Home » , , » Πόσο "Αμερικανάκια είναι;

Πόσο "Αμερικανάκια είναι;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 21 Μαΐου 2020 | 5:34 μ.μ.


Την αρχική φώτο την έχει αναρτήσει στον λογαριασμός της στο twitter, η δημοσιογράφος Μαρία Δεναξά, και η λεζάντα που την συνοδεύει αναφέρει: "Η σοκαριστική νέα κανονικότητα. Εικόνες από το πάρκο Domino στη Νέα Υόρκη".

Ψάχνοντας, λίγο το θέμα στο διαδίκτυο διαβάζουμε ότι μέχρι στιγμής οι ΗΠΑ μετρούν  93.400 νεκρούς, ενώ  έχουν καταγράψει περίπου 1,55 εκατ. κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.
"Στην πολιτεία της Νέας Υόρκης εντοπίζεται σχεδόν το ένα τρίτο των θανάτων στις ΗΠΑ, δείχνουν τα δεδομένα που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς, τα οποία ενημερώνονται συνεχώς", συμπληρώνει η ειδησεογραφία.

Το πιο ενδιαφέρον απ' όλα είναι ότι "Το πάρκο Domino λειτουργεί υπό το καθεστώς ιδιωτικού δικαίου και δεν το διαχειρίζεται το τμήμα Πάρκων και Αναψυχής της πόλης .Θεωρείται ένα από τα πιο νέα και όμορφα αστικά πάρκα των ΗΠΑ".

Οι καπιταλιστές που το διαχειρίζονται "πρωτοπορούν, κρατώντας τους κανόνες του social distancing και της ασφάλειας".
Ετσι "σχεδίασαν 30 κύκλους (2.4 μέτρα διάμετρος ο κάθε ένας), με λευκό χρώμα κιμωλίας, σε ένα σημείο του πάρκου με χλοοτάπητα. Μ' αυτό τον τρόπο καθορίζεται το μέρος που μπορεί να κάτσει κάποιο γκρουπ ανθρώπων, κρατώντας παράλληλα την απόσταση ασφαλείας από το διπλανό γκρουπ", όπως διαβάζουμε.

Ενα συμπέρασμα και μια απορία. Κάποιοι καπιταλιστές βρήκαν τον τρόπο να κερδοσκοπήσουν -αφού λογικά, αφού το πάρκο είναι ιδιωτικό θα υπάρχει εισιτήριο εισόδου- προσφέροντας στους πελάτες τους την ψευδαίσθηση ότι τους προστατεύουν από το να προσβληθούν από την νόσο της πανδημίας.

Ομως, είναι δυνατόν να υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι πιστεύουν ότι αυτοί οι "κύκλοι"  τους παρέχουν ασφάλεια;

Πρέπει να είσαι "πολύ Αμερικανάκι" -με την σκωπτική έννοια που λέγαμε κάποτε-για να αποδέχεσαι κάτι τέτοιο;  
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger