Home » , » Τα ιερά κειμήλια του Ιησού: ΠΕΙΣΤΗΡΙΑ Ή ΑΠΑΤΗ;

Τα ιερά κειμήλια του Ιησού: ΠΕΙΣΤΗΡΙΑ Ή ΑΠΑΤΗ;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 17 Απριλίου 2020 | 3:10 π.μ.

Μύθοι και πραγματικότητα γύρω από τα λογής λείψανα που σχετίζονται με τη ζωή του ίδιου του Χριστού.

Του Μηνά Παπαγεωργίου Δημοσιογράφου - συγγραφέα, - "Αιρετικά"

Για τον χριστιανισμό τα ιερά κειμήλια (relics) αποτελούν εδώ και αιώνες σημαντικής αξίας αντικείμενα που βοήθησαν στην περαιτέρω διάδοση και αναγνωρισιμότητά του, κυρίως στους πληθυσμούς της Ευρώπης και της Ασίας.

Τα περισσότερα από αυτά φυλάσσονται σήμερα σε ειδικές προθήκες ναών και αποτελούν κυρίως λείψανα αγίων, μαρτύρων ή άλλου είδους εκθέματα τα οποία υποτίθεται ότι σχετίζονται άμεσα με ιερά για την εκκλησία πρόσωπα.
Μάλιστα, κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα οργανώνονταν ολόκληρες «θρησκευτικές εκστρατείες» από πόλη σε πόλη που εξέθεταν τα αντικείμενα αυτά σε λαϊκό προσκύνημα (πρακτική η οποία εξακολουθεί να εφαρμόζεται και στις μέρες μας).

Είναι περιττό να αναλύσουμε γιατί οι χριστιανικοί ναοί ανά τον κόσμο που διαθέτουν τέτοιου είδους κειμήλια αποτελούν πόλο έλξης εκατοντάδων χιλιάδων ή ακόμη και εκατομμυρίων πιστών, αρκετοί από τους οποίους ταξιδεύουν εκατοντάδες χιλιόμετρα για να τα προσκυνήσουν και να λάβουν τη ... θεία δύναμη.

Οι πεποιθήσεις για τις μεταφυσικές ιδιότητες των αντικειμένων αυτών εντοπίζονται στις δοξασίες των πρωτοχριστιανών, που πίστευαν ότι τα σώματα των νεκρών αγίων αλλά και των άψυχων σωμάτων με τα οποία είχαν έρθει σε επαφή κατά τη διάρκεια της ζωής τους διέθεταν υπερφυσικές δυνάμεις και έπρεπε να διατηρούνται φυλασσόμενα μέσα στον χρόνο. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger