Home » , , » Οι απόγονοι των Αγαρηνών πειρατών θα οδηγήσουν το προσκύνημα σε μαρασμό...

Οι απόγονοι των Αγαρηνών πειρατών θα οδηγήσουν το προσκύνημα σε μαρασμό...

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020 | 4:45 μ.μ.

Για να μην δημιουργηθεί καμιά παρανόηση, να τονίσουμε ότι μας εκφράζει απόλυτα το κείμενο που υπογράφεται από εκατοντάδες κατοίκους της Λέσβου και τοποθετείται στο προσφυγικό-μεταναστευτικό πρόβλημα που υπάρχει στο νησί. Επίσης ταυτιζόμαστε με την σημερινή ανακοίνωση που έδωσε στην δημοσιότητα η συλλογικότητα "Ανυπότακτη Μυτιλήνη".

Από κει και πέρα όμως δεν μπορεί να μην αναφέρουμε την αλγεινή εντύπωση που μας δημιούργησε η επιστολή του "Πρωτοπρεσβυτέρου Ευστρατίου Δήσσου, προϊσταμένου του Ιερού Προσκυνήματος Παμμ. Ταξιαρχών Μανταμάδου", στον υπουργό Μηταράκη, για το θέμα της “Νέας Δομής” στην περιοχή “Καράβα” του Μανταμάδου.

Μόνο ένας μουλάς των Ταλιμπάν θα χρησιμοποιούσε τέτοιο τροπάριο ενάντια στους "αλλόθρησκους εχθρούς" του.
Κι αυτό δεν είναι παρά ένα χαρμάνι ψεμμάτων, ακροδεξιάς-φασιστικής ρητορικής που ασυναίσθητα σε παραπέμπει στην εικόνα, κατά την οποία μπήκε ο Χριστός με μαστίγιο στον ναό και έδιωξε τους εμπόρους της πίστης του.

Διαβάζοντας την επιστολή του παπά, εκτός των άλλων αντιλαμβάνεσαι ότι το επίδικο του είναι να μην μετριαστούν τα τεράστια έσοδα που έχει το "μαγαζί" που διευθύνει κι αυτό ονομάζεται: "ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΠΑΜΜ. ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΥ – ΛΕΣΒΟΥ".

Ας δούμε ένα μεγάλο μέρος της επιστολής του μουλά-παπά και να την σχολιάσουμε:

 Η προσέλευση Χριστιανών από όλη την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό, είναι ακατάπαυστη και πολυπληθής....

Στον ναό βρίσκεται αποθησαυρισμένη η ανάγλυφη θαυματουργή εικόνα του Ταξιάρχη αρχαγγέλου Μιχαήλ που πλάστηκε με το ματωμένο χώμα από τον σφαγιασμό των μοναχών από Αγαρηνούς επιδρομείς πειρατές.

Και να, που τώρα απόγονοι αυτών των ανθρώπων ήδη άρχισαν να προσβάλλουν τα ιερά και όσιά μας, καταστρέφοντας εικονοστάσια και προκαλώντας βανδαλισμούς σε Εκκλησιές και Εξωκκλήσια της Περιοχής, προγραμματίζεται να εγκατασταθούν τόσο κοντά! Αν είναι δυνατόν! Οι συνέπειες και η επιβάρυνση του χώρου και του πληθυσμού θα είναι δραματικές.

Η παρουσία τόσο μεγάλου αριθμού αλλογενών και αλλοθρήσκων κυρίως μουσουλμάνων με την ιδιάζουσα συμπεριφορά τους είναι βέβαιο πως θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για τους επίδοξους επισκέπτες χριστιανούς προσκυνητές, που ο δρόμος ο κεντρικός περνά μέσα από την «Καράβα». Το προσκύνημα θα περιπέσει σε μαρασμό...

Αλλά και οι παράπλευρες απώλειες δεν θα είναι λίγες. Ένας μεγάλος αριθμός επαγγελμάτων, που στηρίζεται στον λεγόμενο θρησκευτικό τουρισμό, είναι βέβαιο πως δεν θα έχει καλύτερη τύχη.

Κατόπιν τούτων κ. Υπουργέ Είναι ανάγκη να αναθεωρηθεί η απόφαση δημιουργίας ελεγχόμενου κέντρου μεταναστών στην περιοχή της ¨Καράβας¨


Κάναμε ένα τηλεφωνικό ρεπορτάζ. Θα προσπεράσουμε τα όχι και τόσο κολακευτικό λόγια που ακούσαμε γι' αυτόν τον χριστιανό "ποιμένα". Επικεντρωνόμαστε στα ψέματά του.

Ποτέ, μέχρι τώρα, όχι μόνο στον Μανταμάδο, αλλά και στα γύρω χωριά, δεν έχει αναφερθεί βανδαλισμός σε εκκλησίες και εξωκκλήσια. 
Οσα σχετικά αναφέρει ο παπάς, είναι αποκυήματα της φαντασίας του.

Στην κυριολεξία, με τα γραφόμενα του, έχουμε ένα Ταλιμπανικό παραλήρημα που ξεκινάει από "απόγονους των Αγαρηνούς πειρατών", κάνει στάση στην  "ιδιάζουσα συμπεριφορά αλλογενών και αλλοθρήσκων" για να καταλήξει σε εκείνο που τον απασχολεί κύρια. Αυτό που ονομάζει "θρησκευτικό τουρισμό". 

Στην μόνη διαπίστωση που ίσως έχει δίκιο ο ρασοφόρος, είναι η πιθανότητα "το προσκύνημα να περιπέσει σε μαρασμό". 
Το "μαγαζί" του έχει εκατοντάδες χιλιάδες προσκυνητές κάθε χρόνο και τα ΕΣΟΔΑ του είναι τεράστια. 
Αν υπάρχει η περίπτωση να μαραζώσει η επιχείρησή του και να μην αντιδράσει ο παπάς; 
Ενα δίκιο δηλαδή το έχει. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger