Home » , » Τίποτα δεν είναι ίδιο, τίποτα δεν μένει όπως παλιά.

Τίποτα δεν είναι ίδιο, τίποτα δεν μένει όπως παλιά.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 3 Απριλίου 2020 | 9:48 μ.μ.

Η πανδημία εξαπλώθηκε παντού, Στη χώρα του ακροδεξιού Μπολσονάρου μετράνε ήδη πάνω από 250 νεκρούς όταν ο πρόεδρος μιλούσε για απλή γρίπη. 
Μάλιστα στις ιθαγενικές κοινότητες του Αμαζονίου καταγράφηκαν τα πρώτα κρούσματα και φέρνουμε στον νου με ανατριχίλα την «ανταλλαγή του Κολόμβου».
Τότε που οι κονκισταδόρες έφτασαν από τις ευρωπαϊκές ακτές στην Καραϊβική το 1492 φέρνοντας μαζί τους και τους ιούς τους, τις ασθένειές τους, όπως την ευλογιά, την ιλαρά και τη βουβωνική πανώλη, οι οποίες θέρισαν τους αυτόχθονες πληθυσμούς ακόμη και σε ποσοστό 80-85% σε ορισμένες περιπτώσεις.
Δεν τις είχαν αντιμετωπίσει ξανά για να έχουν αναπτύξει σχετικά αντισώματα. Όπως συμβαίνει σήμερα με την πανδημία.

Ήδη το ποσοστό των θανόντων από Covid-19 σε σχέση με όσους ανάρρωσαν ανέβηκε άλλη μία ποσοστιαία μονάδα, φτάνοντας στο 20%.

Ενώ τα κρούσματα παγκοσμίως ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο και οι θάνατοι το ορόσημο των 50.000.
Στις ΗΠΑ του αμετροεπούς Τραμπ καταγράφηκαν χθες πάνω από 20.000 κρούσματα και τα θύματα του SARS-CoV-2 έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τους νεκρούς από την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου 2001. 
Η επίσημη καταγραφή των θυμάτων των επιθέσεων σε Νέα Υόρκη, Πεντάγωνο και πτήση 93 στην Πενσιλβανία αριθμεί 2.977 νεκρούς και 19 αεροπειρατές, ενώ πάνω από 6.000 ήταν οι τραυματίες. Τότε συνταράχτηκε ο πλανήτης, τώρα τρέμει…

Σημείωση: Οι αερομεταφορές καταγράφουν τη μεγαλύτερη πτώση τους μετά την 11η Σεπτεμβρίου. Τίποτα δεν είναι ίδιο, τίποτα δεν μένει όπως παλιά. Κρατήστε το.

 Από το newsletter του Documento που υπογράφει ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας Θανάσης Καραμπάτσος
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger