Home » , » Οι Ρώσοι δεν θα αφήσουν μόνο τον Άσαντ

Οι Ρώσοι δεν θα αφήσουν μόνο τον Άσαντ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020 | 9:11 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Έχει τύχει να παίξετε ποτέ με κάποιον, που δεν ξέρει να χάνει; Πιο σωστά, που δεν παίζει τίμια και που δεν αποδέχεται κανένα αποτέλεσμα, το οποίο δεν ευνοεί τον ίδιο;
Σας έρχονταν κι εσάς να δείρετε ένα τέτοιο τύπο; Να του κοπανήσετε το επιτραπέζιο στο κεφάλι; Κάποιες φορές μπαίνουμε σε πειρασμό.

Η CIA παίζει βρώμικα. Και η Ρωσία πραγματικά έχει εξαγριωθεί. Πρέπει να αναγνωρίσω στους Αμερικάνους, πως, αν στ' αλήθεια οι Ρώσοι δεν περίμεναν τι θα συμβεί στη Συρία με την Τουρκία, τότε οι πράκτορες των ΗΠΑ γλέντησαν κυριολεκτικά τις Ρωσικές Υπηρεσίες Πληροφοριών!
Ακόμα περισσότερο, όταν ο Σουλτάνος πήρε το καλύτερο Αντιαεροπορικό σύστημα της Ρωσίας για να μην πάρει τα δήθεν αόρατα παλτά με τα εκατοντάδες σφάλματα στο λογισμικό τους!
Αυτά που θέλει η Ελληνική Κυβέρνηση να κόψουμε μισθούς και συντάξεις, για να πάρουν κάποιοι μίζες!

Αλλά το σημαντικό είναι όσα γίνονται στη Συρία.
Οι δυνάμεις του Άσαντ, πιστού σύμμαχου της Μόσχας, κατάφεραν τον ένα από τους κύριους αντικειμενικούς τους σκοπούς: Κατέλαβαν ολόκληρο το μήκος του αυτοκινητόδρομου, που συνδέει Δαμασκό με Χαλέπι. Το να έχεις το δρόμο είναι σημαντικό. Όμως το πλάτος του μετώπου επιτρέπει στους συμμάχους του ΝΑΤΟ να χτυπάνε με πυροβολικό, ακόμα και σχετικά μικρού βεληνεκούς, κάθε κομβόι, που θα τον διασχίσει.

Βεβαίως απελευθερώθηκαν πολλά χωριά και πόλεις, κυριεύθηκαν περιοχές στρατηγικής σημασίας κι οι μισθοφόροι του ΝΑΤΟ δέχτηκαν ισχυρά χτυπήματα. Η μεγάλη επιτυχία του Συριακού Στρατού, κυρίως η πιθανότητα να λήξει άμεσα ο Εμφύλιος με την κατάληψη της Idlib, έριξε τις μάσκες.

Η Τουρκία είπε “ανήκουμε ξανά στη Δύση”! Πράγμα που τουλάχιστο εμάς δεν μας αιφνιδίασε καθόλου. Ίσα – ίσα το περιμέναμε. Στην ώρα του ήρθε. Πόσες φορές είπαμε πως, όσο η Τουρκία δεν βγαίνει από το ΝΑΤΟ, κοροϊδεύει; Απλά οι συμφωνίες με τους Ρώσους είναι ευκαιριακές και βέβαια έχουν ημερομηνία λήξης. Κι έληξαν!

Βεβαία δεν θα πάνε αμέσως από το ένα άκρο στο άλλο, όπως έκανε ο Κούλης με τη Συμφωνία των Πρεσπών, κι έπαθαν τα γίδια κοκομπλόκο. Τέτοια κωλοτούμπα ξεγοφιάζει! Θα το πάνε πιο αργά. 

Οι Τούρκοι θέλουν και την Idlib, παρά τα όσα συμφώνησαν με τους Ρώσους. Φυσικά από μόνοι τους οι Τούρκοι δεν θα τολμούσαν να προκαλέσουν την αρκούδα. Γαλοπούλα εναντίον αρκούδας δεν νομίζω ότι θα είχε άλλο αποτέλεσμα από μια χορτάτη αρκούδα.
Αλλά πίσω από το Σουλτάνο είναι - ποιοι άλλοι; Οι “σύμμαχοί” μας οι Αμερικάνοι! Και οι υποτακτικοί τους φυσικά.

Βέβαια και οι Ρώσοι δε μασάνε. 13 Τούρκοι νεκροί μέχρι στιγμής. Επίσημα, γιατί ανεπίσημα...
Ας δουν τα πτώματα που άφησαν πίσω τα Γκρίζα Λυκόσκυλα, καθώς τους κυνηγούσαν οι Σύριοι. Αν το τραβήξουν, θα χρειαστούν πολλά, πάρα πολλά φέρετρα.
Σουλτάνε, πως πάει η μέση; Μπορείς να κουβαλάς συνέχεια πτώματα; Πάντως οι Αμερικάνοι θα πολεμήσουν ως το τελευταίο Τούρκο, όπως έκαναν με τον ISIS. Πολέμησαν ως τον τελευταίο! Μετά πέθαναν οι Κούρδοι, τους οποίους κορόιδεψαν και πρόδωσαν.
Τώρα; Σειρά οι Τούρκοι;
Ρωτάω. Από τον Ταγίπ εξαρτάται.

ΗΠΑ - Ισραήλ - Τουρκία (τελευταία και καταϊδρωμένη) εναντίον Ρωσίας - Ιράν - Συρίας. Γιατί κάποιοι δεν δέχονται πως έχασαν.
Στις περιοχές της χώρας που δεν γίνεται πια πόλεμος, ούτε υπάρχουν συμμορίες να πλιατσικολογούν, άρχισε ήδη η ανοικοδόμηση, μια προσπάθεια Αναγέννησης.
Αλλά η Συρία είναι καταραμένη να έχει πετρέλαιο. Κι οι τρισκατάρατοι ιμπεριαλιστές το θέλουν πάρα πολύ. Τόσο που είναι διατεθειμένοι να χύσουν τόνους αίμα για μια σταγόνα μαύρου χρυσού!

Τι θα γίνει;
Οπωσδήποτε τα συμφέροντα είναι αντίθετα. Όμως οι δυνάμεις που μπλέκονται πλέον είναι ΝΑΤΟ και Ρωσία. Οι μισθοφόροι έφυγαν από τη μέση. Οι Τούρκοι ίσως θελήσουν να προκαλέσουν με παρότρυνση των ΗΠΑ. Καλό θα ήταν για τους ίδιους να το σκεφτούν. 

Οι Ρώσοι δεν θα αφήσουν τον Άσαντ. Εμπλέκονται ήδη στρατιωτικά. Δεν ψάρωσαν όταν οι Τούρκοι κατ' εντολή του Ερντογάν, με τη συμπαράσταση του ΝΑΤΟ, έριξαν το αεροπλάνο τους. Και μετά ο Σουλτάνος μετάνιωσε πικρά και τα έριξε στους πραξικοπηματίες.
Αν έχει στο νου του να επιτεθεί στους Σύριους, να έχει στρατηγούς έτοιμους στην Τουρκία, να τα ρίξει σε αυτούς. Αλλιώς δεν τη γλυτώνει...
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

13 Φεβρουαρίου 2020 στις 4:55 μ.μ.

Ο Ερντογάν, παίζοντας το επικίνδυνο παιχνίδι των ανατολίτικων ελιγμών ανάμεσα στα δύο μεγάλα ιμπεριαλιστικά θεριά που τρώγονται για τον έλεγχο της Συρίας,της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου, μπορεί, πολύ γρηγορότερα απ' όσο φαντάζεται κανείς, να χάσει ακόμα και το ίδιο του το κεφάλι. Αυτό μπορεί να συμβεί από ένα τυχόν σμπαράλιασμα των τουρκικών δυνάμεων εισβολής στη Βόρεια Συρία,όπου οι Ρώσοι θα έχουν βάλει το χέρι τους,επειδή ο σουλτάνος τούς έχει παραμείνει στα ρουθούνια, ή από μια τυχόν ανατροπή του Σάρατζ στη Λιβύη. Επίσης, επειδή και τα δύο ιμπεριαλιστικά τσακάλια,το γεράκι και η αρκούδα, καίγονται για την πιάτσα της Τουρκίας και για την επιρροή τους εκεί, κι όχι βέβαια για τον τραμπούκο ισλαμοφασίστα που παρασταίνει το σουλτάνο,τον οποίο και οι δυο τον έχουν καταγράψει ως πρόσωπο στη μαύρη λίστα για μελλοντική εκκαθάριση, δεν πρέπει να αποκλειστεί ότι μετά από ένα προσωρινό συμβιβασμό των Πούτιν και Τραμπ για το θέμα Συρίας- Τουρκίας, ο Ερντογάν να σταλεί ...νύχτα στο νησί των Σκύλων για τα περαιτέρω, όπως κάποτε ο ομοϊδεάτης του ο Μεντερές, και μάλιστα από κάποιον τύπο που ούτε καν μπορεί τώρα να υποψιαστεί ο δυνάστης της Άγκυρας! Ίσως και από τον πιο ένθερμο σημερινό γλείφτη του. Το τούρκικο καπιταλιστικό καθεστώς δεν μπορεί βέβαια ως προς το βαθμό της εξάρτησής του από τους ιμπεριαλιστές να συγκριθεί με την ξεσκισμένη κουρελού που λέγεται ελληνικός καπιταλισμός,αλλά τα τωρινά τερτίπια του τυχοδιωκτικού καθεστώτος των ισλαμοφασιστών φαίνεται πως έχουν ξεφύγει αρκετά έξω από τα όρια ανεξαρτησίας που του επιτρέπει η οικονομική του θέση στο παγκόσμιο τσίρκο. Την Τουρκία σίγουρα την υπολογίζουν σοβαρά όλα τα αδηφάγα μεγάλα θεριά του ντουνιά, σίγουρα όμως δεν ανέχονται παιχνίδια τέτοιων τυχοδιωκτών σαλτιμπάγκων σαν το σουλτάνο του ΑΚΡ, που παίζει κρυφτούλι πότε με το χωροφύλακα και πότε με τον αστυφύλακα. Φυσικά εμάς ως κομμουνιστές μάς ενδιαφέρει απόλυτα πώς η εργατική τάξη και οι αδερφοί μας Κομμουνιστές της Τουρκίας θα καταφέρουν να βγάλουν τη χώρα τους από τη δίνη στην οποία αναπόφευκτα θα βρεθεί, λόγω επικείμενης θύελλας και ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών. Το τομάρι του Ερντογάν είναι αναλώσιμο. Ώρα του καλή και στα τσακίδια να πάει! Το τουρκικό προλεταριάτο όμως πρέπει να ζήσει λεύτερα, ανεξάρτητα, ισότιμα κι ειρηνικά μαζί με μας και με όλους τους λαούς.

13 Φεβρουαρίου 2020 στις 10:14 μ.μ.

Επειδή τους έχει παραμπεί στα ρουθούνια. Να διαβαστεί σωστά το ρήμα αυτής της φράσης. Όχι "παραμείνει"!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger