Home » , » Πολεμοκάπηλα σενάρια

Πολεμοκάπηλα σενάρια

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020 | 10:36 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Επειδή κάποιοι λένε χοντρές κουταμάρες και πάνε στην καλύτερη περίπτωση να μας τρομάξουν, να αποδεχθούμε για να κοπούν μισθοί. συντάξεις, ώστε να πάρουμε όπλα και στη χειρότερη να εμπλακούμε σε πόλεμο, θα πούμε δυο λογάκια για τα ψέματα που μας σερβίρουν καθημερινά τα δήθεν “πατριωτικά” ΜΜΕ.
Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης που είναι με τους Γερμανούς, τους ξένους τοκογλύφους κι όχι με τον Ελληνικό Λαό ενάντια στα Μνημόνια.

Αντιγράφω: “Ακόμα μια πρόκληση διαδραματίστηκε πάνω από το Αιγαίο...Τουρκικό ζευγάρι F16 παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο στην περιοχή της Χίου... Όταν ο Τούρκος πιλότος συνειδητοποίησε ότι είχε εγκλωβιστεί από τον Έλληνα, εξαπέλυσε θερμοβολίδες (flares). Μια κίνηση επικίνδυνη, ιδιαίτερα όταν τα μαχητικά είναι κοντά σε αυτές”.
Δυο κουβέντες πενήντα ψέματα...

Πρώτον: Ο εθνικός εναέριος χώρος της Ελλάδας είναι 10 ν. μίλια. Ο θαλάσσιος 6! Η μοναδική χώρα που έχουμε κάτι τέτοιο. Είναι - για να το πω με παράδειγμα - σαν να έχεις κτήριο με ισόγειο 600 τετραγωνικά και ρετιρέ 1000! Σαν αντίστροφος κώνος δηλαδή!
Όλες σχεδόν οι παραβιάσεις από τους γείτονες γίνονται ανάμεσα στα 6 και 10 ναυτικά μίλια. Μας λένε οι Τούρκοι, πως πρέπει να έχουμε, όπως ΟΛΟΙ, εθνικό εναέριο χώρο ίδιο με το θαλάσσιο. Πράγμα λογικότατο. Αυτοί βέβαια αναγνωρίζουν 6 μίλια, εμείς θέλουμε 12...

Δεύτερο: Οι θερμοβολίδες! Για να μην πουν φωτοβολίδες και σκάσουμε όλοι στα γέλια.
Τα λέω απλά: Τα μαχητικά έχουν πυραύλους. Οι περισσότεροι από αυτούς αναζητούν τη θερμότητα που εκπέμπει ο κινητήρας ενός αεροσκάφους. Σε περίπτωση που κάποιος έχει εγκλωβίσει αεροπλάνο και είναι έτοιμος να εξαπολύσει πύραυλο, μια από τις κινήσεις του εγκλωβισμένου πιλότου είναι η χρήση τέτοιων αντιμέτρων, που θα μπερδέψουν τον πύραυλο με τη δική τους θερμότητα.
Άρα ο Τούρκος φοβήθηκε μήπως καταρριφθεί από τον καλύτερο Έλληνα πιλότο.

Αυτό δείχνει που έχουν φτάσει η μεταξύ μας σχέσεις. Τι καχυποψία επικρατεί εκατέρωθεν. Κι αυτό είναι ο πραγματικός κίνδυνος. Γιατί σε μια τέτοια αερομαχία με τεντωμένα νεύρα, σε ένα τέτοιο κλίμα, δεν αργεί να γίνει το κακό έστω κι από ατύχημα. Να χαλάσει πχ ένας κινητήρας, να πέσει ένα αεροπλάνο και μετά να αρχίσει κανονικός πόλεμος!

Κάποιοι προπαγανδίζουν τον πόλεμο. Αυτοί οι κάποιοι δεν θα πολεμήσουν οι ίδιοι. Θα λεν τις ανοησίες τους από τα κανάλια, ενώ εμείς θα γίνουμε κιμάς στα πεδία των μαχών.
Στην πρώτη δυσκολία οι παπαγάλοι θα την κάνουν για εξωτερικό, να βρουν τ' αφεντικά τους.

Αν δώσουν όπλα στον κόσμο, πρέπει να ρίξουμε σε αυτούς που μας έμπλεξαν. Γιατί κανείς μας δεν θέλει πόλεμο, καταστροφή και σκοτωμούς.

Ακόμα και τους ψαράδες εκμεταλλεύονται. Δε φτάνουν οι τρεις νεκροί στα Ίμια, θέλουν κι άλλους! Λες κι αν θα γίνει πόλεμος, θα μπορούν οι ψαράδες να πάνε να ψαρεύουν στα Τουρκικά παράλια, όπως κάνουν τώρα και τους διώχνουν οι Τούρκοι λιμενικοί.
Τα νησιά θα γίνουν οικόπεδα, τα σκάφη και τα σπίτια τους θα διαλυθούν! Όσα νησιά είναι δίπλα στην Τουρκία, στην καλύτερη περίπτωση θα δεχτούν αεροπορικές επιδρομές και βολές πυροβολικού. Αν δεν γίνουν και αποβάσεις.
Και μετά οι επενδυτές από το εξωτερικό, θα έρθουν να αγοράσουν φθηνά την έρημη γη.

Βέβαια έχουν ευθύνες και όσοι ψηφίζουν. Γιατί έβγαλαν πάλι τον ανόητο δήμαρχο που ξεκίνησε την Κρίση των Ιμίων. Και πήρε στο λαιμό του τον Καραθανάση, το Γιαλοψό και το Βλαχάκο, τους τρεις νέους αξιωματικούς, που ήταν στο χαμένο ελικόπτερο!
Ο τύπος προφανώς ήθελε να γίνει κάτι παραπάνω από δήμαρχος. Έτσι από δική του πρωτοβουλία υποκατέστησε το υπουργείο Εξωτερικών κι ολόκληρη την Ελληνική διπλωματία! Και παραλίγο να χάσουμε πολύ περισσότερα από τα Ίμια και τα νησιά των γκρίζων ζωνών. Τώρα τι θέλει πάλι και μιλά; Νέο αίμα;

Το ξαναλέω. Πέρα από την ηθική - δεν έχουμε κανένα λόγο να πολεμήσουμε ανθρώπους που δεν ξέρουμε και δεν μας πείραξαν - υπάρχει η λογική. Η χώρα δεν θα αντέξει πολεμικές περιπέτειες. Δεν θα αντέξουμε καν σε νέο γύρο εξοπλισμών. Θα μας φέρουν νέα, χειρότερα Μνημόνια.

Αν θέλουν οι πολεμοχαρείς να πάνε αυτοί να πολεμήσουν εθελοντές στη Λιβύη. Να δουν και πόσο “καλός” είναι ο “σύμμαχος” Χαφτάρ. 
Άντε ντε! Ευκαιρία είναι. Να γλυτώσουμε μια και καλή από δαύτους.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger