Home » , » Πορεία προς την Αμερικανική πρεσβεία

Πορεία προς την Αμερικανική πρεσβεία

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020 | 9:49 μ.μ.

Χιλιάδες ήταν οι διαδηλωτές που ανταποκρίθηκαν στα δεκάδες καλέσματα από φοιτητικούς συλλόγους, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς καθώς και άλλων συλλογικοτήτων και 
συμμετείχαν σε μια δυναμική διαδήλωση και πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ σαν ένδειξη αλληλεγγύης στο αμερικανικό κύμα διαδηλώσεων κατά της αστυνομικής βίας και του ρατσισμού, που γίνετε με αφορμή τη δολοφονία από μπάτσους του αφροαμερικάνου Τζορτζ Φλόιντ.

Κυριάρχησαν τα συνθήματα και τα μηνύματα κατά του ρατσισμού, με κορυφαίο το «Black lives matter».
«Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι» και «Μια νύχτα μαγική σαν την Αμερική να δούμε καταφύγιο ποιος θα πρωτοβρεί»,  «αλληλεγγύη στην πάλη των λαών. πόλεμο στον πόλεμο των αφεντικών», ήταν από τα συνθήματα που δέσποσαν σε όλη την διάρκεια της πορείας.

Καταγγελίες διαδηλωτών που δημοσιεύονται στο διαδίκτυο αναφέρουν ότι μετά το τέλος της διαδήλωσης άντρες των ΜΑΤ, ξυλοκόπησαν εντελώς αναίτια διαδηλωτές  στην οδό Μιχαλακοπούλου, ενώ έχουν κάνει προσαγωγές από τον "σωρό".

Σχετική κινητοποίηση είχε κάνει και η ΚΝΕ την Δευτέρα η ΚΝΕ με παράσταση διαμαρτυρίας στην αμερικανική πρεσβεία και βασικό σύνθημα «Καπιταλισμός σημαίνει δεν μπορώ να αναπνεύσω».
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger