Home » , » Τα εφιαλτικά σενάρια και ο ρόλος της Ελλάδας σε ένα θερμό γεωπολιτικό τοπίο

Τα εφιαλτικά σενάρια και ο ρόλος της Ελλάδας σε ένα θερμό γεωπολιτικό τοπίο

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020 | 3:02 μ.μ.

Γράφει ο nitsos175

Το FIM-92 Stinger θεωρούνταν για χρόνια το κορυφαίο φορητό αντιαεροπορικό σύστημα μικρού βεληνεκούς (MANPADS) του ΝΑΤΟ που λειτουργεί ως βλήμα επιφανείας - αέρα (SAM). Διαθέτει υπέρυθρο και υπεριώδες ανιχνευτή, ενώ η ευστοχία του στο Αφγανιστάν κατά των Ρωσικών αεροσκαφών ήταν πολύ υψηλή ακόμα και σε περιβάλλον αντιμέτρων. (Λεπτομέρειες εδώ)

Το σύστημα αυτό χρησιμοποιείται από 30 χώρες. Οι αντάρτες της Συρίας ΔΕΝ διέθεταν αυτό τον πύραυλο, ο οποίος παράγεται και στην Τουρκία.

Οι Τούρκοι λοιπόν προσπάθησαν να καταρρίψουν Ρωσικό βομβαρδιστικό. Προφανώς έχουν αλλάξει πολλά τα τελευταία χρόνια. Οι Ρώσοι απόκρουσαν επιτυχώς τον πύραυλο.
Ρωσικά αεροσκάφη έχουν χτυπήσει Τούρκους που επιχείρησαν να πλήξουν το Συριακό Στρατό.
Τι συμβαίνει;

Όπως είπαμε πολύ καιρό πριν τα συμφέροντα Ρωσίας - Τουρκίας είναι αντίθετα στη Συρία. Επομένως η Τουρκία θα διαλέξει τελικά το ΝΑΤΟ, άσχετα αν κάνει προσωρινά συμφωνία με τους Ρώσους. Το λέγαμε με απόλυτη σιγουριά, όταν όλα έδειχναν το αντίθετο.

Η Τουρκία παραβίασε τη Συμφωνία με τη Ρωσία και το Ιράν. Γιατί θέλει να κρατήσει παράνομα τα εδάφη της Συρίας, όπως ακριβώς κάνει στην Κύπρο. Να αλλοιώσει τον πληθυσμό και να κάνει ένα ακόμα βήμα προς την ανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, που είναι εμμονή στον ανισόρροπο Ερντογάν.

Προκαλεί λοιπόν τη Ρωσία που σε καμία περίπτωση δεν θα κάνει πίσω. Αυτό το έκανε σαφές κάνοντας σκόνη τις Τουρκικές φάλαγγες. Οι απώλειες των Τούρκων, κυρίως των μισθοφόρων, είναι τρομακτικές.

Πίσω από αυτά βρίσκονται οι ΗΠΑ. Οι οποίες σιγοντάρουν την Τουρκία να επιτεθεί. Ξέρουν πως μόνη της δεν έχει καμία ελπίδα απέναντι στη Ρωσία. Δεν πρόκειται μόνο για υλική υπεροχή, αλλά για τεράστια ποιοτική υπεροχή.
Μόνο οι ΗΠΑ μπορούν να νικήσουν μόνες τους τη Ρωσία και όλοι ξέρουμε πόσο επικίνδυνο είναι αυτό και που θα οδηγήσει.

Τα σενάρια και ο ρόλος της Ελλάδας.

Σε οποιοδήποτε σενάριο από τα παρακάτω η δεδομένη Ελλάδα, που διοικείται από δουλάκια τοκογλύφων και από τη CIA θα χάσει το μισό Αιγαίο τουλάχιστο. Γιατί οι Αμερικάνοι έδωσαν σαφή εντολή να μην ενοχληθεί η γείτονα και “σύμμαχος” Τουρκία παρά το διακαή πόθο της Ελληνικής άρχουσας τάξης να αρπάξουν κομμάτια της Ανατολικής Μεσογείου.
Βοηθούμε λοιπόν τις κινήσεις των Τούρκων!

Σενάριο πρώτο. Υποχώρηση κάποιου μέρους χωρίς άλλο πόλεμο. Είναι το σενάριο με τις μικρότερες πιθανότητες. Οι Ρώσοι είναι πολύ δύσκολο να υποχωρήσουν.
Η Συρία είναι κόκκινη γραμμή. Δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουν όλα όσα κατόρθωσαν με κόπο. Η Τουρκία θα μπορούσε να υποχωρήσει καθώς ήδη πήρε πάρα πολλά. Όμως οι ΗΠΑ τη στηρίζουν για δικούς τους φυσικά λόγους. 'Έτσι πηγαίνουμε στο επόμενα σενάρια:

Αρχή ενός Παγκοσμίου πολέμου! Αν το ΝΑΤΟ στηρίξει μέχρι τέλους τον αλλοπρόσαλλο Σουλτάνο θα έχουμε πολύ άσχημες εξελίξεις. Ξέρουμε τι σημαίνει Ρωσία - Ιράν και μερικές άλλες χώρες εναντίον του ΝΑΤΟ.
Αργά ή γρήγορα (μάλλον γρήγορα) χρήση πυρηνικών λόγων της συμβατικής ανισορροπίας. Οι Αμερικάνοι θα υπερισχύσουν των Ρώσων έστω και με σοβαρές απώλειες, οπότε η Ρωσία θα αναγκαστεί να χρησιμοποιήσει τα μεγάλα όπλα.
Μάλιστα ίσως χρησιμοποιηθούν από την αρχή από την μια ή την άλλη πλευρά. Ένα τέτοιο σενάριο θα αλλάξει για πάντα τον κόσμο όπως τον ξέρουμε.

Σύγκρουση μόνο Τουρκίας - Ρωσίας. Με έμμεση βοήθεια από ΝΑΤΟ - Ισραήλ. Είναι πιθανό οι ΗΠΑ να μπλέξουν την Τουρκία και να μη εννοούν τα όσα λένε περί στήριξης μέχρι τέλους για πολλούς λόγους. Ο κυριότερος είναι να μην γίνουμε όλοι ραδιενεργή σκόνη.
Ο άλλος είναι για να τελειώσουν το Σουλτάνο. Ο τρίτος για να πλήξουν τη Ρωσία χωρίς να χτυπηθούν οι ίδιοι.
Σε αυτή την περίπτωση οι Τούρκοι θα πάθουν φοβερή νίλα. Οι Σύριοι θα πουν πως έγινε εισβολή στη χώρα τους. Οι Τούρκοι δεν θα είναι αμυνόμενοι κατά των Ρώσων οπότε θα επαναληφθεί σε μεγαλύτερη κλίμακα ο πόλεμος Ρωσίας - Γεωργίας.
Και μετά το κρέμασμα του Σουλτάνου θα επανέλθει και στην Τουρκία η “κανονικότητα” δηλαδή η επιστροφή των Κεμαλιστών.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger