήσεις θέλουν να αποκαταστήσουν την “κανονικότητα”. Δηλαδή να λένε τα ψέματα τους ανενόχλητοι. Σκοπός τους φυσικά είναι να δώσουμε όλοι με χαρά όχι μόνο τις συντάξεις μας, τους μισθούς, τα σπίτια μας, αλλά και τη ζωή μας για τα δικά τους συμφέροντα.

Διότι η Πατρίς κινδυνεύει! Στη Λιβύη, τη Συρία, την Κορέα, τις περιοχές που είναι τόσο κοντά μας, όχι όπως ήταν η Κύπρος το 1974.
Μην απορείτε, πριν εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια, τότε που δεν υπήρχε ακόμα Μεσόγειος, η Λιβύη και η Πελοπόννησος ήταν δίπλα, σχεδόν ενωμένες, ενώ η Κύπρος μακρύτερα από την Τρίπολη της Λιβύης.

Το κουτόχορτο που σερβίρουν τα κανάλια πρέπει να καταναλωθεί, αλλιώς θα χαλάσει.
Ο υποταγμένος άνθρωπος είναι ο άνθρωπος που δεν γνωρίζει την Αλήθεια και την αξία της Ελευθερίας. Είναι αυτός που πριν δεχτεί τις αλυσίδες στα χέρια και τα πόδια, θα τις δεχτεί στο μυαλό του. “Δεν γίνεται αλλιώς. το λένε όλοι!”

Ποιοι “όλοι”; Όλοι αυτοί που συντονίζονται από ένα νοσηρό εγκέφαλο, όλοι οι ψεύτες, οι βολεμένοι, οι εκμεταλλευτές. Όλοι οι δειλοί, όλα τα παράσιτα, που ζουν εις βάρος των υπολοίπων.

“Σε γκάλοπ που έγινε, το 100% των ιών είναι υπέρ των περικοπών στην Υγεία”.

Μέσα από ψέματα, ανακρίβειες, υπερβολές, κυρίως όμως μέσα από τη λογοκρισία, διαμορφώνεται η “Κοινή Γνώμη”. Που δεν είναι ούτε “κοινή” ούτε “γνώμη”, παρά αναμάσημα της προπαγάνδας των ισχυρών.
Αυτών που θέλουν να σκέφτονται για μας.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger