Home » , , » Τα ύστερα του καπιταλισμού

Τα ύστερα του καπιταλισμού

Από giorgis , Σάββατο 21 Μαρτίου 2020 | 10:38 μ.μ.


Του Γ. Γ

Αν γλυτώσουμε απ' τον Κορονοϊό δύσκολα θα αποφύγουμε το εγκεφαλικό με τα όσα βλέπουμε και διαβάζουμε αυτές τις μέρες.
Σαν τίτλο θα δίναμε τα ... ύστερα του καπιταλισμού, αφού βλέπουμε ορισμένους απ' τους κύριους προπαγανδιστές του, να ανατρέχουν στην κοσμοθεωρία μας κραυγάζοντας "απεταξάμην καπιταλισμός".

Αρχικά να ευχηθούμε στον Αντώνη Καρακούση διευθυντή του «Βήματος», όπως και σε όλους τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται από τον κορονοϊό, να βγουν αλώβητοι απ' αυτή την περιπέτεια.

Δεν μπορούμε όμως να μην σχολιάσουμε την αποκήρυξη και μάλιστα με τόσο κραυγαλέο τρόπο που κάνει στις μέχρι τώρα απόψεις του ένας συντηρητικός, μετριοπαθής, θα λέγαμε, δημοσιογράφος με μεγάλη διαδρομή στον αστικό τύπο.

Τον Αντώνη Καρακούση τον θυμόμαστε από τις "καλές εποχές" της "Ελευθεροτυπίας" τότε που με διευθυντή τον Σεραφείμ Φυντανίδη προσπαθούσε να παρουσιαστεί σαν έντυπο με έντονη αντιεξουσιαστική κατεύθυνση.
Αυτή την περίοδο, με τα κείμενα του, είχε αναλάβει τα "δεξιό αντίβαρο" στις τοποθετήσει ρου Γ. Βότση του Δ. Τρέμη κ.α.

Αργότερα εργάστηκε στα ΜΜΕ του Αλαφούζου έχοντας διευθυντική θέση στην «Καθημερινή» και σήμερα σιτίζεται από τα ταμεία του Μαρινάκη.

Απ' ότι μπορούμε να θυμηθούμε, πάντα ήταν υπερασπιστής της ιδιωτικής επιχειρηματικότητας και της λεγόμενης "ελεύθερης αφοράς" και μάλιστα εγκαλούσε τις κυβερνήσεις για την "γιγάντωση του δημόσιου τομέα" κλπ.

Τα σημερινά γραφόμενα του είναι εντελώς «κομμουνισμένα» που θα έγραφε και ο Σάκη Μουμτζής.

Μπορούσε μα πιστέψει κανείς ότι θα ερχόταν η στιγμή που ο Καρακούσης θα έγραψε;: «Τώρα είναι η ώρα της μεγάλης αναδιανομής -όλα τα καθαρά κέρδη του 2019 των πέντε παγκόσμιων τεχνολογικών κολοσσών, αντί να διανεμηθούν μεταξύ των μετόχων, να εκχωρηθούν στα κράτη για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κορονοϊού»..

"Προέχει η υπεράσπιση της ανθρώπινης ζωής και η διαφύλαξη του αγαθού της δημόσιας υγείας, χωρίς την εξασφάλιση του οποίου τίποτε δεν μπορεί να λειτουργήσει ομαλά και αποδοτικά. Χωρίς δημόσια υγεία, ούτε οικονομία στέκεται ούτε τίποτε ... Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να ξοδέψει πόρους προκειμένου να διασώσει το αγαθό της δημόσιας υγείας και ταυτόχρονα να αμβλύνει το βάρος των όποιων περιοριστικών μέτρων στη λειτουργία της οικονομίας", είναι μερικές απ' τις σημερινές απόψεις του Καρακούση.


Τα ύστερα του καπιταλισμού που λέγαμε.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger