Home » , » "Αντιιμπεριαλιστική-αντικαπιταλιστική" εκδήλωση με ... τη συνεργασία του κράτους! Το άκρον άωτον της "κατάντιας μας"...

"Αντιιμπεριαλιστική-αντικαπιταλιστική" εκδήλωση με ... τη συνεργασία του κράτους! Το άκρον άωτον της "κατάντιας μας"...

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 14 Ιουλίου 2020 | 11:58 μ.μ.

Γράφει ο Νίκος από Βόλο

Εφόσον υπάρχει η παραδοχή από το ΚΚΕ για συνδιοργάνωση κατασκήνωσης της ΚΝΕ με την ...Περιφέρεια Θεσσαλίας, τότε βρισκόμαστε στην πολύ δυσάρεστη θέση να διαπιστώσουμε τον πλήρη εκφυλισμό του μηχανισμού του "επίσημου ΚΚΕ", ο οποίος αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτικού συστήματος του αστικού καθεστώτος της χώρας. 

Διότι, ένα πραγματικά επαναστατικό κομμουνιστικό κόμμα και μια αντίστοιχη οργάνωση νεολαίας, σε καμία απολύτως περίπτωση δεν θα συνδιοργάνωνε … "αντιιμπεριαλιστικές" εκδηλώσεις με την ευγενή συνεργασία, πιθανώς δε και με τη ...χορηγία της περιφερειακής διοίκησης αυτού του καθεστώτος (!) και μάλιστα μιας διοίκησης σκληρού δεξιού νεοφιλελευθερισμού, που βλέπει ολόκληρη τη Θεσσαλία σαν αντικείμενο επιχειρηματικής κεφαλαιοκρατικής εκμετάλλευσης, από το Στόμιο του Πηνειού ίσαμε τις κορυφές των Αγράφων…
   

Ειδικά στην περίπτωση της ηγεσίας του "επίσημου ΚΚΕ" αποδεικνύεται συνεχώς, μέρα με τη μέρα, ότι τελικά, όλες αυτές οι "υπεραριστερές" φωνασκίες και αναλύσεις  νεοτροτσκιστικής κατεύθυνσης που έχουν γίνει σημαία του   σημερινού Περισσού (τα γελοία φούμαρα για μια ιμπεριαλιστική Ελλάδα που δήθεν δεν υφίσταται εξάρτηση και υποτέλεια, η απαξίωση κάθε ανάγκης για πολιτικές συμμαχίες συγκέντρωσης δυνάμεων στο αντιιμπεριαλιστικό στάδιο της επαναστατικής διαδικασίας -και μιλάμε για μια όντως για επαναστατική αντιιμεπριαλιστική διαδικασία, που στοχεύει στην ανατροπή του σημερινού καθεστώτος και την ίδρυση λαϊκής δημοκρατίας κι όχι για τη γνωστή ρεφορμιστική τακτική- η απαξίωση των αντιφασιστικών μετώπων και τα ρέστα) όλα αυτά δεν είναι παρά μόνο το κόκκινο καμουφλάζ μιας ηγεσίας εντελώς συμβιβασμένης με το σύστημα. 

Κι όσο μάλιστα γίνεται ακόμη πιο οργανικά δεμένη στο αστικό κοινοβουλευτικό σύστημα, η ηγεσία αυτή τόσο και περισσότερο θα βαράει τροτσκιστικές τρομπέτες  και θα ανακηρύσσει εαυτήν ως το...άκρον άωτον της επαναστατικότητας!
Μιας επαναστατικότητας που φτάνει μέχρι την ...Περιφέρεια Θεσσαλίας του κυρίου Αγοραστού και ίσαμε τη συνδιοργάνωση  θερινού ...νεολαιϊστικου πάρτυ στο ...Στόμιο του Πηνειού!   
 
Από την πλευρά μου θα κλείσω αυτό το σχολιασμό (που σίγουρα θα προκαλέσει τη ...λύσσα των διαφόρων άσπονδων φίλων μας, τυφλών οπαδών του Περισσού που συνηθίζουν το διαδικτυακό βρισίδι και τα καραγκιοζιλίκια περί ...οπορτουνισμού παντός άλλου ευρισκομένου εκτός του παπαρηγικού-κουτσουμπικού ...μαντριού) με δυο τελευταίες επισημάνσεις: 

1. Το ρεβιζιονιστικό (νεοτροτσκιστικό σήμερα) κόμμα του Περισσού δεν ενόχλησε σε τίποτε το σύστημα την εποχή της παντοδυναμίας του νεοφιλελεύθερου πινοισετισμού, που σαρώνει το σύμπαν τους τελευταίους μήνες, μέσα από το πρόσχημα της "αντιμετώπισης της πανδημίας". Δεν έκανε απολύτως τίποτα που θα δυσκόλευε τη ζωή των καπιταλιστών και των νεοφιλελέδων αγύρτηδων.
Ίσα - ίσα που σιγοντάρησε όλη αυτή την αγυρτεία της "ανάγκης για τηλεργασία και τηλε-εκπαίδευση", με πρόσχημα το ότι … "το ΚΚΕ" ζητά ...φιλεργατικούς όρους, σεβασμό των εργατικών δικαιωμάτων και άλλα τέτοια φαιδρά για να εφαρμοστεί αυτή η σκόπιμη και εκ προοιμίου κτηνώδης εκμεταλλευτική τηλεαγυρτεία.
Ούτε καν διανοήθηκε να ξεσηκώσει την εργατική τάξη και τη νεολαία ώστε να σαμποτάρουν αυτό το έκτρωμα.
Ο κ. Μητσοτάκης ουσιαστικά "έπαιζε μπάλα χωρίς αντίπαλο" επί τρεις μήνες, ελέω "ΣΥΡΙΖΑ" και "Περισσού", που περιορίστηκαν μόνο σε κούφια λόγια κι ευχολόγια, για να περνάει η ώρα και  τίποτα άλλο.
Α, ναι! Έκαναν και "συγκέντρωση" με μάσκες και διάταξη "διαδηλωτών ανά δύο μέτρα μακριά από τους άλλους" την Πρωτομαγιά!
Φιέστα άξια για την απονομή βραβείου εκ μέρους των κ.κ. Σωτήριου Τσιόδρα και Νίκου Χαρδαλιά! 
 
Και 2. Το γεγονός ότι η πινοτσετική δεξιά των Μητσοτάκηδων και των "Χρυσοβορίδηδων", μέσα στη βουλή, την ώρα που οι δυνάμεις καταστολής έπνιγαν στα χημικά την Αθήνα, για να περάσει η χουντική απαγόρευση των διαδηλώσεων, έδινε για πολλοστή φορά τα συγχαρητήριά της στον Περισσό και στο "ΠΑΜΕ" για την "άψογη και υπεύθυνη" στάση τους στις πορείες και διαδηλώσεις!!

Όταν ο ιδεολογικά φασίστας, πολιτικά ασπόνδυλος και διαχρονικά εκλεκτός της γνωστής "Πρεσβείας", ο κ. "Χρυσοβορίδης", δηλώνει επίσημα μέσα στη βουλή ότι το χουντικό του -νεοχιτλερικό- κατασκεύασμα ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ και ΠΟΡΕΙΕΣ του Περισσού (!!), όταν οι κ.κ. ΜΑΤατζήδες βαράνε στο σωρό των διαδηλωτών και συλλαμβάνουν άνευ λόγου αλλά ... αποκλειστικά 9 νεολαίους της εξωκοινοβουλευτικής επαναστατικής Αριστεράς, σαν το νεαρό Κώστα της ν.Κ.Α. ή όταν σπάζουν κεφάλια συντρόφων και συναγωνιστών μας του ΚΚΕ(μ-λ), τότε οι κ.κ. Κουτσούμπας και Παφίλης, αντί να ψάξουν να δουν τι δεν πάει καλά και τους υμνεί ο "αντίπαλος", ανεβαίνουν στο βήμα της βουλής και απευθύνουν μια ταυτόχρονη λεκτική καταδίκη τόσο "της αστυνομικής κρατικής βίας και τρομοκρατίας όσο και της υποτιθέμενης ..."προβοκάτσιας" (ανάγοντας πάντα σε  σκόπιμη ...προβοκάτσια την αιτία κάθε βίαιης σύγκρουσης ομάδων ή ατόμων με το κρατικό κατασταλτικό καθεστώς, έστω κι αν πρόκειται για μια απλώς ανώριμη, μια εν θερμώ και άκαιρη αντίδραση ορισμένων ανοργάνωτων ή αυτονομημένων νεολαίων του αναρχικού- αντιεξουσιαστικού χώρου, νεαρών παιδιών κι εφήβων που βράζουν από αγανάχτηση για τη μαύρη μαυρίλα που μας πλακώνει, αλλά δεν είναι θεωρητικά καταρτισμένοι και δεν καταλαβαίνουν ακόμη την αξία της επαναστατικής οργάνωσης, ούτε βέβαια με ποιον τρόπο και πότε, υπό ποιες συνθήκες και προϋποθέσεις, θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει αποτελεσματικά την επαναστατική βία το οργανωμένο επαναστατικό κίνημα, σαρώνοντας ριζικά όχι απλώς ...εκατό-διακόσιους ΜΑΤατζήδες, αλλά σύμπαν το καπιταλιστικό καθεστώς!). 
 
Και στο καπάκι...η ΚΝΕ συνδιοργσνώνει την ετήσια νεολαιίστικη εκδρομή της  και μαζί αντιιμπεριαλιστικό πάρτυ στο  Στόμιο, μαζί με τον γνωστό ...επαναστάτη και αντιιμπεριαλιστή κ. Αγοραστό! '
Οπερ έδει δείξαι, έλεγαν στα παλιά τα χρόνια. Κι εδώ το πράγμα έχει  δείξει κι έχει βρωμήσει για τα καλά...
 
(Κάποιος Β.Ι. Λένιν, τον οποίον ο Περισσός μας τον "αναλύει" κατά το δοκούν, από εποχής σε εποχή, έχει χαρακτηρίσει τον κούφιο αναρχισμό ως … "τιμωρία του εργατικού κινήματος για τα οπορτουνιστικά του αμαρτήματα"! 
Ας μην εκπλήσσονται οι φίλοι μας αν αύριο-μεθαύριο δυναμώσουν περισσότερο αυτό το χώρο, συνδιοργανώνοντας εκδηλώσεις με τον Αγοραστό, το Μητσοτάκη και το "Χρυσοβορίδη" -πιθανώς σεμινάρια ευπρεπούς διαδήλωσης, που δεν βλάπτει κανέναν, ή και "επαναστάσεων" ακόμη, που δεν πρόκειται να σπάσουν "ούτε τζάμι"!... 
   
Αφού δεν ντρέπονται μερικοί-μερικοί μεγαλόσχημοι, κατ' επάγγελμα λογοκόποι τα τελευταία ...σαράντα χρόνια , τι μας φταίνε μετά οι ...ΚΝίτες που ετοιμάζουν την εκδρομή τους στο Στόμιο;
Να πάτε, βρε παιδιά. Και μάνι-μάνι, πριν ισχύσουν νέες απαγορεύσεις του κ. Χαρδαλιά.)
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 11 σχόλια

15 Ιουλίου 2020 στις 12:14 π.μ.

Δεν μας είπες από που προκύπτει η συνδιοργάνωση;;

15 Ιουλίου 2020 στις 5:42 π.μ.

Αυτοι που κολυμπησαν μια φορα στα θολα οπορτουνιστικα αντεπαναστατικα νερα
μια ζωη εκει θα κολυμπουν για παντα Το ιδιο συμβαινει και με την ΚΝΕ οπως
kαι με τον Πελετιδη (προσφορα οικοπεδου στον Χρυσοχοιδη για την κατασκευη
αστυνομικου μεαρου στην Πατρα) του ΚΚΕ Την αντεπαναστασταση που προσκυνησαν το 56 δεν την προσκυνησαν ουτε απο επιπολαιοτητα ουτε για προσωρινη χρηση αλλα γιατι ο οπορτουνισμος ηταν βαθυ πιστευω τους και τον καθιερωσαν για μονιμη χρηση
Ειναι λαθος αν καποιοι επειδη το ΚΚΕ καποιες φορες λεει και κανει καποιους
ψευτικους επαναστατικους ακροβατισμους οτι τους ενοει κιολας Το κομμα αυτο
ειναι ταγμενο συνειδητα στην υπηρεσια του αστικου κρατους και θα το υπηρετει
καθε φορα που θα το χρειαζεται

15 Ιουλίου 2020 στις 7:56 π.μ.

Όταν έγραψα το κείμενο και το έστειλα στο μπλογκ, ξεκινούσα με υποθετικό λόγο: "Αν αληθεύει η καταγγελία της ν.ΚΑ...". Δεν είχα καν υπόψη μου το ... ακριβές ποσό που ενέκρινε η Περιφέρεια Θεσσαλιας για το περίφημο κάμπινγκ! Χρηματοδότηση λοιπόν 17.700 euro σε διήμερο "αντιιμμπεριαλιστικό" νεολαιίστικο κάμπινγκ ...νέων κομμουνιστών, από τον κ.Κ. Αγοραστό και όλες αντάμα τις αστικορεβιζιονιστικές πολιτικές παρατάξεις στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Κι εμείς εδώ, αγαπητέ Κ.Τ., ψάχνουμε ακόμη στο λεξικό Μπαμπινιώτη την ακριβή σημασία της λέξεως "συνδιοργάνωση",σαν τους σχολαστικούς του μεσαίωνα!!! Η λέξη μας μάρανε; Ο κ.Αγοραστός, ο τόσο ανοιχτοχέρης προς το "επίσημο ΚΚΕ" (θυμίζουμε ότι αντιθέτως οι κ.κ. Μητσοτάκης- Πέτσας έδωσαν μόνο... 10.000 φράγκα στο Ριζοσπάστη για την καμπάνια προβολής του τρίμηνου λοκντάουν) είναι πλέον ένθερμος οπαδός κάθε ιδιωτικοποίησης δημοσίων δομών και πλήρους οικονομικής εκμετάλλευσης των πάντων στη Θεσσαλία από το κεφάλαιο. Από το λιμάνι και το σκουπιδομάνι του Βόλου, μέχρι την Καράβα,τη Νιάλα και το Βουτσικάκι στα απροσκύνητα Άγραφα των Αγώνων,που τα ορέγονται οι γερμαναράδες κι οι ντόπιοι μαυραγορίτες για να στήσουν ανεμογεννήτριες -τέρατα και να πουλάνε το ρεύμα στη "ΔΕΗ" και στο λαό μας, σε τιμή πενταπλάσια από την υποτίθεται "κανονική" του ρεύματος του "καταραμένου" και ήδη προγραμμένου ελληνικού λιγνίτη. Ο κ. Αγοραστός και το συμβούλιό του δίνει κοντά δεκαοχτώ χιλιάρικα για μια σούπερ αγωνιστική "αντιιμπεριαλιστική" εκδήλωση δύο ημερών, τη στιγμή που λιβανίζει καθημερινά την αμερικανοκρατία-ΝΑΤΟκρατία στη Θεσσαλία ολάκερη,μηρυκάζοντας σχεδόν το παλιό βρωμερό σποτ της εποχής Πιουριφόι και Παττακού: "Καλωσήρθε το δολλάριο- δουλειές με φούντες!".Και εμείς εδώ, αντί να ψαχνόμαστε πατώκορφα τι δεν πάει καλά με το μηχανισμό που φέρει "κατά την παράδοση" τον τίτλο του παλιού επαναστατικού ΚΚΕ, διαλαλούμε ότι ο αποκλειστικός διοργανωτής του τωρινού κάμπινγκ δεν είναι άλλος παρά η ΚΝΕ! Καλά, δεν καταλαβαίνουμε ότι κανένας, μα κανένας δεν χρηματοδοτεί εκδηλώσεις των πολιτικών και ταξικών εχθρών του, όταν πράγματι τους φοβάται, όταν τρέμει το μήνυμά τους, αλλά ότι αντίθετα χρηματοδοτεί και βοηθάει μόνο εκείνους από τους οποίους ο ίδιος κι η τάξη του δεν έχει να φοβάται απολύτως τίποτε, αφού οι ρόλοι τους στο κοινοβουλευτικό σκηνικό είναι ήδη καλά μοιρασμένοι εδώ και δεκαετίες; Κατόπιν τούτων πράγματι δεν υπάρχει καμία απολύτως συνδιοργάνωση του κάμπινγκ μεταξύ "επίσημου ΚΚΕ" και Περιφέρειας Θεσσαλίας του κ. Αγοραστού, και όλα τα άλλα είναι απλώς συκοφαντίες... "οπορτουνιστών", που όλοι μαζί δεν πιάνουν στην πιάτσα τοις μετρητοίς ούτε καν 17.700 φράγκα.Ζήτω η "αντιιμπεριαλιστική πάλη" με την ευγενή συνδρομή του... κράτους. Καμία συνδιοργάνωση ή χορηγία!!... Σα δε ντρεπόμαστε!...

15 Ιουλίου 2020 στις 12:20 μ.μ.

Δυστυχως αργησατε πολυ καποιοι να διαπστωσεται
τον πληρη εκφυλισμο αυτου του μορφωματος Καποιοι
αλλοι ομως γερασαν πολεμωντας αυτο το αθλιο αντι
κομουνιστικο τρωκτικο που ανοιξε υπογειες στοες
και λαγουμια τετοια που που το υγειες οικοδομημα
του καποτε ηρωικου ΚΚΕ κατακρημνιστηκε πολλες φορες
και αγωνια καθημερινα να βρει την παλια του αιγλη

15 Ιουλίου 2020 στις 3:43 μ.μ.

Ένα καλό κείμενο μια άστοχη κριτική στην άλλη αριστερά κάτι δεν πάει καλά .Να τελειώνουν με αυτά τα ανούσια

15 Ιουλίου 2020 στις 5:29 μ.μ.

Εάν απευθύνεσαι σε μένα, melito, αποδέχομαι την κριτική σου,ότι ναι, πραγματικά εγώ άργησα να καταλάβω κάμποσα πράγματα. Έχεις δίκιο. Τι να γίνει όμως; Η ζωή είναι αυτή που μάς διδάσκει. Και τα παθήματα γίνονται μαθήματα. Ωστόσο, επειδή στη ζωή μου ποτέ δεν δέχτηκα να βάλω κομματικές παρωπίδες ή φίμωτρο οιασδήποτε σκοπιμότητας, και επειδή πάντοτε ήθελα να λέω "τα σύκα-σύκα και τη σκάφη-σκάφη", πρέπει τουλάχιστον να μου αναγνωρίσεις μόνο τούτο: αφότου κατάλαβα τί παιζεται, δεν σώπασα και δεν ξαναχάρισα κάστανα σε "πουκάμισα αδειανά", σε "ψυχές μαραγκιασμένες από δημόσιες αμαρτίες", όποια σφραγίδα κι αν αυτά τα πρόσωπα φέρνουν στον τίτλο τους,όποια παντιέρα κι αν λένε πως ανεμίζουν, όποιους αγώνες και θυσίες αλλουνών κι αν επικαλούνται! Μόνο αυτό. Με κάθε ειλικρίνεια και συντροφικά.

15 Ιουλίου 2020 στις 7:15 μ.μ.

Ναι μιλατε μονοισας. Οτι γραφει ο melito δεν σας αρεσει. Η αληθεια ειναι το φως που καιει. Και οταν τα γεγονοτα δεν συμφωνουν:τοσο το χειροτερο γι'αυτα.!!!

16 Ιουλίου 2020 στις 3:20 π.μ.

Τί ψηφίζεις;
ΚΚΕ μ-λ. Εσύ;
Μ-Λ ΚΚΕ.
Γιατί έτσι;
Έτσι γιατί.

16 Ιουλίου 2020 στις 8:29 π.μ.

Μποροτμπα 🇺🇦

18 Ιουλίου 2020 στις 7:04 π.μ.

Με το σχολιο μου Νικο δεν ενοουσα καθολου μα καθολου
εσενα ισα ισα που εσυ απ την πρωτη στιγμη που εγραψες
αρθρα και σχολιασες ησουν ξεκαθαρος για το ποιος ησουν
και κυριως για τα πιστευω σου Το σχολιο μου απευθυνοταν
γενικα σε καποιους απο μας που δειχνουν να ταλαντευονται
οταν τοποθετουνται στα εργα και πολιτεια του ψευτοΚΚΕ

19 Ιουλίου 2020 στις 9:25 μ.μ.

Τι παίχτηκε εδώ; Γράφει ο melito τη συνηθισμένη παπάντζα για το ΚΚΕ και ο Νίκος σπεύδει να δώσει τα διαπιστευτήριά του στο melito " Άργησα να καταλάβω που βρισκόμουν, δεν ήξερα τι παιζόταν κλπ". Και ο melito, επειδή είναι μεγαλόψυχος, τον συγχωρεί το Νίκο "δεν εννοούσα εσένα, εσύ τα ξεκαθάρισες κλπ". Βέβαια Νίκο, ο melito θεωρεί ότι το ΚΚΕ έχει συμβιβαστεί με την αστική τάξη πολύ παλιότερα (το πόσο παλιά είναι λίγο δύσκολο να το βρούμε γιατί σε κάθε του σχόλιο αλλάζει, αλλά τέλος πάντων) από την εποχή που εσύ διαχώρισες τη θέση σου με το ΚΚΕ, οπότε είσαι ακόμη υπόλογος απέναντί του. Χαίρομαι όμως που τα βρίσκετε σιγά-σιγά και το γλυκό δένει όμορφα.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger