Home » , » Δυνάμεις του κεφαλαίου με την συμπαράσταση της ξεπουλημένης εργατοπατερίας, διεξάγουν, χωρίς αντίπαλο, ταξικό πόλεμο και μας ισοπεδώνουν

Δυνάμεις του κεφαλαίου με την συμπαράσταση της ξεπουλημένης εργατοπατερίας, διεξάγουν, χωρίς αντίπαλο, ταξικό πόλεμο και μας ισοπεδώνουν

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 22 Μαρτίου 2020 | 4:23 π.μ.

"Στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται" λέει μια λαϊκή ρήση και για να την προσαρμόσουμε με τα σημερινά δεδομένα, αντικαταστήστε την "αναμπουμπούλα" με "πανδημία κορονοϊού" και τον "λύκο" με τους "καπιταλιστές".

Οντως, οι εργοδότες, με την πλήρη ανοχή -για να μην πούμε συγκατάβαση της κυβέρνησης- βρήκαν "παπά" για να "θάψουν" τα όποια εργατικά δικαιώματα είχαν απομείνει. 
Να εντατικοποιήσουν σε απίστευτο βαθμό την υπερεκμετάλευση των εργαζομένων τους, και να απαλλαγούν, πετώντας τους στον δρόμο, όσους εργάτες θεωρούσαν ότι τους "περίσσευαν".

Και αυτό δεν το ισχυριζόμαστε αυθαίρετα εμείς, αλλά το λένε τα επίσημα στοιχεία της «Εργάνης». Σύμφωνα μ' αυτά από τις αρχές του Μάρτη και μέχρι την περασμένη Τετάρτη είχαμε  41.000 εργαζόμενους που απολύθηκαν! 

Δεκάδες χιλιάδες άτομα δηλαδή της τάξης μας βρέθηκαν στην ανεργία, με ότι σημαίνει αυτό.

Και το πιο θλιβερό απ' όλα, είναι ότι ξανά διαπιστώνουμε την ανυπαρξία ενός μαζικού, ταξικού εργατικού κινήματος, με αποτέλεσμα οι δυνάμεις του κεφαλαίου με την συμπαράσταση της ξεπουλημένης εργατοπατερίας, να διεξάγουν μόνες τους ταξικό πόλεμο και να τον κερδίζουν σε όλα τα μέτωπα χωρίς να συναντούν την παραμικρή αντίσταση. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger