Home » , » Η Αλληλεγγύη δεν μπαίνει σε καραντίνα

Η Αλληλεγγύη δεν μπαίνει σε καραντίνα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 17 Απριλίου 2020 | 4:36 π.μ.

Παραθέτουμε ηλεκτρονικό μήνυμα που πήραμε και φέρει την υπογραφή: "Αντιφασίστες οπαδοί Παναθηναϊκού – 13Θ"

Αυτές τις μέρες, οι μύθοι ενός σάπιου συστήματος καταρρέουν σαν χάρτινοι πύργοι. Ένας μικροσκοπικός ιός επιδημίας, ήταν αρκετός ώστε τα επί σειρά ετών αφηγήματά περί "ιδιωτικού τομέα" και "ιδιωτικής πρωτοβουλίας" να ακούγονται πλέον σαν ανέκδοτα.
Το φιλελεύθερο οικονομικό μοντέλο της ΕΕ ξεφουσκώνει εκ νέου, αναδύοντας την σαπίλα και φυσικά την ανύπαρκτη αλληλεγγύη ανάμεσα  στα κράτη μέλη της.

Ο ίδιος ο καπιταλισμός επέδειξε για άλλη μια φορά το πραγματικό κανιβαλιστικό του πρόσωπο, αφού σε ολόκληρο σχεδόν τον υποτιθέμενο δυτικό προηγμένο κόσμο, φάνηκε πως οι "επενδύσεις" για το κέρδος των λίγων, δεν περιλαμβάνουν μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης, αξιόπιστα εθνικά συστήματα υγείας και επαρκή αριθμό μονάδων εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ).

Ωστόσο, παρά την παταγώδη αποτυχία τους...

Θέλουν τον λαό σιωπηλό και υπνωτισμένο από την παραποιημένη πραγματικότητα που παρουσιάζουν τα διαπλεκόμενα και επιδοτούμενα ΜΜΕ.

Θέλουν τον λαό να ξεχνά αυτούς που άφησαν γυμνή την δημόσια υγεία του τόπου, με κλείσιμο νοσοκομείων και με δεκάδες χιλιάδες κενά σε θέσεις προσωπικού. 

Θέλουν τον λαό να ξεχνά τα χημικά και την καταστολή από τα ΜΑΤ που δέχονταν τα συνδικάτα των νοσοκομειακών, κατά τις κινητοποιήσεις τους υπέρ της αναβάθμισης της δημόσιας υγείας και κατά της ιδιωτικοποίησης της.

Θέλουν να ενοχοποιήσουν πάλι τον λαό, κουνώντας του το δάχτυλο με ρητορικές περί "ατομικής ευθύνης" (κατά το δόγμα του "μαζί τα φάγαμε"?), αλλά ταυτόχρονα κρύβουν την επί σειρά ετών, κρατική ανεπάρκεια και ανευθυνότητα όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων.

Θέλουν  τον λαό να ξεχνά πως η κυβέρνηση, με το που ανέλαβε τα καθήκοντά της, αντί να προνοήσει για την αναβάθμιση της δημόσιας υγείας, "προνόησε" να προσλάβει 1.500 νέους αστυνομικούς, προκειμένου να γίνουν εκκενώσεις σε καταλήψεις από ... παράνομους πεντάχρονους (!) πρόσφυγες ή άστεγους.

Θέλουν  τον λαό να ξεχνά πως κατά την ραγδαία έξαρση του κορονοϊού, τον Ιανουάριο στην Κίνα, η κυβέρνηση αντί να σπεύσει, έστω την ύστατη στιγμή, να θωρακίσει το εθνικό σύστημα υγείας, αυτή περιοριζόταν σε εθνικιστικά παραληρήματα για δήθεν εμπόλεμη (!) κατάσταση στα σύνορα του Έβρου με άοπλους απελπισμένους πρόσφυγες και ταλαιπωρημένα γυναικόπαιδα.

Δυστυχώς για αυτούς, δεν θα τους κάνουμε την χάρη. Ο λαός ούτε ξεχνά, ούτε καταπίνει αμάσητο τον σανό των έμμισθων κονδυλοφόρων τους.

Δεν μένει λοιπόν κανένας άλλος να σώσει τον Λαό από τον ίδιο τον Λαό. Τους πραγματικούς μεσσίες και σωτήρες δεν θα τους δούμε σε κανένα εφετζίδικο τηλεοπτικό διάγγελμα της κυβέρνησης - παρωδίας. Οι πραγματικοί ήρωες βρίσκονται, ανάμεσα μας, πίσω από μια λευκή ποδιά και μια αμφιβόλου ποιότητας μάσκας προστασίας. Είναι οι γιατροί και οι νοσηλευτές μας.

Τους ήρωες αυτούς δεν θα τους χειροκροτήσουμε σαν μιντιακά χάπατα από τα μπαλκόνια των σπιτιών μας, στο ρυθμό που δίνει το ίδιο το σάπιο σύστημα που τους εξαθλιώνει. Οι άνθρωποι των νοσοκομείων που ρισκάρουν την ζωή τους για την ζωή μας, δεν πρέπει να είναι μόνοι τους και η έμπρακτη Αλληλεγγύη μας προς αυτούς πρέπει να είναι δεδομένη.

Απέναντι σε ένα σινάφι διεφθαρμένων πολιτικών, μεγαλοαστών επιχειρηματιών, καναλαρχών, εφοπλιστών και κάμποσων διαπλεκόμενων δημοσιογράφων τους, δηλώνουμε πως...
Όσο θα είμαστε μολυσμένοι με τους ιούς της ΑΥΤΟ-ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ, της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ και της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ θα μας έχετε απέναντί σας.

Υ.Γ.1 Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν για την αγορά μασκών Υψηλής Αναπνευστικής Προστασίας (ffp2) για γιατρούς και νοσηλευτές, είναι αποτέλεσμα πρωτοβουλίας απλών πολιτικοποιημένων οπαδών του Παναθηναϊκού, που σκέφτονται και δρουν βάσει της ταξικής τους συνείδησης και όχι κάποια δήθεν φιλάνθρωπη και φωταγωγημένη κίνηση μαφιόζων προέδρων ομάδων ή έμμισθων οπαδών υπαλλήλων τους.

Υ.Γ.2 Η ΥΓΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΓΕΝΝΙΟΥΝΤΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ.

"Αντιφασίστες οπαδοί Παναθηναϊκού – 13Θ"

Ο Λαός για τον Λαό.-
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger