Home » , » "Ελληναράδες", ισλαμοφάγοι με τις ευλογίες της κυβέρνησης

"Ελληναράδες", ισλαμοφάγοι με τις ευλογίες της κυβέρνησης

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 8 Μαρτίου 2020 | 7:47 π.μ.

Ας ξεκινήσουμε από κάτι θεμελιακό για να μπορέσουμε να εξηγήσουμε πώς ξαφνικά μας προέκυψαν τόσοι πολλοί ισλαμοφάγοι, πώς το ρατσιστικό αφιόνι μαστούρωσε ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας και παρακολουθούμε απίστευτα σκηνικά με "κυνηγούς κεφαλών" και απάνθρωπες ενέργειες "Ελληναράδων", με θύματα φτωχούς εξαθλιωμένους ανθρώπους που ζητούν ένα προσωρινό καταφύγιο στην χώρα μας.

Η ατομική συνείδηση και κατά συνέπεια η μαζική, δεν είναι κάτι το παγιωμένο αλλά εντελώς ευμετάβλητο. Διαμορφώνετε αναλόγως τα ερεθίσματα που λαμβάνει και φυσικά έχει σχέση με την ατομική ψυχοσύνθεση και ιδιοσυγκρασία του καθενός/ιας.

Σε εποχές τέτοιου μεγέθους πολιτικών και κοινωνικών κρίσεων η μάχη της προπαγάνδας -της πιο βασικής πηγής ερεθισμάτων που λέγαμε- παίρνει τεράστιες διαστάσεις.
Τα εξουσιαστικά κέντρα κάθε πλευράς κάνουν τα πάντα στο να υπάρχει απόλυτα καθοδηγούμενη πληροφόρηση. 
Στα πλαίσια αυτά διαβάσαμε το τουιτάρισμα της απεσταλμένη των New York Times στα σύνορα του Εβρου Matina Stevis Gridneff η οποία μας είπε ότι κανένας δημοσιογράφος δεν έχει ανεξάρτητη πρόσβαση στα γεγονότα είτε βρίσκετε επί ελληνικού εδάφους, είτε στην τουρκική πλευρά και όλες τις τελευταίες ημέρες, η πληροφόρηση που τους παρέχεται είναι πλήρως ελεγχόμενη.

Στην ίδια κατεύθυνση ήταν και η σχετική καταγγελία χτες της Ενωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας"Λιμενικοί και αστυνομικοί, παρεμποδίζουν, τρομοκρατούν και προπηλακίζουν συστηματικά συναδέλφους όταν καλύπτουν γεγονότα που αφορούν μετανάστες ή πρόσφυγες, ακόμα και παντελώς αναίτιες προσαγωγές και πολύωρες «εξετάσεις» σε αστυνομικά τιμήματα προς παρεμπόδιση κάλυψης των γεγονότων" αναφέρουν χαρακτηριστικά, περιγράφοντας την κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι φωτορεπόρτερ που καλύπτουν τα γεγονότα στη Λέσβο.

Δημοσίευμα μάλιστα της Deutsche Welle αναφέρει ότι στην Ελλάδα υπήρξαν "άτυπες αλλά σαφείς συστάσεις αξιωματούχων προς δημοσιογράφους", ενώ στην Τουρκία "τις τελευταίες ημέρες πάνω από δέκα ξένοι δημοσιογράφοι συνελήφθησαν".

Εστω όμως και μ' αυτή την πληροφόρηση που υπάρχει μπορεί να καταλήξουμε σε κάποια συμπεράσματα.

Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Ελλάδα, με την δράση των φασιστοειδών υπό την ανοχή της κυβέρνησης τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη.
Οταν ακούς άτομα υπεράνω υποψίας για αριστερό πολιτικό προσανατολισμό, όπως ο πρώην Υπουργός Άμυνας και πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος, Ευάγγελος Αποστολάκης να σου λένε ότι ανησυχούν για την "εμπλοκή και υποστήριξη των πολιτών οι οποίοι δεν είναι εκπαιδευμένοι και δεν ακολουθούν κανόνες. Χρειάζεται προσοχή. Οι πολίτες δεν πρέπει να το παίζουν σερίφηδες", αντιλαμβάνεσαι που έχουμε οδηγηθεί.

Οταν διαβάζεις να σου γράφει ένας καθεστωτικός δημοσιογράφος, ο διευθυντής της καθημερινής εφημερίδας της Θράκης "Γνώμη", Γιάννης Λασκαράκης, ότι "Ενα εθνικιστικό και μισαλλόδοξο τσουνάμι σαρώνει τον Εβρο. Ολοι κυκλοφορούν με όπλα παριστάνοντας την πολιτοφυλακή. Η Εκκλησία ευλογεί τα όπλα και οι αιρετοί φωτογραφίζονται με τους ένοπλους", συμπεραίνεις ότι βρισκόμαστε σε πολύ επικίνδυνες ατραπούς.

Και όταν ακόμα και πρώην βουλευτής της Ν.Δ -ο Παύλος Βογιατζής- βγαίνει δημόσια και απευθύνεται στην κυβέρνηση τονίζοντας ότι «Πρέπει να βάλετε τέλος στα τάγματα εφόδου στην Λέσβο. Δεν τιμά κανέναν αυτό που συμβαίνει με τα τάγματα εφόδου», αντιλαμβάνεται κανείς το μέγεθος των κυβερνητικών ευθυνών για τα πολλά ξενοφοβικά, ρατσιστικά επεισόδια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger