Home » , , » Μ. Κοττάκης: "Η Εκκλησία θα γίνει χίλια κομμάτια. Αν δεν γίνεται ήδη!".

Μ. Κοττάκης: "Η Εκκλησία θα γίνει χίλια κομμάτια. Αν δεν γίνεται ήδη!".

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 16 Απριλίου 2020 | 5:15 μ.μ.

Δεν είναι μυστικό ότι ο διευθυντής της "Εστίας" Μανώλης Κοττάκης, διαχρονικά έχει πολύ καλές σχέσεις με το εκκλησιαστικό κατεστημένο.
Οπότε έχει βαρύτητα το άρθρο του δημοσιογράφου για το πόσο κόστισε και τι καταστάσεις δημιούργησε στην Ιεραρχία της "επικρατούσης θρησκείας" μας η στάση που έχει κρατήσει σχετικά με τις κυβερνητικές αποφάσεις στις απαγορεύσεις που επιβλήθηκαν για να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

Μας γράφει λοιπόν ο Μ. Κοττάκης: "Με όρους δογματικούς θεολογικούς όμως η ψυχή του πιστών και των ιερέων δεν υπακούει στις νεωτερικές ιδέες των δυτικών πατριαρχικών. Ήτοι στην κατ’ οίκον προσευχή, στην αποχή από τη θεία κοινωνία, στην απαγόρευση της κωδονοκρουσίας κ.λπ. Όλα αυτά είναι ξένα προς τον λαό μας. ... Το τι γράφουν οι πιστοί στα mails που στέλνουν στους δεσποτάδες αυτόν τον καιρό γι’ αυτό το θέμα είναι απίστευτο". 

Και καταλήγει στο κείμενο του ο δημοσιογράφος: "Μπορεί να διανοηθεί κανείς ότι το τέλος της διαδρομής της νεωτερικότητας στην Εκκλησία μπορεί να βρει την Ελλαδική Εκκλησία διασπασμένη, με δύο Αρχιεπισκόπους, έναν της επιρροής Φαναρίου και έναν της επιρροής Μόσχας; Δεν είναι αστεία αυτά! Αλλά όταν μιλάμε για ζητήματα ταυτότητας αυτά εννοούμε!

Όσοι χαϊδεύουν ποιμαντορικές ράβδους, λοιπόν, και όσοι ονειρεύονται μίτρες προκαθημένου και χρυσοποίκιλτα άμφια ας ξέρουν ότι η εθνική εξουσία και ο διεθνής παράγων είναι το μισό της διαδρομής προς τον θρόνο. Το άλλο μισό είναι ο λαός. Χωρίς αυτόν συμμέτοχο στη νέα εποχή η Εκκλησία θα γίνει χίλια κομμάτια. Αν δεν γίνεται ήδη! Προς τέρψιν των εχθρών του έθνους, που διακαώς επιθυμούν τη διάλυσή της για να μην την έχουν στα πόδια τους".

Ποιο ξεκάθαρη, δημόσια ομολογία, για το πλήγμα που έφερε, -με αφορμή την πανδημία-, η επιστήμη στις μεταφυσικές δοξασίες δεν θα μπορούσε να υπάρξει! 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger