Home » , » Δουλεύουν για να φύγει η γλίτσα μην τυχόν γλιστρήσει ο Μητσοτάκης

Δουλεύουν για να φύγει η γλίτσα μην τυχόν γλιστρήσει ο Μητσοτάκης

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 25 Απριλίου 2020 | 11:12 μ.μ.

Πηγή: Κώστας Βαξεβάνης – “Documento”

Η βούρτσα και ο Βρούτσης

Μετά την τοποθέτηση στη Βουλή, λίγες ώρες αφότου είχε αποδειχθεί η σχέση της στενής του συμβούλου με τις πλατφόρμες των εκατομμυρίων ευρώ, θυμήθηκα εκείνους τους κακόμοιρους υπουργούς στην Ευρώπη που παραιτούνται όταν αποκαλύπτεται πως πήραν δώρο ένα μπουκάλι κρασί ή ότι αντέγραψαν μέρος του μεταπτυχιακού τους. Δεν ήξεραν, δεν ρώταγαν τον Βρούτση;

Αντιγράφοντας την κινησιολογία του αρχηγού του, ο υπουργός Εργασίας εξήγησε στη Βουλή πως τα βάουτσερ καταργήθηκαν γιατί δεν ικανοποιούσε η ποιότητα της γνώσης που παρείχαν οι πλατφόρμες. Δύο μέρες πριν, όταν τα «ελικικού» και τα κορακίστικα της αρπαχτής είχαν γίνει ανέκδοτο στο διαδίκτυο, το ίδιο πρόσωπο και όχι κάποια μετάλλαξή του είχε υποστηρίξει πως τα προγράμματα είναι εξαιρετικά και δεν ακυρώνονται επειδή βρέθηκαν ένα δυο… λαθάκια.

Δέκα μέρες τώρα ο κόσμος φτύνει, αλλά ο Γιάννης Βρούτσης νομίζει πως η φετινή άνοιξη έχει υγρασία. Δημοσιογράφοι βρουτσηστές και βαουτσεριστές που επέμεναν πως τα προγράμματα με τα βάουτσερ είναι η επιτομή της νομιμότητας και της εκπαίδευσης άλλαξαν το τροπάρι και σταυροκοπιούνται επειδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόλαβε και ανέτρεψε τα πάντα, καθιστώντας μάλιστα τον Βρούτση υπουργό επί προθεσμία.

Λίγη σημασία έχει αν ο πρωθυπουργός θα αποπέμψει τον υπουργό του στον επόμενο ανασχηματισμό, αν και έχει σημασία πως δεν τολμά να κάνει ούτε αυτό τώρα. Σημασία έχει πως ο Βρούτσης έκανε αυτό που ήθελε ο Μητσοτάκης, εκφράζοντας και τη δεξιά πολιτική του και την αδεξιότητά του. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

26 Απριλίου 2020 στις 1:23 π.μ.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ αγνοεί την ισχύ της πληροφορίας, παραβλέπει αυτούς που τη φέρνουν στην επιφάνεια (πολλές φορές είναι απλοί πολίτες) και αναπαράγει την αναποφασιστικότητα με θεωρητικά σχήματα και θεωρητικές αναλύσεις...”
Αγαπητέ μου κύριε Βαξεβάνη, οι ρεφορμιστές κοιμούνται για τον απλό λόγο πως δεν έχουν να πουν τίποτε! Κι αυτό γιατί, όσο κυβέρνησαν, εφάρμοσαν την πολιτική της ΝΔ. Οπότε τι να πουν;
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τελειώσει. Στην πραγματικότητα τελείωσε από τη στιγμή που έκανε το ΟΧΙ ΝΑΙ.
Ελπίζει τώρα σε φθορά του Μητσοτάκη. Φθείρεται όμως πιο γρήγορα ο ίδιος, γιατί ο Μητσοτάκης ελέγχει τα κανάλια 100%.
Όχι πως δεν υπάρχει αγανάκτηση, οργή, θυμός, με τους κλέφτες της ΝΔ, αλλά δεν υπάρχει πια ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπάρχει κόμμα αντιπολίτευσης μέσα στη Βουλή, πλην του ΚΚΕ.
Για να δουν πως γίνεται εσωκομματική αντιπολίτευση - γιατί είναι η μόνη που γίνεται αυτή τη στιγμή, ας δουν τι λένε οι εναπομείναντες οπαδοί του Σαμαρά.
Φυσικά δεν συμφωνούμε με όλα όσα λένε κάποιες παρατηρήσεις όμως είναι σωστές. Λόγω χώρου θα βάλουμε μερικά αποσπάσματα.
“Αυτός είναι ο Μητσοτακισμός”
“Η νοοτροπία της σκανδαλιάρας οικογένειας δεν αλλάζει αγαπητοί”.
“Βέβαια το κορονο-σκάνδαλο με τα vouchers σε καμία περίπτωση δεν συγκρίνεται με αυτά της Siemens, του ΟΤΕ, της ΑΓΕΤ, των υποκλοπών κ.ο.κ...”
“Όμως επιβεβαιώνει την ακόρεστη δίψα του Μητσοτακισμού για δουλειές κάτω από το τραπέζι”.
“Φυσικά τα κυβερνητικά δημοσιογραφικά φερέφωνα προσπαθούν ματαίως να φορτώσουν την αμαρτία στις πλάτες του Βρούτση.
Λες και ο Κυριάκος δεν ήξερε, δεν γνώριζε κι αίφνης, αφότου γκρεμίστηκε το διαδίκτυο από το γιουχάισμα, ανακάλυψε ότι κάτι σάπιο υπάρχει στο… βασίλειο του Βρούτση
Γελάνε και οι πέτρες… νεοφιλελεύθερα αδέρφια με τις απίστευτες δικαιολογίες σας.
Τώρα αν νομίζετε ότι ακόμη κι αν... φάτε τον Βρούτση ο κόσμος θα ξεχάσει ότι σας έπιασε με την γίδα στην πλάτη, τη στιγμή μάλιστα που η χώρα βουλιάζει λόγω κορονοϊού, πλανάστε πλάνην οικτρά.
Δυστυχώς κύριοι του Μαξίμου την πατήσατε κανονικότατα.
Και στην κυριολεξία κάψατε με μιας το προφίλ του… νέου Μωυσή που υποτίθεται τιθάσευσε τον αόρατο εχθρό.
Βλέπετε αν δεν μπορεί κάποιος να αλλάξει νοοτροπία, όσο κι αν τον φουσκώσεις επικοινωνιακά, είναι ζήτημα χρόνου να καταρρεύσει ο μύθος και η επευφημία να μετατραπεί σε χλεύη.
Με τις υγείες σας...
Άραγε ποια θα είναι η επόμενη επικοινωνιακή πομφόλυγα που θα σερβίρετε στον λαό μπας και συχωρέσει τον αμαρτωλό... νέο Μωυσή;
Το lockdown, εκτός απροόπτου, οσονούπω θα αρθεί. Που σημαίνει ότι δεν θα μπορείτε να το εκμεταλλεύεστε πια για να δικαιολογείτε τα αδικαιολόγητα.
Άρα αν δεν καταφέρετε να καταρτίσετε ένα απτό και ρεαλιστικό σχέδιο εξόδου από τα συντρίμμια του κορονοϊού, ο... νέος Μωυσής δεν διασώζεται με τίποτα.
Κι εδώ αρχίζουν τα δύσκολα.
Γιατί τι θα πείτε, ας πούμε, για την ανόρθωση της οικονομίας όταν όλα δείχνουν ότι οδηγούμαστε σε νέα μνημόνια κι απλώς το αποδέχεστε αδιαμαρτύρητα;...”
Από κει και πέρα αρχίζουν τις δικές τους θεωρίες για τις εκλογές κλπ.
Για να υπάρξει πραγματική πρόοδος δεν μπορεί να γίνει εναλλαγή ενός απατεώνα με έναν άλλο. Χρειάζονται πολίτικες που δεν έχουν καμία σχέση με αυτές που εφαρμόστηκαν και εφαρμόζονται. Τα λάθη του ΣΥΡΙΖΑ είναι αμέτρητα. 1 η πολιτική που εφάρμοσε, 2 που έγραψε τον κόσμο στα τέτοια του, 3 που άφησε τα λαμόγια της ΝΔ ατιμώρητα, 4 η αλαζονεία, 5 τα δικά του σκάνδαλα, 6 ο Παυλόπουλος, 7 ο Ψεκασμένος, 8 ο Κουβέλης, 9 η δίκη της ναζιστικής συμμορίας που δεν τελείωνε ποτέ... κι ένα σωρό αλλά.
Θέλουμε να φύγουν οι εγκληματίες της ΝΔ αλλά όχι να φορτωθούμε πάλι τους μαλάκες ρεφορμιστές, που θα ξαναφέρουν τη γαλάζια συμμορία.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger