Home » , » Ενας παππάς που χρειάζεται ξύρισμα .. με κλαδευτήρι

Ενας παππάς που χρειάζεται ξύρισμα .. με κλαδευτήρι

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 17 Απριλίου 2020 | 6:20 π.μ.

Πάντως, εδώ που τα λέμε, όταν εμείς δεν μπορούμε να προβλέψουμε τι θα σκεφτεί και πώς θα αντιδράσει ο σύντροφος/ισσα μας είναι μεγάλη μαγκιά να γνωρίζεις τι συμπεριφορά θα έχει ο Υψιστος όταν τα δημιουργήματά του δεν συμπεριφέρονται όμως εκτιμάς ότι θα γουστάρει.

Και αυτό το προτέρημα το έχουν οι εκπρόσωποι του θεού επί της γης.
Προφανώς ευνοούμε τους δημόσιους υπαλλήλους, τους δεσποτάδες και η αναφορά μας έχει σχέση με το τελευταίο τροπάρι του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας «άγιου» Κοσμάς.
Αν σας διαφεύγει είναι ο ίδιος ιεράρχης. που μας είχε πει ότι αν συμμετέχετε σε καρναβαλικές εκδηλώσεις θα έχει σαν αποτέλεσμα να «οργισθεί ο θεός».

Και άιντε να πεις ότι αυτή η ψαλμωδία του είναι γραφική. Το τροπάρι που ψάλει όμως τώρα είναι εγκληματικό και η ποινή που θα του επέβαλε ένα επαναστατικό δικαστήριο θα ήταν ξύρισμα με κλαδευτήρι.
Κι αυτό γιατί στη ουσία βάζει ένα εκβιαστικό δίλημμα στο εκκλησίασμα του, που σε κάποιο αφελές θρησκευτικό ποίμνιο μπορεί να του στοιχίσει και ζωές.
Τους εκβιάζει δηλαδή να διαλέξουν αν θα πάρουν μέτρα για να προστατέψουν την ζωή τους μπροστά στο κίνδυνο να νοσήσουν απ' την πανδημία του κορονοϊού ή θα μείνουν πιστοί στον σκοπό τους για κατάκτηση της επουράνιας .. παραδεισένιας ζωής.

Γράφει αυτολεξεί στην διαδικτυακή σελίδα της Μητρόπολης

ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΔΗΛΩΣΗ

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΚΟΣΜΑ

.... Πονούμε, γιατί σκεπτόμαστε το κατάντημα όλων εκείνων που πολέμησαν τον Αναστάντα Θεάνθρωπο Κύριο. Χάθηκαν, ξεχάστηκαν, όσο και αν νόμιζαν ότι ήταν μεγάλοι κατά κόσμον.

Σκεπτόμαστε τί λόγο θα δώσουμε όλοι μας, επειδή στερούμε το Σώμα και το Αίμα του Χριστού μας από τους πιστούς τις ημέρες του Πάσχα;

Εγώ έδωσα το Αίμα μου για τη σωτηρία σας, θα μας πει ο Κύριος, κι εσείς με αρνηθήκατε για τη σωματική σας υγεία… χωρίς ἐμοῦ οὐ δύνασθε ποιεῖν οὐδέν (Ιω. ιε΄ 5).


Εδώ το ζήτημα δεν χωράει καλαμπούρια. Ο παπάς αυτός, ίσως και χωρίς να το καταλαβαίνει παραδέχεται το αυτονόητο. Οτι ο κορονοϊός μπορεί να μεταδοθεί σε κάποιον/α με την συμμετοχή του στην "Θεία Κοινωνία".
Και να προσπεράσουμε ότι παροτρύνει τους παπάδες που έχει στην δούλεψη του, στα "μαγαζιά" της μητρόπολης του, να αδιαφορήσουν για τις κυβερνητικές αποφάσεις κει τις εγκυκλίους της εκκλησιαστικής ιεραρχίας και να κάνουν μεταλαβιές. 

Δεν είναι όμως τρομακτικό να ακούς από θρησκευτικό ποιμενάρχη να βάζει σε δίλημμα τους πιστούς αν πρέπει να επιλέξουν να προστατεύσουν την ατομική τους υγεία ή να βρεθούν .. στα καζάνια της κόλασης;   
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger