Home » , » Κρύβουν κρούσματα;

Κρύβουν κρούσματα;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 25 Ιουλίου 2020 | 10:54 μ.μ.

Γράφει ο  mitsos175

“Δεν έχουν τέλος τα λάθη και οι παραλείψεις του ΕΟΔΥ, υπό την Προεδρία του Παναγιώτη Αρκουμανέα στην πιο κρίσιμη επιδημιολογική συγκυρία για τη χώρα μας, αφότου ηγείται του αρμόδιου Φορέα - μηχανισμού του κράτους για τη διαχείριση της πανδημίας του κoρονοιού...”
Σε αναφορά υπαλλήλου του ΕΟΔΥ γίνεται γνωστό όσον αφορά τους τουρίστες από τα Βαλκάνια ότι:
“ΔΕΝ έχει καθοριστεί ποιοι πραγματοποιούν τον έλεγχο των απαραίτητων εγγράφων για την είσοδο στη χώρα”
“ΔΕΝ τους έχει δοθεί κανένας κατάλογος με πιστοποιημένα διαγνωστικά κέντρα των βαλκανικών χωρών, οπότε και δεν μπορούν να κάνουν έλεγχο βεβαιώσεων χωρίς να μπορούν να αποφύγουν τυχόν λάθη”

“Ζητά να καθοριστεί αν οι υπάλληλοι του ΕΟΔΥ έχουν δικαίωμα να ελέγχουν αν κάποιος έχει κάνει εγγραφή στο gov.gr, ή έχει κάνει εξέταση πριν από 72 ώρες ή αν αυτό το κάνουν οι τελωνειακοί, ζητά να μάθει αν έχουν δικαίωμα να απαγορεύσουν είσοδο στη χώρα, ζητά να μάθει που θα πρέπει να γίνεται ο έλεγχος (πριν μπουν ή αφού μπουν στην χώρα μας οι ταξιδιώτες) !”...
“θα υπάρξουν οδηγίες για τους Έλληνες που περνούν τα σύνορα για αγορές είτε για να επισκεφτούν το καζίνο διαπιστώνοντας ότι κάποιοι περνούν τα σύνορα αρκετές φορές την ημέρα” (Πηγή)

Χωρίς να είμαι υπουργός, θα απαντήσω εγώ. Έτσι κι αλλιώς το ίδιο είναι, μη σου πω πως εγώ θα τα πω καλύτερα από τον άσχετο.

Τα χαρτιά αυτά είναι μια μούφα. Ένα επικοινωνιακό κόλπο, να πουν πως τάχα ελέγχουν την κατάσταση. Ο μόνος τρόπος να ξέρουμε τι γίνεται, είναι να να κάνουν όλοι τεστ. Και οι ξένοι και οι Έλληνες που ξανάρχονται.

Πχ Φοιτητής στην Πάτρα ήρθε από εξωτερικό χωρίς να τον ελέγξει κανείς. Ευτυχώς πήγε μόνος του στο νοσοκομείο γιατί είχε ελαφρά συμπτώματα. Βρέθηκε θετικός. Εξέτασαν και όσους ήρθε σε επαφή κατόπιν εορτής.

Δεν χρειάζεται να κρύψουν κρούσματα. Αν δεν κάνουν τεστ, δεν θα έχουν ασθενείς στα χαρτιά. Ο ίδιος ο Χαρδαλιάς λέει πως “έγιναν τεστ στο 13,9% αυτών που περνούν τα ελληνικά σύνορα, και τα επιβεβαιωμένα εισαγόμενα κρούσματα είναι 295”. Το υπόλοιπο 86,1%;
Για να κάνουμε την πράξη: στο 13,6% 295, στο 100% πόσο; βγαίνει 2.169. Υπάρχουν δηλαδή πάνω από 1.800 φορείς που ήρθαν στη χώρα χωρίς να το πάρουμε χαμπάρι! Γι αυτό έχουμε και τόσα “ορφανά”.
Κι αν βάλουμε τους Έλληνες που πηγαινοέρχονται...

Έχουμε λοιπόν επίσημα 4.166 κρούσματα και 201 θανάτους.
Ανεπίσημα; Άστα να πάνε. Οι ασθενείς είναι 2.591, που είναι πολύ υψηλό νούμερο. Το δυστύχημα είναι και η εξάπλωση σε όλη τη χώρα, πράγμα που δείχνει απώλεια ελέγχου, αλλά και το ότι, αντί να μειώνεται το ποσοστό των ενεργών ασθενών, αυξάνεται. Που θα πει πως έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας.

Ακόμα χειρότερα το Σεπτέμβρη ανοίγουν τα σχολεία. Γενική καραντίνα και κλειστά σχολεία ξεχάστε το! Η Ύφεση είναι πάνω από 8%, πάει για διψήφιο. Θα είναι διπλάσια από όση είχαν προβλέψει αρχικά. Και τα λεφτά τα φάγανε.

Κάποιοι λένε πως “πάμε καλά”. Αν κλείνουμε τα μάτια και δεν βλέπουμε τον κίνδυνο μια χαρά είμαστε. Κι αν σταματήσουν εντελώς τα τεστ, δεν θα έχουμε ούτε ένα κρούσμα.
Αν πεθαίνουν κάποιοι υπάρχουν ιατροδικαστές που το οξύ αστυνομικό οίδημα πχ, το κάνουν πνευμονικό.
Δεν καίγονται, πέφτουν από τα άλογα. Δεν πήγε από πνευμονία, πήγε από χέσιμο.
Απλά κάνουν επικοινωνιακή διαχείριση. Σε όλα τα θέματα. Υγεία, εξωτερική πολιτική, οικονομία...
Δεν τους νοιάζει τίποτε άλλο από το να φάνε.
Σκοπός είναι να τους στέλνουμε στον αγύριστο πριν τα φάνε όλα και φάνε έπειτα κι εμάς.

ΥΓ: Κούβα 2.469 κρούσματα, 87 θάνατοι. Μόλις 41 ενεργοί ασθενείς.
Βόρεια Κορέα: 0 κρούσματα. ΚΙΜ, είσαι θεός.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

25 Ιουλίου 2020 στις 11:41 μ.μ.

Βρε mitso ασε να ερθει και καμμια τουριστρια απο ουκρανια ρωσια bella rusia. Tι λες τωρα! Τα πιστευεις τα παραμυθια τους.εδω εχουν φερει ολη τη μαύρη ηπειρο και οι βαλκανικες χωρες μας ενοχλησαν??

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger