Home » , » ΗΠΑ: "Εσπασε η βιτρίνα του καπιταλισμού και πρόβαλε το πρόσωπο του φασισμού"

ΗΠΑ: "Εσπασε η βιτρίνα του καπιταλισμού και πρόβαλε το πρόσωπο του φασισμού"

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020 | 7:48 μ.μ.


Μια απλή ενημέρωση να έχει κάποιος από τα κείμενα τις φωτογραφίες και τα βίντεο που ανεβαίνουν με καταιγιστικό ρυθμό στο teitter, και αναφέρονται στα όσα συμβαίνουν αυτές τις μέρες στις ΗΠΑ, καταλήγει στην διαπίστωση ότι τώρα επιβεβαιώνεται πλήρως το αναρχικό σύνθημα: "Εσπασε η βιτρίνα του καπιταλισμού και πρόβαλε το πρόσωπο του φασισμού".

Για οχτώ συνεχόμενες μέρες μετά την  δολοφονία του 46χρονου Αφροαμερικανού George Floyd από μπάτσους οι ογκώδεις διαδηλώσεις συνεχίζονται συνοδευόμενες με ένα άνευ προηγουμένου κύκλο βίας.

Δεν νομίζουμε ότι έχει ξαναγίνει να παρακολουθούμε βίντεο -το μετέδωσε to CNN-  με στρατιωτικά οχήματα να μπαίνουν μέσα στον Λευκό Οίκο, καθώς και δεκάδες "ελεύθερους σκοπευτές" να υπάρχουν στην οροφή του. Την ίδια στιγμή χιλιάδες στρατιώτες βγαίνουν στους δρόμους των Αμερικανικών πόλεων δρώντας σαν στρατός κατοχής.

Το εξ' ίσου ενδιαφέρον είναι τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι η οργή των διαδηλωτών ξεπερνά τα όρια της κοινότητας των μαύρων και το πλαίσιο της αστυνομικής βίας.
Τέτοιες οργισμένες διαδηλώσεις επεκτάθηκαν από το νότιο Λος Άντζελες στις πλούσιες συνοικίες, όπως το Μπέβερλι Χιλς, ή τις τουριστικές περιοχές, όπως η Σάντα Μόνικα.

Κι εκεί βρήκαν διαδηλωτές που δεν είναι ούτε μαύροι, ούτε φτωχοί, ούτε άνεργοι, αλλά το ίδιο οργισμένοι από τις φυλετικές διακρίσεις και την αστυνομική αγριότητα.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger