Home » , , » Τα σέβη μας κυρία Φωτεινή Βελεσιώτου (Βίντεο)

Τα σέβη μας κυρία Φωτεινή Βελεσιώτου (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 30 Απριλίου 2020 | 3:44 π.μ.

«Παρότι θα έπρεπε, γιατί οι καιροί που ζούμε είναι δύσκολοι, δεν βλέπω ακόμα να αρθρώνεται ένας λόγος για όσα συμβαίνουν. Έχουν βολευτεί όλοι στον καναπέ και περιμένουν να γίνει ένα θαύμα. Δεν πρόκειται όμως να γίνει κανένα θαύμα. Ειδικά εμείς που ανήκουμε σε αυτό τον χώρο πρέπει να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας, να εκτεθούμε διαδηλώνοντας την αντίθεσή μας απέναντι σε όλο αυτό το έγκλημα που συμβαίνει.
Δεν μπορώ να αντέξω να βλέπω έναν παππού και μια γιαγιά που δούλεψαν μια ολόκληρη ζωή να ψάχνουν στους κάδους. Δεν το αντέχω αυτό».

Απόσπασμα από συνέντευξη που είχε δώσει η Φωτεινή Βελεσιώτη στην εφημερίδα Χανιώτικα Νέα

Δεν είναι μόνο μια αξιόλογη καλλιτέχνης η Φ. Βελεσιώτη. Εχει κοινωνική και αγωνιστική πορεία κάτι που εκφράζεται και μέσα από την παρουσία που έχει στο facebook.  Ακούστε στο βίντεο που παραθέτουμε, πόσο εκφραστικά αποδίδει το τραγούδι του Μάνου Λοϊζου - σε στίχους Γιάννη Νεγρεπόντη- "Ακορντεόν". Το απαλλοτριώσαμε από την σελίδα της, όπου αναφέρει ότι το αφιερώνει  απεργό πείνας, μέχρι θανάτου Ibrahim Gökçek! μέλος του συγκροτήματος Grup Yorum.


Η Φωτεινή μας, μαζί με τον Σωκράτη Μάλαμα, και ελάχιστους καλλιτέχνες ακόμα, δεν βολεύεται από την πιθανή οικονομική άνεση που μπορεί να έχει εξασφαλίσει από την επιτυχημένη επαγγελματική της διαδρομή.

Σήμερα που η αδιαφορία της κυβέρνησης απέναντι σε μια μερίδα ανθρώπων του πολιτισμού που βρίσκονται σε άσχημη οικονομική κατάσταση, -όπως ακούμε να μας λέει και στο βίντεο που ανάρτησε η ηθοποιός, συνθέτις, casting director, Έλια Βεργανελάκη-, εξ' αιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, .θεώρησε χρέος της να κάνει δημόσια τοποθέτηση.

Σε χειρόγραφη φωτογραφία με κείμενο της που ανάρτησε στο f/b διαβάζουμε

29/4.20


Απ' τις 12 του Μάρτη, μέρα παρά μέρα σχεδόν, τραγουδούσα στο σπίτι μου. Προσπαθούσα να δίνω κι εγώ -όπως κι άλλοι συνάδελφοι- δύναμη και κουράγιο στους συμπολίτες μου. Από σήμερα ΣΙΩΠΩ. Η αναλγησία της πολιτείας για τους ανθρώπους της τέχνης κι όσους εμπλέκονται, είναι πασιφανής. Η επιστροφή στην κανονικότητα αγορά όλους μας, όσο το επιτρέπει η κατάσταση και σύμφωνα με τα δεδομένα της πορείας του κορονοϊού.

Αν παρ' όλα αυτά δεν είναι εφικτό να πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις και οι παραστάσεις του πολιτισμού και τα μέτρα παραμένουν επισφαλή για την υγεία μας, θεωρώ υποχρέωση της κυβέρνησης να στηρίξει οικονομικά και να στηρίξει τον κλάδο της τέχνης και του πολιτισμού. Οι καλλιτέχνες, οι επαγγελματίες του θεάματος και όλοι οι εργάτες του πολιτισμού, έχουν κι αυτοί δικαίωμα να ζουν με αξιοπρέπεια και όχι σε συνθήκες εξαθλίωσης.

Ολοι όσοι μας ακούτε, στηρίξτε με την δική σας φωνή τους ανθρώπους του πολιτισμού.

ΜΑΥΡΟ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ

Φωτεινή Βελεσιώτου

Τα σέβη μας κυρία Φωτεινή Βελεσιώτου
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

30 Απριλίου 2020 στις 9:27 π.μ.

Νάνσι καλά η Φωτεινή Βελεσιώτου,η δασκάλα με την τόσο χαρακτηριστική φωνή -αληθινό μέταλλο- φωνή σαν της Σωτηρίας Μπέλλου, βεβαίως σε πιο "έντεχνο", σύγχρονο ρεπερτόριο. Ευτυχώς που υπάρχουν τέτοιοι καλλιτέχνες στον τόπο μας και δεν ανέβηκαν όλοι στο ... περιφερόμενο φορτηγό των κυβερνητικών σκοπιμοτήτων, ούτε ανέλαβαν διαφημιστικά άσματα υπέρ της δεξιάς,σαν κάποιους πολύ... πρώην,που από "τρελοί του χωριού" έγιναν αρχικομφορμιστές και οι πρώτοι υμνολόγοι του νέου Πινοτσέτ(εθνάρχη ήθελα να πω). Κατι τέτοιες περιστάσεις λοιπόν ξεχωρίζουν και στον καλλιτεχνικό χώρο το στάρι από το άγανο.

1 Μαΐου 2020 στις 1:11 π.μ.

Ενταξει το αρθρο για την βελεσιωτου. Αλλα η παρουσια της σε εκπομπες τυπου στη υγεια των κοροιδων με τους διαφορους επιδειξίες του γλεντιου στο sky τι τη θελει;;;;

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger